11 Μαρτίου 2013

Έχεις εθιστεί στο ίντερνετ όταν....


Δεν πρόκειται για επιστημονική ανάλυση, αλλά για μια άλλη ματιά σ' αυτό που ονομάζεται ιντερνετικός εθισμός. Έτσι, δεν μπορώ να σε προειδοποιήσω για τα ανησυχτικά συμπτώματα που θα πρέπει να αρχίζουν να σε βάζουν σε υποψίες μήπως το παρακάνεις με το διαδίκτυο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις 100% εθιστεί στο ίντερνετ, όταν.....

- ...όλοι οι γύρω σου λένε ότι έχεις φάει κόλλημα με το ίντερνετ, αλλά εσύ θεωρείς ότι απλά υπερβάλλουν.
- ...την ώρα του διαλείμματος στη δουλειά προτιμάς να παραμείνεις στην καρέκλα για να ελέγξεις το προφίλ σου στο facebook - δηλαδή ό,τι έκανες και την ώρα της δουλειάς
- ...έχεις βάλει ringtone στον κινητό τον ήχο έναρξης των Windows
- ...ανακαλύπτεις το τελευταίο Internet meme, προτού γίνει viral
- ...έχεις (τουλάχιστον) δύο προφίλ σε όλα τα σόσιαλ μίντια κι όμως τα θεωρείς λίγα
- ...πιστεύεις ότι το "qwerty" είναι πραγματική λέξη
- ...έχεις περισσότερους φίλους από την Αλάσκα, παρά από τη γειτονιά
- ...το πρώτο πράγμα που κάνεις ξυπνώντας είναι να ελέγξεις όλα τα mail/προφίλ κλπ. στο διαδίκτυο, στη συνέχεια απαντάς, μετά ψάχνεις να δεις τι νέο παίζει, ξαναελέγχεις τα όποια νέα mail, ξανααπαντάς κ.ο.κ. και θυμάσαι να πλύνεις το πρόσωπο σου ύστερα από κανένα μισάωρο (και βάλε...)
- ...ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο κλαμπ του Ουλάν Μπάτορ, χωρίς να έχεις βγάλει καν διαβατήριο
- ...για να κοιμηθείς μετράς ποντίκια - όχι τα ζωντανά.

- ...περνάνε δίπλα σου οι Brandgelina και συ ψάχνεις να βρεις την τελευταία παπαρατσίστικη φωτογραφία τους στο google
- ...το μπουκάλι της μπίρας που ξέχασες ανοιγμένο δίπλα σου έχει ζεσταθεί από ώρα, επειδή είσαι και γαμώ παίχτης στο Farm Frenzy
- ...η κοπέλα σου σε περιμένει στο κρεβάτι φορώντας σέξι εσώρουχα, αλλά εσύ έχεις κολλήσει με τις οικογενειακές φωτογραφίες που ανέβασε ο νέος φίλος που έκανες στο facebook - και με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει ποτέ. Σου έκανε request κι εσύ απλά τον αποδέχτηκες.
- ...ο σκύλος σου έχει μαδήσει (και κατουρήσει) όλες τις κουρτίνες, χαλιά, στρώματα στο σπίτι
- ...βγαίνεις (επιτέλους!) ντυμένος στην τρίχα, έτοιμος για αχαλίνωτο κλάμπινγκ, την ώρα που οι άλλοι πάνε στην δουλειά τους. (Μα πώς πέρασε τόσο γρήγορα μιάμιση μέρα;)
- ...αναρωτιέσαι για το σταθερό σου τηλέφωνο δεν έχει Ctrl, Shift και Enter.
- ...σ' ένα 24ωρο στέλνεις περισσότερα e-mails παρά sms
- ...έχεις ξεκοκαλίσει τη wikipedia, αλλά βγάζεις σπυράκια κάθε φορά που πρέπει να ψάξεις κάτι στην εγκυκλοπαίδεια του σπιτιού σου - αν δεν είναι ακόμη στα κουτιά, κάπου στο πατάρι.
- ...νομίζεις ότι όλες οι γάτες είναι χαριτωμένες, παιχνιδιάρες και καλόβολες, επειδή έτσι είναι όλες οι γάτες που έχεις δει στο Youtube.
- ...γίνεται σεισμός και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να βάλεις το λάπτοπ σου σε ασφαλές σημείο.
Τέλος, έχεις φάει σίγουρα τρελό κόλλημα με το ίντερνετ, αν έχεις διαβάσει όλο αυτό το κατεβατό και ας λες από μέσα "μαλακίες". Αν δεν ήσουν κολλημένος, δεν θα το διάβαζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου