13 Ιουλίου 2013

Τα 9 πρώτα βήματα για ν' αρχίσετε να βλέπετε τον κόσμο πιο θετικά

Πηγή: themindfulmanifesto.com 

Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα για έναν άνθρωπο, από το να μπορεί να κρατάει το χαμόγελό του ακόμη κι όταν καταρρέει γύρω του το σύμπαν. Και γιατί όχι, αφού οι άνθρωποι είμαστε πολύ πιο δυνατοί απ' όσο πιστεύουμε, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Μπορούμε, όμως, να γίνουμε πιο αισιόδοξοι απλά ακολουθώντας εννιά επιστημονικές συμβουλές; Ο δρ, Jonty Heaversedge και ο δημοσιογράφος Ed Halliwell, συγγραφείς του βιβλίου "The Mindful Manifesto", πιστεύουν πως ναι. Το μυστικό; ο διαλογισμός. Πώς γίνεται αυτό; 

1. Αντί να επικεντρώνετε στις αρνητικές σκέψεις, δώστε προσοχή στην αναπνοή.
2. Αισθανθείτε το χτύπο της καρδιάς σας και φανταστείτε πώς το αίμα διοχετεύεται απ' αυτήν στο υπόλοιπο σώμα.
3. Τώρα είστε έτοιμοι για διαλογισμό. Ασχοληθείτε με τις ανησυχητικές σας σκέψεις. Αξιολογήστε τις αντικειμενικά.
4. Δεν χρειάζεται ν' αδειάσετε τελείως το μυαλό σας, για να διαλογιστείτε. Αν προσπαθήσετε να σταματήσετε τις σκέψεις που αναδύονται, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εσωτερική σύγκρουση.
5. Συμπεριφερθείτε σ' αυτές τις σκέψεις, που αναδύονται την ώρα του διαλογισμού, όπως σ' ένα ραδιόφωνο, που βρίσκεται κάπου στο χώρο. Μπορείτε να το ακούσετε, αλλά η κύρια προσοχή σας είναι στραμμένη αλλού.
6. Μην αξιολογήσετε μια σκέψη ως "καλή" ή "κακή". Παρατηρήστε τις σκέψεις σας με περιέργεια και καλοσύνη και θα γίνουν περισσότερο ανεκτές.
7. Όταν το μυαλό σας ταξιδεύει, αποδεχτείτε ότι περιφέρεται άσκοπα και μαλακά επαναφέρετε το, ώστε να παρατηρήσετε τις σκέψεις σας.
8. Συνεχίστε να εργάζεστε κατ' αυτόν τον τρόπο με ό,τι σας ανησυχεί για όση περίοδο έχετε επιλέξει. Η πνευματική "δουλειά" έχει πολλές προκλήσεις, επομένως στην αρχή είναι καλό να κάνετε πρακτική για σύντομα χρονικά διαστήματα.
9. Όσο περισσότερο κάνετε πρακτική, τόσο περισσότερο το μυαλό μπορεί ν' αντιμετωπίζει τις όποιες ανησυχίες χωρίς πανικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου