25 Ιουλίου 2013

Υπάρχει κανείς που θα έδινε 50.000 δολάρια για να κοιμηθεί σ' αυτό το ξενοδοχείο;


Είναι αυτή η χειρότερη ιδέα για διαμονή σε ξενοδοχείο; Σίγουρα είναι ο χειρότερος τρόπος να ξοδέψει κάποιος 50.0000 $, δηλαδή μια μικρή περιουσία. Πρόκειται για το "Hotel Rehearsal", δηλ. "πρόβα ξενοδοχείου" στα ελληνικά, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια πλαστική... σακούλα σε ύψος 6.7 μέτρων -δεν αιωρείται πουθενά, αλλά στηρίζεται σ' ένα βανάκι!- που περιλαμβάνει απλά ένα κρεβάτι, έναν καναπέ κι ένα μικρό μπάνιο με ντουζιέρα, τουαλέτα και νιπτήρα. 

Η ιδέα ανήκε σ' έναν καλλιτέχνη, ονόματι Άλεξ Σβέντερ (Alex Schweder), εμπνευσμένος από τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Αμερικής. Τι σχέση έχει το ξενοδοχείο-φούσκα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- με την ιστορική επέτειο, ομολογώ ότι δεν το έχω κατανοήσει και δεν νομίζω κάτι τέτοια να συμβεί σύντομα -όχι ότι θα το φιλοσοφήσω κιόλας. 
Αν αναρωτιέστε γιατί να πληρώσετε 50 χιλιάδες δολάρια για μια βραδιά πάνω σ' ένα βανάκι, μεταξύ των ανέσεων που παρέχει η "πρόβα ξενοδοχείου" στους επισκέπτες είναι: πολυτελής μεταφορά από το αεροδρόμιο με λιμουζίνα, όπου θα υπάρχουν κοκτέιλ, συνάντηση με σωσίες του Μπόνο και της Σερ, κιάλια Σβαρόσφκσι για να δείτε τη θέα από τα 6.7 μέτρα, δύο iPod Nanos, τα οποία μπορείτε να πάρετε και στο σπίτι φεύγοντας, πάρτι για 100 φίλους σας στο Lloyd’s Studio 54 και πολλά άλλα.
Το κινητό ξενοδοχείο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά περιοδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αν εξαιρέσει κανείς το δώρο με τα δύο iPod Nanos, πόσο αξίζει πραγματικά να ξοδέψει κανείς μια μικρή περιουσία για μία... πρόβα;


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου