23 Απριλίου 2013

Ο Κολόμβος άργησε μόνο... 22.000 χρόνια!


Την απάντηση στο ερώτημα πότε κατοικήθηκε για πρώτη φορά η αμερικανική ήπειρος υποστηρίζουν ότι έχουν Γάλλοι και Βραζιλιάνοι ερευνητές βάσει στοιχείων που συνέλεξαν από τον αρχαιολογικό χώρο Πιάουι της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι πρώτοι άνθρωποι φαίνεται ότι έφτασαν στην Αμερική πριν από 22.000 χρόνια πολύ νωρίτερα απ' ό,τι εκτιμούσαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες και φυσικά πολύ-πολύ πριν φτάσει εκεί ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο οποίος βέβαια νόμιζε ότι είχε φτάσει στην ανατολική Ιαπωνία. 

Η μέχρι σήμερα επικρατούσα θεωρία υποστήριζε ότι οι πρώτοι άνθρωποι μετακινήθηκαν από την Ασία με προορισμό την Αμερική πριν 13.000 χρόνια, κατά την Εποχή των Παγετώνων, όταν φαίνεται ότι υπήρχε ένα κομμάτι γης που συνέδεε τις δύο ηπείρους. Οι εκτιμήσεις των Γάλλων και των Βραζιλιάνων ερευνητών, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Archaeological Science, βασίζονται στη χρονολόγηση εργαλείων που βρέθηκαν ύστερα από ανασκαφές στην περιοχή του Πιάουι την περίοδο μεταξύ 2008 και 2011. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τα υλικά κατασκευής των εργαλείων αυτών δεν μπορούν να βρεθούν στη γύρω περιοχή, αλλά επιλέχτηκαν, μεταφέρθηκαν, επεξεργάστηκαν και εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους τουλάχιστον 10.000 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι φανταζόταν η επιστημονική κοινότητα μέχρι σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου