20 Μαΐου 2013

Θα μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε 20 δευτερόλεπτα;

Πηγή: Metapictures

Θα μπορούσε μια 18χρονη Καλιφορνέζα ονόματι Eesha Khare να έχει βρει τη λύση για το τεράστιο πρόβλημα της φόρτισης της μπαταρίας του κινητού μας, που από τη μια τελειώνει στο άψε-σβήσε κι απ' την άλλη χρειάζεται ώρες για να φορτιστεί σωστά; Το ίδρυμα της Intel πιστεύει πως ναι και γι' αυτό, άλλωστε, της απένειμε το πρώτο βραβείο Νεαρών Επιστημόνων αξίας 50.000 δολαρίων. Τι, όμως, εφηύρε η 18χρονη Eesha, απηυδησμένη από τις μικρές αντοχές του τηλεφώνου της;

Πρόκειται για έναν σούπερ πυκνωτή, ο οποίος αποθηκεύει τεράστια ποσότητα ενέργειας σε μικροσκοπικό χώρο, ενώ μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία μέσα σε 20 με 30 μόλις δευτερόλεπτα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο φορτιστής αυτός διαρκεί πολύ περισσότερο, καθώς 10.000 κύκλος επαναφόρτισης, την ώρα που ένας μέσος φορτιστής αντέχει μέχρι 1.000 κύκλους. Απλά καταπληκτικό!
Μέχρι σήμερα, ο σούπερ πυκνωτής της Eesha έχει δοκιμαστεί μόνο σε φώτα LED, όμως οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλες συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, καθώς δούλεψε περίφημα, κατά τα προσδοκώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου