13 Μαρτίου 2013

Ποια είναι η νέα... τελευταία μέρα του κόσμου;


Όχι που θα μας άφηναν ήσυχους... Μπορεί ο κόσμος να μην καταστράφηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπως δεν καταστράφηκε την Πρωτοχρονιά του 2000 ή το καλοκαίρι του 1999, όμως οι απανταχού καταστροφολόγοι επιμένουν ακάθεκτοι να προσδιορίζουν νέες ημερομηνίες για το "τέλος του κόσμου".

Κατ' αρχήν, ο νέος κύκλων σεναρίων και καταστροφολογικών προβλέψεων έχει πυροδοτηθεί από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, καθώς σύμφωνα με τις αμφισβητούμενης προέλευσης "προφητείες" του Αγίου Μαλαχία, ο επόμενος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο 112ος Πάπας, θα είναι και ο τελευταίος πριν την Αποκάλυψη. Βέβαια, το ενδιαφέρον με τις συγκεκριμένες "προφητείες", την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαμε μέχρι σήμερα οι περισσότεροι, είναι ότι αυτές ανακαλύφθηκαν το 1595 από ένα μοναχό, ο οποίος και τους απέδωσε στον Ιρλανδό άγιο, ο οποίος έζησε το... 12ο αιώνα. Εξάλλου, πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το ότι όλες οι προβλέψεις στα χειρόγραφα που ανακάλυψε ο μοναχός εκείνος ήταν ακριβέστατες για όλους τους Πάπες μέχρι το 1590, ενώ για τους επόμενους ήταν εντελώς αοριστολογικές;
Και μπορεί η "προφητεία" που αποδίδεται στον Άγιο Μαλαχία να μην προσδιορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά να μνημονεύει απλά τον ερχομό της Αποκάλυψης κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της θητείας του 112ου Πάπα της Ρώμης, ωστόσο οι απανταχού καταστροφολάγνοι έχουν ήδη επισημάνει μια νέα ημερομηνία για το "τέλος του κόσμου" ανατρέχοντας στις προφητείες του Νοστράδαμου. 
Ο αμφιλεγόμενος αυτός προφήτης, ο οποίος υποτίθεται είχε προβλέψει την έκρηξη ενός παγκόσμιου, καταστροφικού πολέμου που θα ξεκινούσε από την Ασία κατά τη θητεία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, αλλά φυσικά αυτό δεν συνέβη ποτέ, έγραψε σε κάποιο σημείο: 
"Το μεγάλο αστέρι θα καίει επί επτά ημέρες
Τόσο ξεκάθαρο, όπως όταν εμφανίζονται δύο ήλιοι
Το μεγάλο σκυλί όλη νύχτα αλυχτάει
Ενώ ο μεγάλος Ποντίφικας θα αλλάζει την περιοχή του".
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους θιασώτες των διάφορων μεταποκαλυπτικών θεωριών, το συγκεκριμένο τετράστιχο, που πολλές φορές στο παρελθόν έχει ερμηνευθεί ανεπιτυχώς ως προμήνυμα της Δευτέρας Παρουσίας, προμηνύει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις... 28 Νοεμβρίου 2013. Γιατί τότε; Τη μέρα εκείνη, ο κομήτης ISON θα περάσει πολύ κοντά από τον ήλιο, δηλαδή θα είναι σαν να υπάρχουν δύο ήλιοι. Φυσικά, οι επιστήμονες γελάνε με αυτήν την ερμηνεία, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξουν δύο ήλιοι στον ουρανό, αλλά ποιος τους δίνει σημασία, όταν πρυτανεύει ο παραλογισμός! 

Πηγή: LiveScience

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου