13 Μαρτίου 2013

Γιατί οι γυναίκες γκρινιάζουν το πρωί, με το που ξυπνάνε;


Την επόμενη φορά που η κοπέλα - ή η γυναίκα - σου ξυπνήσει μεσ' στα νεύρα, μην την παρεξηγήσεις. Δεν είναι ούτε παράξενη, ούτε γενικά κι αόριστα γκρινιάρα. Απλά της λείπει ο ύπνος, η έλλειψη του οποίου προκαλεί εντονότερες παρενέργειες στην ψυχολογική διάθεση των γυναικών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η έλλειψη ύπνου αυξάνει στις γυναίκες τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, εγκεφαλικού, κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων. Επίσης, είναι ανεβασμένοι και οι δείκτες φλεγμονής, που συνδέονται με την αίσθηση του πόνου. Αντίθετα, στους άνδρες δεν υπάρχουν αντίστοιχες ψυχολογικές ή σωματικές επιδράσεις 
Ποια είναι η λύση; Περισσότερος ύπνος. Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρέπει να γίνεται αναπλήρωση του χαμένου χρόνου με μικρούς υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας, 25 ή 90 λεπτών. Σύμφωνα με τον δρ. Μάικλ Μπρέους, αν ο ενδιάμεσος ύπνος έχει οποιαδήποτε άλλη διάρκεια. οι επιδράσεις θα είναι ακόμη πιο αρνητικές. 
Γιατί όμως οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στη στέρηση ύπνου; Όχι γιατί ο οργανισμός τους είναι πιο αδύναμος απ' ό,τι στους άντρες, αλλά στην πραγματικότητα επειδή είναι περισσότερο πολυάσχολες. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερο ύπνο χρειαζόμαστε το βράδυ, προκειμένου να αναπληρώσουμε την ενέργεια που ξοδέψαμε. Συνήθως, οι γυναίκες ασχολούνται με πολλά διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κι επομένως, ο καλός ύπνος είναι γι' αυτές κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άνδρες που είναι επίσης πολυάσχολοι.
Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που η κοπέλα σου γκρινιάζει και της φταίνε τα πάντα - και δεν βρίσκεται στις δύσκολες εκείνες μέρες του μήνα - το καλύτερο που θα είχες να κάνεις θα ήταν να την πάρεις αγκαλιά και να την κοιμίσεις για λίγη ώρα, ώστε το υπόλοιπο της ημέρας να είναι πιο ευχάριστο και για τους δυο σας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο είναι... ΠΟΙΟ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου