4 Μαρτίου 2013

Πώς ο τρόπος που κοιμάστε με το σύντροφο σου προδίδει την ποιότητα της σχέσης σας.


Αν και δεν έχουν γίνει πολλές σχετικές έρευνες, δεν είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που εκτιμούν ότι η στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου εκφράζουν περισσότερα για την προσωπικότητα μας, απ' όσο φανταζόμαστε. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι κατά τον ύπνο εκπέμπουμε με τη γλώσσα του σώματος και μηνύματα για την ποιότητα της σχέσης μας με τον/την σύντροφο μας.

Ο Άλαν και η Μπάρμπαρα Πιζ, συγγραφείς πολλών βιβλίων μπεστ σέλερ σχετικά με τη γλώσσα του σώματος και την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων της, πιστεύουν ότι είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για τη σχέση ενός ζευγαριού, αρκεί να παρατηρήσουν το πώς κοιμούνται οι δυο σύντροφοι. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν.
1. Όταν ο ένας τυλίγεται με τα χέρια του άλλου.
Ονομάζεται και ως "στάση του μήνα του μέλιτος". Κατά κανόνα, ελάχιστα ζευγάρια εξακολουθούν να κοιμούνται τόσο σφιχτά, τυλιγμένος με τα χέρια του/της συντρόφου του, μετά την πάροδο εννιά μηνών σχέσης. Ο λόγος είναι κατ' αρχήν πρακτικός, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα άβολη στάση ύπνου, που μάλιστα εμποδίσει τη ροή του αίματος στα χέρια. Εξάλλου, υπάρχει κι ένας ψυχολογικός λόγος, καθώς τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται "σφιχτοδεμένα", κυρίως στην αρχή της γνωριμίας, προτού εξοικειωθούν ο ένας με τον άλλο. Επομένως, αν ο σύντροφος σου ξαφνικά μοιάζει να "απομακρύνθηκε" την ώρα του ύπνου, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα τόσο ανησυχητικά, όσο φανταζόσουν.

2. Αγκαλίτσες.
Είναι γνωστή και ως η στάση του κουταλιού, όταν οι δύο σύντροφοι κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση, στο ίδιο μέρος του κρεβατιού, ενώ ο ένας αγκαλιάζει τον/την σύντροφο του από πίσω. Συνήθως, εκείνος που αγκαλιάζει είναι και ο δυνατότερος σε μια σχέση, εκείνος που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι περισσότερο δοτικός. Οι άντρες θέλουν να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο, ενώ οι γυναίκες εκφράζουν τη μητρική τους φύση.

3. Η επικοινωνία του κόλου.
Πρόκειται για μια κάπως περίεργη στάση ύπνου, όταν οι δύο σύντροφοι κοιμούνται μεν με γυρισμένη την πλάτη, όμως οι δυο πισινοί τους ακουμπούν ο ένας στον άλλο. Αυτό είναι και το κρίσιμο στοιχείο, που θα πρέπει να σε κάνει ν' ανασάνεις ανακουφισμένα. Η ιδιαίτερη αυτή οικειότητα του συγκεκριμένου σημείου του σώματος δείχνει ότι έχετε μεγάλη οικειότητα μεταξύ σας. Θέλετε να δώσετε λίγο χώρο ο ένας στον άλλο, αλλά εκ του ασφαλούς, καθώς δεν φοβάστε ότι θα χάσετε αυτό που έχετε.

4. Χωριστά κρεβάτια.
Συνήθως, αποτελεί ένδειξη κρίσης στο γάμο ή τη σχέση. Όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν το χώρο τους, όταν κοιμούνται, που ενδεχομένως να μην μπορεί να τους τον εξασφαλίσει ούτε κι ένα διπλό κρεβάτι. Αν πριν χωριστείτε για τον ύπνο, εξακολουθείτε να δίνετε ο ένας στον άλλο το φιλί της καληνύχτας, τότε όλα βαίνουν καλώς.

5. Το μπέρδεμα των ποδιών.
Είναι η πιο σαφής ένδειξη αγάπης κατά την ώρα του ύπνου. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να πεις στο σύντροφο σου "σ' αγαπώ" δείχνοντας του παράλληλα ότι σέβεσαι την ανεξαρτησία και την ατομικότητα του.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου