19 Μαρτίου 2013

Σαν σήμερα: 19 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - γενέθλια:
Ο "σκληρότερος πιστολάς" της Δύσης, ο σερίφης Γουάιατ Ερπ - τον γνωρίζουμε περισσότερο από τη σχετική ταινία του Χόλιγουντ - γεννήθηκε μια μέρα σαν τη σημερινή, το 1848 (και πέθανε τον Ιανουάριο του 1929).
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 70. Τα 58 κλείνει ο Μπρους Γουίλις, ενώ σαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε το πιο σέξι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Ελβετίδα ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες.
(αναρωτιέσαι πώς κρατιέται - αν κρατιέται καλά - η Ούρσουλα Άντρες στα 76 της; Κάνε κλικ εδώ για να το μάθεις).

ΕΘΝΙΚΕΣ κ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ:
Έξι μέρες πριν τη γιορτή του Ευαγγελισμού, η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή του αγίου Ιωσήφ, του μαραγκού από τη Βηθλεέμ που μεγάλωσε τον Ιησού. Η σημερινή μέρα αποτελεί αργία για τη Μάλτα, το Λιχτενστάιν, το Βατικανό, αλλά και για ορισμένες επαρχίες της Ισπανίας, της Βενεζουέλας και ορισμένα αυστριακά κρατίδια.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - info:
Στις 19 Μαρτίου 1964, αίσθηση προκάλεσε η ανταρσία βουλευτών την Ένωσης Κέντρου κατά την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, μόλις ένα περίπου μήνα μετά τον πρωτοφανή εκλογικό θρίαμβο του κόμματος. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί δεύτερος γύρος ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του νομοθετικού σώματος.
Εν τω μεταξύ σαράντα χρόνια μετά, στις 19 Μαρτίου 2004, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη γινόταν η πρώτη γυναίκα, που εξελέγη πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου