24 Απριλίου 2013

Το παραλίγο στριπτίζ μέσα στο ισπανικό κοινοβούλιο (βίντεο)


Ένα μισοτελειωμένο "στριπτίζ" παρακολούθησαν τα μέλη του ισπανικού κοινοβουλίου, όταν ο 54χρονος Joan Baldoví, βουλευτής του καταλανικού οικολογικού κόμματος Compromís-Equo, άρχισε να βγάζει ένα-ένα τα ρούχα του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο βουλευτής δεν τρελάθηκε ξαφνικά ούτε ζεσταινόταν, αλλά ήθελε μ' αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τις εξώσεις, που αποτελούν μάστιγα στην Ισπανία της οικονομικής κρίσης.

Την ώρα που ο Baldoví εκφωνούσε την ομιλία του, έβγαλε ξαφνικά το σακάκι που φορούσε, ενώ λίγη ώρα αργότερα έβγαλε και τη γραβάτα του. Κάποιοι από τους παρακαθήμενους άρχισαν να χαμογελούν, ενώ ο προεδρεύων της συνεδρίασης ζήτησε από το βουλευτή να συμπεριφέρεται κόσμια, όταν εκείνος άρχισε να ξεκουμπώνει το πουκάμισο του.
Το στριπτίζ δεν ολοκληρώθηκε, καθώς το πουκάμισο έμεινε μισοκουμπωμένο. Άλλωστε, ο βουλευτής δεν σκόπευε να βγάλει όλα του τα ρούχα, αλλά να αποκαλύψει ένα κόκκινο T-shirt που φορούσε κάτω από το πουκάμισο του, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "Stop Desahucios" ("Στοπ στις εξώσεις").
Πέρα από τη θεατρική και ίσως ανούσια κίνηση διαμαρτυρίας του βουλευτή για ένα πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα, που αποτελεί ανοιχτή πληγή στην Ισπανία, μεγαλύτερη αξία έχουν οι τελευταίες φράσεις, με τις οποίες ολοκλήρωσε την ομιλία του: "Οι διαδηλωτές δεν είναι ούτε τρομοκράτες ούτε Ναζί. Είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι που μάχονται για ένα δίκαιο σκοπό. Είναι άνθρωποι. Ακούστε τους". Τους ακούει, όμως, κανείς; 




Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου