4 Ιουνίου 2013

Η σούπερ γιαγιά 102 ετών που πήδηξε από 457 μέτρα!

Πηγή: Wikipedia

Αυτή η γυναίκα, ηλικίας 102 ετών, από το Τουίνς Φολ του Αϊντάχο των ΗΠΑ αξίζει να την αποθεώσουμε. Αν και έχει συμπληρώσει πάνω από έναν αιώνα ζωής, παραμένει δραστήρια και λάτρης της περιπέτειας και των extreme sports, ενώ μας διδάσκει ότι η ζωή μετά τα 100 μπορεί να είναι λιγότερο βαρετή απ' όσο φανταζόμαστε. 

Πρόκειται για την κυρία Ντόροθι Κάστερ, η οποία γιόρτασε τα 102α γενέθλια της κάνοντας base jump από τη γέφυρα Περίν του ποταμού Snake River του Αϊντάχο, από υψόμετρο 457 μέτρων, μια πρόκληση που θα φοβόντουσαν να επιχειρήσουν ακόμη και εικοσάρηδες. Ένα αντίστοιχο, αν και ελαφρώς λιγότερο παράτολμο εγχείρημα, είχε υλοποιήσει κι ένα χρόνο νωρίτερα γιορτάζοντας τα 101α γενέθλια της, όταν διέσχισε το φαράγγι του ίδιου ποταμού από ύψους περίπου 179 μέτρων. 
Αρχικά, η κυρία Κάστερ επιθυμούσε να γιορτάσει τα γενέθλια της πηδώντας από αεροπλάνο, όμως το θεώρησε υπερβολικό και δεν το τόλμησε. Και ενώ πίστευε ότι η μέρα των γενεθλίων της θα κυλούσε ήρεμα, όπως κάθε άλλη χρονιά, οι συγγενείς της την πίεζαν να κάνει κάτι εξτρίμ και ανατρεπτικό,  όπως και στα περσινά της γενέθλια. Εκείνη ενέδωσε στις πιέσεις και δεν το μετάνιωσε. 
Απαντώντας στην ερώτηση πώς και πήρε την απόφαση να πηδήξει από τόσο μεγάλο υψόμετρο, η κυρία Κάστερ δηλώνει αφοπλιστικά ότι ούτε και η ίδια δεν το ξέρει. "Φαντάζομαι, επειδή δεν ξέρω να κάνω κάτι καλύτερο". Όσον αφορά το μυστικό της μακροζωίας της, η ίδια -γνωστή στο αμερικανικό κοινό και από τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε τοκ σόου, όπου ξεδίπλωσε το χιουμοριστικό της ταλέντο- την αποδίδει στο ότι δεν σκεφτόταν ποτέ την ηλικία της, αλλά συνέχισε να ζει την ζωή της και να περνάει καλά, κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν είναι αξιαγάπητη;


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου