6 Μαρτίου 2013

Το σεξ μας κάνει εξυπνότερους - και είναι αντίδοτο στη γεροντική άνοια!


Στις παρέες μας το λέμε - κι αν δεν το λέμε, μπορούμε να το αντιληφθούμε. Το σεξ μας χαρίζει ενέργεια όχι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική. Ξελαμπικάρουμε, με άλλα λόγια. Και τώρα, μια έρευνα από την Ιταλία έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, αλλά και να προσθέσει μια νέα διάσταση. Όντως, το σεξ μας κάνει εξυπνότερους, όμως μόνο όταν το κάνουμε με καινούριο σύντροφο.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάβια έκαναν αιματολογικές εξετάσεις σε τρεις κατηγορίες ζευγαριών: σε όσα βρίσκονταν στην αρχή της σχέσης και ήταν τρελά ερωτευμένα, σε όσα διένυαν μια μακροχρόνια σχέση και, τέλος, στους singles. Όπως διαπίστωσαν, η ανάπτυξη των νευρώνων ήταν "σημαντικά μεγαλύτερη" στους πρόσφατα ερωτευμένους σε σχέση με τις άλλες δυο κατηγορίες. Μάλιστα, όσο περισσότερο καιρό ένα ζευγάρι είχε σχέση, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πτώση.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, η δύναμη του εγκεφάλου μας είναι εντονότερη στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, ειδικά όταν είμαστε σεξουαλικά ενεργοί. Μάλιστα, συστήνουν στα ζευγάρια προχωρημένης ηλικίας να μην παραμελούν το σεξ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι "οι ηλικιωμένοι που είναι σεξουαλικά δραστήριοι είναι λιγότερο πιθανό να πάσχουν από άνοια", κάτι που οφείλεται "σε μια σειρά σύνθετων λόγων".
Εξάλλου, έρευνα του Πανεπιστημίου του Πρίνσετον σε ποντίκια, έδειξε ότι όσα (αρσενικά) ποντίκια ήταν σεξουαλικά δραστήρια εμφάνιζαν μεγαλύτερη ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων και μείωση των επιπέδων στρες σε σχέση με τα "μοναχικά". Θέλετε κι άλλες αποδείξεις γιατί δεν πρέπει να παραμελήσετε αυτό το "σπορ";  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου