16 Μαΐου 2013

Ο δήμαρχος που θέλει να χτίσει mall εμπορείας σεξ

Ο δήμαρχος της Μπογκοτά Gustavo Petro
(Πηγή: Facebook)

Μετά από τις "κόκκινες βιτρίνες" του Άμστερνταμ ήρθε η ώρα για τα "εμπορικά κέντρα πορνείας" στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά; Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πρότεινε την ανέγερση shopping malls, όπου οι πελάτες θα ψωνίζουν αγοραίο έρωτα, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων, που πιστεύουν ότι οι οίκοι ανοχής είναι μάλλον οίκοι... ενοχής και θα πρέπει να μένουν στο περιθώριο.
Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς συζήτηση προτείνεται η δημιουργία εμπορικών κέντρων -θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς και sex malls- αποκλειστικά για πορνεία και κάθε μορφή εμπορίου γύρω από το σεξ. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η ανέγερση αυτών των κέντρων δεν θα γίνει σε τυχαία σημεία, ούτε στο κέντρο της πόλης, αλλά σε "σημεία ανοχής", ενώ φυσικά δεν θα επιτρέπεται σε αυτά η είσοδος ανηλίκων, όπως καθησύχασε τους κατοίκους μέσω τουίτερ ο δήμαρχος της Μπογκοτά, Γκουστάβο Πέτρο, ύστερα από τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα των εφημερίδων.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην Μπογκοτά τίθεται προς συζήτηση μια επιθετική πολιτική ενσωμάτωσης της πορνείας στην κοινωνική ζωή. Ανάλογη πρωτοβουλία είχε ψηφιστεί στα τέλη της δεκαετίας του '90, όμως το σχέδιο δεν "περπάτησε" στην πράξη κι έμεινε στα χαρτιά. Αυτήν τη φορά, πάντως, η δημοτική αρχή φαίνεται μάλλον αποφασισμένη να δώσει λύση στο πρόβλημα της παράνομης πορνείας στους δρόμους της πόλης με την πρωτοποριακή αυτή πρόταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου