30 Απριλίου 2013

Το ελληνικό εστιατόριο που περιλαμβάνεται στα 100 καλύτερα παγκοσμίως!


Δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα ελληνικό εστιατόριο να περιλαμβάνεται στα 100 καλύτερα του κόσμου, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την ετήσια λίστα του έγκυρου βρετανικού περιοδικού Restaurant, που καθορίζεται από 900 ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται leaders στο χώρο των εστιατορίων.

Το εστιατόριο "Σπονδή", που τον Δεκέμβριο του 2012 είχε περιληφθεί στη λίστα με τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, ενώ αξιολογήθηκε και ως το τρίτο καλύτερο της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης από τη ιστοσελίδα Thedailymeal.com, τυγχάνει ακόμη μεγαλύτερης αναγνώρισης, παγκόσμιας εμβέλειας αυτήν τη φορά, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα του βρετανικού περιοδικού. Ειδικότερα, η "Σπονδή", που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Παγκρατίου, αξιολογείται ως το 97ο καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως. 
Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα εξαιρετική επίδοση, που γεννά προσδοκίες για ακόμη ψηλότερες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια, αν και ο ανταγωνισμός με παγκόσμια "μεγαθήρια", σε πόλεις με μακρά γαστρονομική παράδοση, είναι αρκετά δύσκολος.
Όσον αφορά το τοπ10 των 900 ειδικών για λογαριασμό του περιοδικού Restaurant, περιλαμβάνει τα εξής εστιατόρια:
1. El Celler de Can Roca, Ισπανία (Γκιρόνα)
2. Noma, Δανία (Κοπεγχάγη)
3. Osteria Francescana, Ιταλία (Μοδένα)
4. Mugaritz, Ισπανία (Σαν Σεμπαστιάν)
5. Eleven Madison Park, ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)
6. D.O.M., Βραζιλία (Σάο Πάολο)
7. Dinner by Heston Blumenthal, Ην. Βασίλειο (Λονδίνο)
8. Arzak, Ισπανία (Σαν Σεμπαστιάν)
9. Steirereck, Αυστρία (Βιέννη)
10. Vendôme, Γερμανία (Μπέργκις Γκλάντμπαχ)


Περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.theworlds50best.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου