23 Απριλίου 2013

Το σκίτσο με τη φτωχή Ελλάδα να κοιτάζει απ' το παράθυρο ζηλεύοντας το πάρτι των πλούσιων κρατών


Ένα ενδιαφέρον σκίτσο, που χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2012, είναι αναρτημένο στη σελίδα Knowyourmeme.com. Οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ κάνουν πάρτι, την ώρα που η Ελλάδα,  που βρίσκεται στον πάτο με CCC, κοιτάζει το πάρτι έξω από το παράθυρο και εύχεται: "Μακάρι η οικονομία μου να ήταν οικονομικά σταθερή. Αυτές οι αξιολογήσεις είναι πολύ υψηλές. Το χρέος μου πληγώνει". 

Το σκίτσο αυτό, που στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε και με τη λαϊκή ρήση "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια", είναι μάλλον τυχαία δημοσιευμένο σήμερα, επέτειο του περίφημου διαγγέλματος της 23ης Απριλίου 2010, ενταγμένο στα πλαίσια ενός γενικού αφιερώματος της ιστοσελίδας με τίτλο "I Know That Feel Bro", με σκίτσα που αποτυπώνουν αντιφατικά συναισθήματα - η θλίψη απέναντι στη χαρά. Ωστόσο, η χρονική σύμπτωση είναι πολύ πετυχημένη και ενδιαφέρουσα. 
(Εξάλλου, οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδας σχολιάζουν περισσότερο τη θέση των ΗΠΑ, που βρίσκονται μόνες τους στη γωνία έχοντας ένα Α λιγότερο από τις άλλες χώρες)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου