18 Ιουνίου 2013

Ο "χοντρός Χένρι" που απέκτησε ένα σώμα από ατσάλι (βίντεο)

Πηγή: Facebook

Μπορεί οι κριτικοί να επιφύλαξαν χλιαρή υποδοχή στην ταινία, ωστόσο ο "Man of Steel", ή αν προτιμάτε η νέα κινηματογραφική εκδοχή του Σούπερμαν, τα πήγε περίφημα στο αμερικανικό boxoffice πετυχαίνοντας το καλύτερο άνοιγμα για το 2013 -μέχρι σήμερα. Μέσα από την ταινία λάμπει για πρώτη φορά και το άστρο του 30χρονου Άγγλου ηθοποιού Χένρι Κάβιλ, ο οποίος εντυπωσιάζει με το σώμα του -πώς αλλιώς θα ανταποκρινόταν στον τίτλο του έργου- αν και υπήρχε μια εποχή, που η εξωτερική εμφάνιση δεν θύμιζε σε τίποτα τον ήρωα της ταινίας. 

Ως έφηβος, ο Κάβιλ παρακολουθούσε μαθήματα σ' ένα οικοτροφείο, όπου τα περισσότερα παιδιά τον κορόιδευαν, επειδή ήταν υπέρβαρος. Μάλιστα, του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι "ο χοντρός Κάβιλ" (fat Cavill), με αποτέλεσμα να αισθάνεται απομονωμένος, να νοσταλγεί το σπίτι του και να τηλεφωνεί στη μητέρα του τέσσερις φορές τη μέρα. Αυτή η μοναξιά που αισθάνθηκε έντονα ως παιδί ήταν η έμπνευση στη οποία "πάτησε" για να αποδώσει τον Σούπερμαν στη μεγάλη οθόνη, ως έναν άνθρωπο που έζησε μόνος του μια ολόκληρη ζωή, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη για το περιοδικό Details. Άλλωστε, εκείνη η μοναξιά ήταν που εξ αρχής είχε στρέψει τον Κάβιλ στο θέατρο, πρώτα συμμετέχοντας σε σχολικές παραστάσεις και στη συνέχεια σπουδάζοντας υποκριτική 
Όταν σε ηλικία 17 ετών, το 2002, πήρε τον πρώτο του ρόλο στην ταινία "Ο Κόμης Μόντε Κρίστο" (με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίζελ), ο Κάβιλ έχασε 9.5 ολόκληρα κιλά, ώστε να "ταιριάξει" στο ρόλο του -υποδυόταν το γιο του κόμη Μόντε Κρίστο, που εκείνος δεν ήξερε ότι είχε. Ωστόσο, για το ρόλο του "Άνδρα από ατσάλι", ο Κάβιλ έπρεπε ν' αποκτήσει κι ένα "ατσάλινο", υπέρ-γυμνασμένο σώμα. Αυτή ήταν η επιταγή του σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ, ο τύπος που είχε σκηνοθετήσει και τους "300". "Όταν σκηνοθετούσα τους "300", ήθελα οι ήρωες να μοιάζουν ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν μέσα στο δάσος, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να κυνηγήσουν κάτι και να το σκοτώσουν. Για τον Σούπερμαν θες αυτό και κάτι ακόμη περισσότερο".
Η διαδικασία της προπόνησης για να πάρει όγκο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Καθημερινά έτρωγε 5.000 θερμίδες ξεκινώντας από πρωτεΐνη, στη συνέχεια λίγοι υδατάνθρακες... "πρέπει να κρατήσεις τα επίπεδα της πείνας σου σε εγρήγορση", όπως σημειώνει στη συνέντευξη του στο Details. Και φυσικά, ο Κάβιλ έκανε πολλή γυμναστική -δυόμιση ώρες τη μέρα, ενώ ξυπνούσε στις 3 τη νύχτα για να προπονηθεί, ώστε να είναι άνετος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πώς άντεξε; Χάρη στους γονείς του, που από μικρό τον είχαν μάθει να έχει αυτοπεποίθηση. "Όσο κι αν υπήρχαν στιγμές (σ.σ γενικά στην ζωή) που δεν είχα, το δούλεψα. Τελικά, καταλήγεις να πιστεύεις στον εαυτό σου", δηλώνει.
Πάντως, μετά τις 162 μέρες γυρισμάτων του "Man of Steel", ο Κάβιλ έχασε όλον σχεδόν τον όγκο που είχε πάρει για τις ανάγκες της ταινίας, ενώ εξακολουθεί να έχει ένα είδος κόμπλεξ, μια αγωνία για το βάρος του - κάτι συνηθισμένο σε άτομα που έχασαν πολλά κιλά, αφού προηγουμένως είχαν νιώσει στο πετσί τους ρατσιστική αντιμετώπιση. Εν τω μεταξύ, φαν του ηθοποιού ανέβασαν στο youtube ένα βίντεο με backstage υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας, με τον Κάβιλ να γυμνάζεται πριν τα γυρίσματα. Πάρτε ιδέες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου