12 Μαρτίου 2013

Η μεγαλύτερη επιστημονική διαμάχη όλων των εποχών, που έγινε ραπ τραγούδι!


Οι ERP (δηλαδή Epic Rap Battles of History) είναι δύο Αμερικανοί ράπερ που ανεβάζουν στο Youtube αστεία βίντεο κλιπ, ενώ οι ίδιοι ραπάρουν διακωμωδώντας "επικές διαμάχες" μεταξύ αληθινών ή φανταστικών προσώπων. Αν και κυρίως πρόκειται για ανύπαρκτες διαμάχες ανθρώπων που δεν έζησαν στην ίδια εποχή (Τζάστιν Μπίμπερ εναντίον Μπετόβεν) ή είναι μυθικά πρόσωπα (Λεωνίδας εναντίον Master Chief), δεν λείπουν και οι πιο "πραγματικές", όπως "Στιβ Τζομπς εναντίον Μπιλ Γκέιτς" και πιο πρόσφατα "Τόμας Έντισον εναντίον Νίκολας Τέσλα".

Η σύγκρουση μεταξύ του Τόμας Έντισον και του Νίκολα Τέσλα είναι μια από τις διασημότερες επιστημονικές διαμάχες όλων των εποχών.. Ο πρώτος είχε εφεύρει το συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα (DC) και ο δεύτερος το εναλλασσόμενο (AC), όμως η διαμάχη τους δεν ήταν μόνο επιστημονική για το ποιο ήταν το επωφελέστερο - τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Τέσλα - αλλά είχαν ενσκήψει και οικονομικά ζητήματα, αποτέλεσμα της παλαιότερης συνεργασίας τους.
Τα βιντεάκια των τύπων σημειώνουν τρελά views, ενώ το τελευταίο τους δημιούργημα "Nicola Tesla vs Thomas Edison" έχει δεχτεί περισσότερα από 630.000 κλικ μέσα σε 16 ώρες. Αν είστε φαν της ραπ και παράλληλα θέλετε να πάρετε μια...εναλλακτική ιδέα για την ιστορική αυτή διαμάχη που έγραψε ιστορία, δεν έχετε παρά να ακούστε το τραγούδι των ERB στο Youtube, αλλά και να επισκεφτείτε τη σελίδα τους (www.youtube.com/user/ERB) για ακόμη περισσότερες επικές, ραπ "μάχες".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου