21 Απριλίου 2013

Ο καλύτερος CEO θα ήταν... ΠΟΙΟΣ;


Μια πρωτότυπη έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρία PwC μεταξύ 1.330 διευθυντικών στελεχών από 68 διαφορετικές χώρες το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012. Το ερώτημα που τους τέθηκε αφορούσε την προσωπικότητα που πίστευαν ότι θα αποτελούσε τον καλύτερο ηγέτη.

Οι απαντήσεις τους εκπλήσσουν, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέλεξαν πολιτικές προσωπικότητες αντί ανθρώπων της αγοράς, ενώ έδειξαν ιδιαίτερη προτίμησε σε ηγέτες που έχουν πεθάνει. Ακόμη κι ο Στιβ Τζομπς, που ήταν εξαιρετικά πετυχημένος ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ιδανικότερη απάντηση στο ερώτημα αυτό, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον... Ουίνστον Τσόρτσιλ. Και οι εκπλήξεις δεν σταματουν εδώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην τρίτη θέση βρέθηκε ο... Μαχάτμα Γκάντι, που μόνος τον καπιταλισμό δεν προωθούσε με τη στάση ζωής τους.
Βάσει των απαντήσεων, στους 10 καλύτερους CEOs πε
1. Ουίνστον Τσόρτσιλ
2. Στιβ Τζομπς
3. Μααχάτμα Γκάντι
4. Νέλσον Μαντέλα
5. Τζακ Γουελτς
6. Αβράμ Λίκνολν
7. Μάργκαρετ Θάτσερ
8. Ρόναλτν Ρίγκαν
9. Τζον Κένεντι
10. Μπιλ Κλίντον και Ναπολέων Βοναπάρτης (ισοψήφισαν)

Σύμφωνα με την PwC, οι απαντήσεις των στελεχών αντικατοπτρίζουν τη σημερινή οικονομική κρίση και την προτίμηση τους σε "ηγέτες που επέμειναν στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων", σε "μετασχηματιστές ηγέτες" αλλά και σε ηγέτες που απλά "έκαναν το σωστό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου