23 Απριλίου 2013

Το ιδανικό playlist για προπόνηση 30 λεπτών στο σπίτι


Ο καλύτερος τρόπος για ν' απολαύσεις τη γυμναστική στο σπίτι (ή στο γυμναστήριο φορώντας ακουστικά), χωρίς καν να καταλάβεις πώς πέρασε η ώρα, είναι να αθληθείς με συνοδεία μουσικής. Ειδικά αυτά τα βαράκια ή οι κοιλιακοί ή οι κάμψεις... το χειρότερο μου είναι να μετράω τις επαναλήψεις μία προς μία μέσα σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας. Δεν κουράζομαι μεν, βαριέμαι δε και η ανία είναι ικανός λόγος για να τα παρατήσω.
Ποια είναι, όμως, η ιδανική μουσική υπόκρουση για ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης διάρκειας 30 λεπτών; Σίγουρα όχι αργόσυρτες μπαλάντες, ούτε όμως και οποιαδήποτε uptempo κομμάτια ατάκτως επιλεγμένα. Το αμερικανικό περιοδικό υγείας Health προτείνει ένα ιδανικό playlist, που ξεκινάει σε ήπιους ρυθμούς, αλλά αυξάνεται σταδιακά καταλήγοντας στους 150 καρδιακούς παλμούς ανά λεπτό. Πρόκειται για γνωστές επιτυχίες, διασκευασμένες και προσαρμοσμένες στους ρυθμούς της προπόνησης.
Η προτεινόμενη playlist του περιοδικού έχει ως εξής (σε παρένθεση η διάρκεια του κάθε κομματιού): 
RokCity, Anya Tru, "The Edge of Glory - Workout Mix"  (4΄.15΄΄)
All Hits! Workout Music,   "Judas"  (4΄.58΄΄)
Interbeat, Dr. Pack,  "Good Life - Workout Mix"  (4΄.39΄΄)
Smash Fitness Music,   "Gangnam Style - Hey Sexy Lady Dance Mix" (4΄.54΄΄)
Anya Tru,  "Domino - Workout Mix"  (3΄.53΄΄)
Starlet, "Dog Days Are Over"  (4΄.19΄΄)
Smash Fitness Music,  "Back In Time (Let's Go)"  (3΄.43΄΄)

Μπορείτε να ψάξετε τα τραγούδια στο ίντερνετ, σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, ή απλά να επισκεφτείτε τη σελίδα του Health και να πατήσετε το play. Καλή προπόνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου