4 Απριλίου 2013

Το μυστικό αυτής της υπεραιωνόβιας γυναίκας είναι... ΠΟΙΟ;

Πηγή: silive.com

Η Ανουντζιάτα Λαμπέρτι γεννήθηκε στην Καλαβρία της Ιταλίας στις 30 Μαρτίου 1912. Εκατόν ένα χρόνια μετά η Νάνσι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, παραμένει ακμαιότατη και υγιέστατη - όχι στην Ιταλία, αλλά στο Στέιτεν Άιλαντ των ΗΠΑ, όπου μετανάστευσε με την οικογένεια της σε ηλικία 15 ετών - και ο γιος της αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ότι το μυστικό μακροζωίας της μητέρας του είναι... το αλκοόλ. 

Σύμφωνα με το γιο της, Λούις Λαμπέρτι τζούνιορ, το πρόγραμμα της υπεραιωνόβιας γυναίκας ξεκινάει στις 5 το πρωί, όταν ξυπνάει, ετοιμάζει καφέδες και τα κρεβάτια των δωματίων. Αφού ασχοληθεί με το σπίτι, ειδικά αν υπάρχει κάποιος φιλοξενούμενος, και αφού παρακολουθήσει τον αγαπημένο της τηλεοπτικό σταθμό παρέα με το σκύλο της, Κάιτερ, τον οποίο αποκαλεί "εγγονό", η κυρία Λαμπέρτι ετοιμάζει το μεσημεριανό της γεύμα, που κατά κανόνα αποτελείται από ένα μικρό σάντουιτς, μία μπανάνα και... δύο ποτήρια κρασί. 
Μη νομίζετε, όμως, ότι αυτό είναι το μοναδικό ποτό της ημέρας. Αφού κατά τη 1 το μεσημέρι πέσει για έναν υπνάκο μιας ώρας, η κυρία Λαμπέρτι σηκώνεται για να ετοιμάσει το τραπέζι και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και γύρω στις 4 η ώρα, όταν όλοι έχουν φάει, χαλαρώνει μ' ένα ποτήρι Southern Comfort. Όμως, δεν σταματάει εκεί, καθώς κατά τις 6 το απόγευμα, τότε δηλαδή που οι περισσότεροι συνηθίζουν ν' απολαμβάνουν έναν απογευματινό καφέ, η Νάνσι Λαμπέρτι απολαμβάνει μία.... μπύρα Budweiser. Η αντοχή της εξαντλείται στα 4 ποτήρια αλκοόλ την ημέρα και μέχρι τις 10 η ώρα που πέφτει το κρεβάτι για το βραδινό ύπνο, δεν βάζει άλλη γουλιά στο στόμα της - μέχρι το επόμενο μεσημέρι. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Staten Island Adviser, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες μιας ορισμένης ηλικίας που πίνουν αλκοόλ με μέτρο, που όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της 101χρονης Νάνσι Λαμπέρτι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν υγιείς σε σχέση με τις συνομήλικές τους. Αλήθεια; Ψέματα; Αυτό πάντως φαίνεται να είναι το μυστικό της συγκεκριμένης υπεραιωνόβιας γυναίκας, που όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι έχει ιταλικές ρίζες και ενδεχομένως να ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή. Ίσως, μάλιστα, αυτό ακριβώς να είναι και το μυστικό της μακροζωίας της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου