26 Απριλίου 2013

Η έκθεση του 9χρονου μαθητή υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων, που έγινε viral

Το γύρο του ίντερνετ κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες η έκθεση ενός μαθητή της τετάρτης τάξης, δηλαδή ηλικίας 9 με 10 ετών, ο οποίος επέλεξε ν' ασχοληθεί στο γραπτό του με το θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων. Με απλά επιχειρήματα, χωρίς πομφόλυγες και μεγαλίστικους βερμπαλισμούς, εξέθεσε με σαφηνεια την άποψη του υπέρ του δικαιώματος των γκέι να συνάπτουν γάμους, "επειδή είναι ενήλικες".

Ο δάσκαλος (ή η δασκάλα) του μικρού μαθητή εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το περιεχόμενο της έκθεσης, ώστε παραβλέποντας τα - αναπόφευκτα σ' αυτήν την ηλικία - γραμματικά λάθη, τη δημοσιοποίησε μέσω του Reddit, όπου έγινε viral. Άλλωστε, το σημαντικό δεν ήταν η ορθογραφία, αλλά η ουσία του κειμένου. Όπως σχολίασε ο δάσκαλος, "Βγάζει περισσότερο νόημα απ' ορισμένους ενήλικες. Δεν το μοιράζομαι για το πόσο τέλειες προτάσεις έχει, αλλά για το πόσο καθαρή είναι η σκέψη του σ' αυτό το συγκεκριμένο θέμα".
Ο μαθητής έγραψε στην έκθεση του:
"Το γιατί οι γκέι άνθρωποι θα 'πρεπε να μπορούν να παντρευτούν είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις δύο ενήλικες από το να παντρευτούν επειδή είναι μεγάλοι και δεν έχει σημασία αν σ' ανατριχιάζει, απλά ξεπέρασε το. Και θα 'πρεπε να είσαι χαρούμενος για κείνους επειδή είναι μια μεγάλη στιγμή στην ζωή τους. Όταν πήγα στο γάμο των παππούδων μου ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή.
Όπως μπορείς να δεις οι γκέι άνθρωποι θα'πρεπε να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν και δεν θα'πρεπε να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις τις ζωές των άλλων ανθρώπων, γιατί αν εσύ ήσουν γκέι δεν θα ήθελες οι άνθρωποι να μιλάνε για σένα".

Δείτε εδώ και τη φωτογραφία που ανέβασε  ο δάσκαλος (ή η δασκάλα) του 9χρονου μαθητή, με την περιβόητη έκθεση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου