8 Ιουνίου 2013

Κι όμως, ο Μπρους Λι φοβόταν τις κατσαρίδες!

Πηγή: Wikipedia

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του, ο Μπρους Λι εξακολουθεί να θεωρείται είδωλο από πολλούς άνδρες, που θα ήθελαν πολύ να έχουν το ταλέντο του στις πολεμικές τέχνες και με γρήγορες κινήσεις να έριχναν αναίσθητους μια ντουζίνα μαφιόζων. Ο Μπρους Λι αποτελεί το πρότυπο του αποφασιστικού και ατρόμητου άνδρα, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Βέβαια, αυτό στον κινηματογράφο, καθώς στην πραγματική του ζωή ο Μπρους Λι είχε μια αρκετά ταπεινωτική "αχίλλειο πτέρνα", καθώς φοβόταν τις... κατσαρίδες.

Με αφορμή την προβολή της κινεζικής ταινίας "Bruce Lee, My Brother" -γνωστής στα αγγλικά και με τον τίτλο "Young Bruce Lee", που βασίζεται στο βιβλίο που έγραψαν τα αδέρφια του ηθοποιού- ο Ρόμπερτ Λι, ένας από τους αδερφούς του Μπρους, βρέθηκε στην Ιαπωνία, όπου παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα Tokyo Sport. Αφού διέψευσε τις φήμες ότι ο Μπρους δολοφονήθηκε από μαφιόζους. δηλώνοντας ότι ο αδερφός του "το τελευταίο διάστημα προτού πεθάνει, ήταν πολύ απασχολημένος για να έχει μπελάδες", ο Ρόμπερτ Λι διηγήθηκε κι ένα περιστατικό, που μάλλον θα δυσαρεστήσει τους φανατικούς Μπρουσλικούς.
Ο Ρόμπερτ θυμάται μια βραδιά στο σπίτι της οικογένειας στο Χονγκ Κονγκ, όταν ο ίδιος κοιμόταν στο κρεβάτι του και ξύπνησε, επειδή άκουγε δυνατούς θορύβους να έρχονται από την κουζίνα. Έτρεξε να δει τι συμβαίνει και βρήκε τον Μπρους να κάθεται στο τραπέζι ουρλιάζοντας, επειδή γύρω του έκοβαν βόλτες κάτι κατσαρίδες! 
Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος Μπτους Λι ήταν ένας χαρακτήρας τελείως διαφορετικός από τον αγέρωχο τύπου που υποδυόταν στις ταινίες του; Δύσκολα θα το λέγαμε αυτό. Απλά ήταν... άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου