1 Απριλίου 2013

Ο πιο εθισμένος gamer του κόσμου. Ζει σ' ένα ίντερνετ-καφέ επί 6 χρόνια καθημερινά


Ο εθισμός στα on-line παιχνίδια είναι μια ασθένεια των τελευταίων ετών κι ένας νεαρός άνδρας από την Κίνα αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Ονομάζεται Λι Μενγκ, είναι 29 ετών και το μόνο που κάνει στην ζωή του τα τελευταία έξι χρόνια, είναι να ξημεροβραδιάζεται σ' ένα ίντερνετ καφέ κοντά στο Πανεπιστήμιο Jilin της Κίνας. 

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο Λι Μενγκ έχει σχεδόν εγκατασταθεί μόνιμα στο συγκεκριμένο ίντερνετ καφέ, από το οποίο απουσιάζει μόνο όταν θέλει να κάνει μπάνιο ή για να πάρει κάτι να φάει. Κοιμάται μέσα στο καφέ τις πρωινές ώρες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας το περνάει αποκλειστικά παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Και αυτό συμβαίνει καθημερινά, ακόμη και στις αργίες. 
Είναι αρκετά εσωστρεφής και δεν έχει πιάσει κουβέντα για την προσωπική του ζωή με τους υπαλλήλους του μαγαζιού, άλλωστε αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο - σε βαθμό μανίας - βρίσκεται στην οθόνη του υπολογιστή, όπου είναι "κολλημένος". Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καφέ, ο Μενγκ ισχυρίζεται ότι με κάποιον άγνωστο τρόπο κερδίζει 2.000 γουάν (ή 322 δολάρια) το μήνα. Σίγουρα, πάντως, είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις πληρώνοντας στο ίντερνετ καφέ τα 500 γουάν (80 δολάρια) που χρεώνεται το μήνα. 
Ψυχολόγοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωση του 29χρονου άνδρα, που αποτελεί την επιτομή του εθισμένου gamer, όμως διστάζουν να παρέμβουν, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άνδρας απλά να... εργάζεται ή να θέλει να εξοικονομήσει κάποια χρήματα για το μέλλον! Έξι χρόνια; Σοβαρά; Μήπως οι Κινέζοι είναι ένας υπερβολικά συγκρατημένος και διακριτικός λαός;

Πηγή: Xinhuannet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου