28 Μαρτίου 2013

Τα 7 καλύτερα γαλλικά ανέκδοτα για τους Άγγλους και τους Αμερικανούς.


Όλοι οι λαοί έχουν τη συνήθεια να γελάνε σε βάρος άλλων γειτονικών τους λαών ή εθνοτικών υποομάδων στο εσωτερικό τους. Για τους Γάλλους, αγαπημένος στόχος είναι οι Βέλγοι και οι Αγγλοσάξωνες. Θα εστιάσουμε στους τελευταίους και σε 10 από τα πιο νόστιμα γαλλικά ανέκδοτα.

1. Ένας Άγγλος βρίσκεται στο γήπεδο του γκολφ και με το μπαστούνι του ετοιμάζεται να χτυπήσει το μπαλάκι. Εκείνη την ώρα, όμως, περνάει η πομπή μιας κηδείας. Ο Άγγλος σταματάει και βγάζει το καπέλο του βαθιά συγκινημένος. "Δεν περίμενα ότι ένας άνδρας σαν εσένα θα ήταν τόσο τζέντλεμαν", αναφώνησε ένας Γάλλος συμπαίκτης του και ο Άγγλος του απαντά, "Ξέρεις, ήμασταν παντρεμένοι 40 χρόνια". 

2. Ένα παντρεμένο ζευγάρι Βρετανών κάθονται στο σαλόνι του σπιτιού τους. Η γυναίκα πλέκει, ενώ ο άντρας διαβάζει τους Times. "Αγαπημένη μου", της λέει εκείνος. "Ναι, πολυαγαπημένε μου!". "Έχουμε σεξουαλικές επαφές;", τη ρωτάει. "Ναι, έχουμε, πολυαγαπημένε μου!". Περνάνε λίγες ώρες, όπου η γυναίκα συνεχίζει το πλέξιμο και ο άνδρας το διάβασμα της εφημερίδας. Κάποια στιγμή, η γυναίκα αποκρίνεται: "Θα έπρεπε να τις προσκαλούμε πιο συχνά!".

3. Ένα αεροπλάνο πέφτει σε ερημική τοποθεσία. Καταφέρνουν να σωθούν μόνο επτά άνθρωποι: έξι Ισπανοί, έξι Γάλλοι και ένας Άγγλος. Μετά από έξι μήνες, ο ένας Ισπανός άντρας θα έχει σκοτώσει τον άλλο και θα τα έχει φτιάξει με την Ισπανίδα γυναίκα, οι τρεις Γάλλοι θα έχουν κάνει τρίο, ενώ ο Άγγλος θα περιμένει ακόμα κάποιον, για να τον συστήσει στους υπόλοιπους.

4. Αν ένας Γάλλος θέλει να φάει ένα καλό γεύμα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει τα μανίκια. Αν ένας Άγγλος θέλει να φάει ένα καλό γεύμα, πρέπει να διασχίσει τη Μάγχη. (Πρόκειται για λογοπαίγνιο με τη λέξη "manche", που σημαίνει "μανίκι", αλλά και τη θάλασσα της Μάγχης).

5. Πώς ονομάζεται μια ωραία γυναίκα στην Αγγλίδα; Τουρίστρια

6. Ένας Αμερικανός φτάνει στο Παρίσι και παίρνει ταξί. Όταν περνάνε την Αψίδα του Θριάμβου, ο Αμερικανός ρωτάει τον ταξιτζή: "Τι είναι αυτό;" "Η Αψίδα του Θριάμβου". "Πόσο καιρό σας πήρες για να τη φτιάξετε;" "Πέντε χρόνια", του απαντάει ο ταξιτζής. "Πέντε χρόνια; Εμείς θα την κατασκευάζαμε σε τρεις ημέρες". Μετά από λίγο περνάνε μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. "Τι είναι αυτό;", ρωτάει ο Αμερικανός τον ταξιτζή κι εκείνος του απαντάει, "Δεν ξέρω, το πρωί δεν υπήρχε". 

7. Γιατί απέτυχε μια αμερικανική έρευνα για να βρεθούν λύσεις από μια πιθανή έλλειψη τροφίμων στον πλανήτη; Γιατί κανείς από τους ερωτώμενους δεν γνώριζε ότι υπήρχε "υπόλοιπος κόσμος". 


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου