15 Απριλίου 2013

7 από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Συνήθως, τα ταξίδια στο εξωτερικό τα συνδυάζουμε με επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αποκομίσαμε και κάτι χρήσιμο, εκτός από τα καινούρια ρούχα με τα οποία θα γεμίσουμε τις βαλίτσες μας φεύγοντας. Αν πάλι θεωρείται τα μουσεία βαρετά, τα παρακάτω ίσως και να σας κάνουν ν' αλλάξετε γνώμη ή αντιθέτως να μεγαλώσουν την όποια απέχθεια σας για αυτά. 


1. Το Μουσείο των Φαλλών

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά περισσότερους από 280 φαλλούς (ή φαλλικά μέρη) φιλοξενεί ως εκθέματα το εν λόγω μουσείο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ. Ο ιδρυτής του είχε το ιδιόρρυθμο χόμπι να κάνει συλλογή από φαλλούς ζώων από το 1974 και μετά, οπότε απέκτησε το πρώτο του πέος ταύρου. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του μουσείου (phallus.is), το 2011 το επισκέφτηκαν συνολικά 13.000 άτομα - ένας όχι ευκαταφρόνητος αριθμός, αν αναλογιστούμε ότι βρίσκεται σε μια χώρα με χαμηλό τουρισμό.
Το μουσείο δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπινα πέη, αλλά επεκτείνεται και στα γεννητικά όργανα 93 διαφορετικών ειδών του ζωικού βασιλείου. Το πιο εντυπωσιακό και περιζήτητο έκθεμα είναι το πέος μπλε φάλαινας μήκους 170 εκατοστών (δηλαδή περίπου όσο ύψος έχει ένας μέσος άνθρωπος!), που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κέντρο της αίθουσας. Αντίθετα, οι υπεύθυνοι μοιάζουν να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα ανθρώπινα πέη που φιλοξενούν και αναζητούν "ένα νεότερο, μεγαλύτερο και καλύτερο". Όσοι ενδιαφέρεστε να μείνει το πέος σας στην αιωνιότητα, αλλά και πιστεύετε ότι το αξίζει, απευθυνθείτε στο ισλανδικό Μουσείο Φαλλών.

2. Το Μουσείο Κακής Τέχνης

Αν δεν σας αρέσει ο διαχωρισμός της τέχνης σε καλή και σε κακή ή αν πολύ απλά είστε εκ φύσεως αντιδραστικά στοιχεία, μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι τη Μασαχουσέτη και να επισκεφτείτε το μοναδικό μουσείο στον κόσμο, που φιλοξενεί τα χειρότερα καλλιτεχνικά "αριστουργήματα" - πιο χειρότερα δεν γίνεται! 
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Κακής Τέχνης (museumofbadart.org), στους χώρους του φιλοξενούνται περισσότερα από 600 κομμάτια απ' όλον τον κόσμο, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δωρεές φίλων της κακής τέχνης. Ωστόσο, τα περισσότερα βρίσκονται στις αποθήκες, ενώ κάθε φορά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περίπου 60 με 70 κομμάτια λόγω έλλειψης χώρου. που σημαίνει ότι για να τα δείτε όλα, θα πρέπει να επισκεφτείτε το μουσείο περισσότερες από μία φορές. 

3. Το Μουσείο των Μεγάλων Παπουτσιών

Θέλετε να δείτε τι παπούτσι φορούσε ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου; Το συγκεκριμένο μουσείο, που βρίσκεται στο Σιάτλ, υπόσχεται να λύσει την απορία σας και να σας ανταμείψει με μια συλλογή από γιγάντια παπούτσια, τα οποία όμως μπορείτε να δείτε μόνο από φασματογράφο και όχι από κοντά. Ανιαρό...

4. Μουσείο για Τρίχες.

Αν σας αρέσει να ασχολείται με τρίχες και δη γυναικείες, δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε μέχρι την Καππαδοκία της γειτονικής Τουρκίας, στην πόλη Αβάνος, όπου σε μια μικρή, σκοτεινή σπηλιά-μουσείο φιλοξενούνται δείγμα μαλλιών από περισσότερες από 16.000 γυναίκες.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 30 και κάτι χρόνια, όταν μια γυναίκα που χρειάστηκε να φύγει από το χωριό, άφησε σ' ένα φίλο της αγγειοπλάστη μια τούφα από τα μαλλιά της ως ενθύμιο. Πολλές γυναίκες που επισκέπτονταν το μαγαζί του συγκεκριμένου αγγειοπλάστη και άκουγαν την ιστορία αυτή συγκινούνταν και του χάριζαν μια τούφα από τα δικά τους μαλλιά. Έτσι, με τα χρόνια μαζεύτηκαν τούφες μαλλιών από περισσότερες από 16.000 γυναίκες και ο Τούρκος αγγειοπλάστης αποφάσισε κάποια στιγμή να τις μοιραστεί με κάθε ενδιαφερόμενο.

5. Το Μουσείο Τριχών της Λεϊλά

Ένα εναλλακτικό μουσείο για όσους ενδιαφέρονται ν' ασχολούνται με τρίχες, αλλά δεν εντυπωσιάστηκαν από τη συλλογή στην Καππαδοκία, βρίσκεται στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Η Λεϊλά Κοχούν, πρώην κομμώτρια, αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει έργα τέχνης.και πιο συγκεκριμένα από στεφάνια μέχρι κοσμήματα, όλα κατασκευασμένα από ανθρώπινες τρίχες, που χρονολογούνται προ του 1900. Πρόκειται κυρίως για τρίχες της βικτωριανής εποχής, όταν οι άνθρωποι συνήθιζαν να κρατούν μια τούφα από τα μαλλιά τους ως αναμνηστικό.

6.  Το Παρασιτολογικό Μουσείο Meguro

Το μουσείο απευθύνεται σε όσους έχουν περιέργεια να μάθουν τι είδους παράσιτα κυκλοφορούν ανάμεσα μας χωρίς να τα βλέπουμε με γυμνό μάτι. Η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 45.000 παράσιτα, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο σκουλήκι στον κόσμο μήκους 8.8 μέτρων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι το χρόνο έχουν την περιέργεια να μάθουν για τους μόνιμους, αόρατους συγκατοίκους του δέρματος μας.

7. Μουσείο Κολάρων Σκύλου

Οι Βρετανοί αγαπούν τους σκύλους και δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ένα σχετικό μουσείο για τους ζωόφιλους. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι αφιερωμένο σε 100 ιστορικά κολάρα σκύλων, για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μια ιδέα του πώς οι πρόγονοι μας των περασμένων αιώνων στόλιζαν το λαιμό των σκύλων τους. Το μουσείο βρίσκεται στο Κάστρο του Λιντς, στο Κεντ της Μ. Βρετανίας.

Και βέβαια, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ν΄ αναφέρουμε και κάποια άλλα, τελείως ανούσια μουσεία, όπως το Μουσείο Καρότων στη Λιέγη του Βελγίου, το Μουσείο Χαρτοκοπτικών Μηχανημάτων στο Σάουθπορτ της Μ. Βρετανίας, το Μουσείο με Καλαθάκια του Πικ-νικ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, το Μουσείο με Αλατιέρες και Πιπεριέρες στο Τενεσί κλπ. Η φαντασία των ανθρώπων είναι αστείρευτη!


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου