15 Ιουλίου 2013

Δήμαρχος 4 ετών ζητά επανεκλογή.


Το καλοκαίρι του 2012, ο Ρόμπερτ (ή Μπόμπι) Ταφτς έσπασε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ με την ανάδειξη του στο δημαρχιακό αξίωμα σε ηλικία 3 μόλις ετών και φέτος διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό του, αφού οι 4χρονοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Και όχι, δεν πρόκειται για λάθος του πληκτρολογίου, αλλά για μια από τις πιο απίστευτες ειδήσεις που έχετε διαβάσει ποτέ. 

Το Ντόρσετ της Μινσεότα είναι από τις πιο μικρές κοινότητες των ΗΠΑ, καθώς ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 28 κατοίκους -εκτός αν ο δήμαρχος και η οικογένεια του απουσιάζουν, οπότε ο αριθμός των κατοίκων πέφτει στους 22. Όπως αντιλαμβάνεστε, τι δημοτικό συμβούλιο να έχει μια πόλη των 22 κατοίκων, αλλά και πώς να διοικηθεί. Έστω και για τους τύπος χρειάζεται κάποιος δήμαρχος. 
Η εκλογική διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά όχι και τόσο δημοκρατική. Ο κάθε κάτοικος μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί, συμπληρώνοντας τα σχετικά δελτία στα μαγαζιά της πόλης, και μάλιστα μπορεί να ψηφίσει όσες φορές το επιθυμεί, αρκεί να καταβάλλει από ένα δολάριο κάθε φορά. Στην ουσία πρόκειται περισσότερο για ένα event παρά για ουσιαστική πολιτική διαδικασία, όπου κερδίζει όποιος έχει μεγαλύτερο λόμπι. Κάπως έτσι και ο 3χρονος Μπόμπι Ταφτ εξελέγη δήμαρχος σε ηλικία 3 ετών. 
Οι εκλογές γίνονται κάθε χρόνο και ο Μπόμπι είναι και πάλι υποψήφιος. Η μητέρα του, Έμιλι, κάνει δραστήριο προεκλογικό αγώνα επιχειρηματολογώντας ότι με την εκλογή του γιους της ως δημάρχου, το χωριό είδε ν' αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών. Όχι ότι ο δήμαρχος πήρε κάποια ριζοσπαστική πρωτοβουλία, απλά έχει την ικανότητα να προσελκύει τα βλέμματα. 
"Θέλω να γίνω Δήμαρχός σας, όσο πολύ αγαπάω και τη Σόφι" γράφει το πλακάτ του προεκλογικού αγώνα του νυν δημάρχου κι αν αναρωτιέστε για το ποια είναι η Σόφι, πρόκειται για την κοπέλα του. Έχει κοπέλα ένα 4χρονο αγόρι; Ναι, υποστηρίζει η μαμά του.. δημάρχου, η οποία έχει φυσικά αναλάβει αποκλειστικά την καμπάνια. Όσον αφορά τον μικρό Μπόμπι, δηλώνει ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι το παγωτό σε γεύσεις σοκολάτα, βανίλια, φράουλα και rainbow sherbet. 
Φαντάζομαι τι σκέφτεστε. Για όλα φταίνε οι μαμάδες -και δεν έχετε άδικο...


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου