8 Μαρτίου 2013

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς γυναίκες;


Ας υποθέσουμε ότι γινόταν ξαφνικά μια εισβολή εξωγήινων, που έρχονταν στη Γη όχι για να καταλάβουν τον πλανήτη και να μας εξοντώσουν όλους, αλλά για να κλέψουν τις γυναίκες και να τις μεταφέρουν στον πλανήτη τους για πάντα. Στο κάτω-κάτω τι να τους κάνουν τους άνδρες, οι γυναίκες μόνο μπορούν να κυφορήσουν. Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα ήταν ένας κόσμος, στον οποίο θα ζούσαν μόνο άνδρες;

Κατ' αρχήν, ένας τέτοιος κόσμος θα είχε ημερομηνία λήξης - για προφανείς λόγους. Το ανθρώπινο γένος θα υπήρχε όσο ζούσε ο τελευταίος άνδρας του πλανήτη.Ενδεχομένως, όμως, να είχαμε λιγότερη φτώχεια, καθώς οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κι επομένως τα αγαθά θα μοιράζονταν σε πολύ λιγότερο κόσμο. 
Βέβαια, θα χάνονταν εκατομμύρια εργατικά χέρια, που σημαίνει ότι θα υπήρχε χαμηλότερη βιομηχανική παραγωγή - αλλά όταν ξέρεις ότι ανήκεις στην τελευταία γενιά ανθρώπων που κατοικεί τον πλανήτη, δεν νομίζω ότι το ζητούμενο είναι η τεχνολογική πρόοδος. Από την άλλη, το όφελος για τους επιχειρηματίες θα ήταν μάλλον ασήμαντο, καθώς ούτως ή άλλως οι γυναίκες είναι χαμηλότερα αμοιβόμενες από τους άνδρες, ακόμη και στις πιο προοδευμένες χώρες, σύμφωνα τουλάχιστον με τις σχετικές έρευνες. 
Αν εξαιρέσουμε τους πρόσφατα και τρελά ερωτευμένους, οι οποίοι μάλλον θα γίνονταν αυτόχειρες ή θα ξημεροβραδιάζονταν πάνω στις φωτογραφίες της αγαπημένης τους, οι περισσότεροι άνδρες στην αρχή μάλλον θα πανηγύριζαν - αφενός γιατί θα είχαν γλιτώσει από την εξωγήινη εισβολή κι αφετέρου γιατί θα ένιωθαν ελεύθεροι να ξεσαλώσουν χωρίς τη συνήθη γκρίνια των συντρόφων τους. Έτσι, τον πρώτο καιρό θα διοργανώνοντας πάρτι με αντροπαρέες, που θα έπιναν μπίρες γεμίζοντας το σύμπαν με μπουκάλια, θα έτρωγαν πίτσες πετώντας τα κουτιά δεξιά κι αριστερά. Ω,ναι! ο κόσμος χωρίς τις γυναίκες θα ήταν πολύ βρώμικος και αηδιαστικός.
Επειδή, όμως, το σεξ αποτελεί έμμονη σκέψη των περισσότερων ανδρών, το πάρτι δεν θα κρατούσε περισσότερο από μια μέρα - άντε να κρατούσε καμιά βδομάδα αν η "απαγωγή" των γυναικών γινόταν στη διάρκεια του Μουντιάλ. Αναγκαστικά θα αυξανόταν κατακόρυφα ο αριθμός των ομοφυλόφιλων, κάτι που ενδεχομένως να έκανε χαρούμενους όσους ήταν ήδη γκέι, όμως από την άλλη ακόμη κι εκείνοι θα είχαν λόγους να είναι στενοχωρημένοι, καθώς θα είχαν χάσει τις καλύτερες φίλες τους - γιατί ο γκέι από ανάγκη, δεν αρχίζει ξαφνικά να ενδιαφέρεται για μόδα, τέχνες κλπ., ούτε σταματάει τις αντρικές καφρίλες. 
Χωρίς τις γυναίκες, τα τηλεοπτικά σόου θα ήταν βαρετά, τα αντρικά περιοδικά - εκτός από τ' αθλητικά - θα είχαν κλείσει, το ίδιο και οι μπουτίκ και τα κοσμηματοπωλεία, ενώ το καλό γούστο θα γινόταν είδος υπό εξαφάνιση. Οι εργαζόμενοι στα μουσεία και τις γκαλερί θα "βαρούσαν μύγες", τα παιδιά - αγόρια μόνο - θα αλήτευαν στους δρόμους από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ το χάος θα είχε αντικαταστήσει το διάλογο. Χωρίς τις γυναίκες, ο κόσμος μας μάλλον θα ήταν ένας κόσμος μουγκών, αφού οι άντρες δεν έχουν και πολλά θέματα να συζητήσουν μεταξύ τους πέρα από τις γυναίκες. 
Χωρίς τις γυναίκες, ο κόσμος θα ήταν βαρετός, ανυπόφορος και οι άντρες θα οργάνωναν... διαστημική εκστρατεία για να τις φέρουν πίσω - ένας Γαλαξιακός Τρωικός πόλεμος - κι ας μην είναι όλες οι γυναίκες "Ωραίες Ελένες". Άλλωστε, ο Μενέλαος δεν ριψοκινδύνευσε την ζωή του εκστρατεύοντας εναντίον των Τρώων απλά και μόνο για να έχει την ωραία γυναικούλα του στο παλάτι και να τη θαυμάζει σαν μπιμπελό - γιατί η "Ωραία Ελένη" δεν ήταν απλά μια ωραία γυναίκα, αλλά ήταν ωραία, ακριβώς επειδή ήταν γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου