11 Ιουλίου 2013

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Μπαράκ Ομπάμα και γιατί προκάλεσε συζητήσεις στις ΗΠΑ;


Μια συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα σ' ένα δημοσιογράφο ηλικίας μόλις 8 ετών στα πλαίσια του Kids’ State Dinner, που είχε οργανώσει η σύζυγός του, Μισέλ, προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις από τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι μάλλον έχουν παρακολουθήσει πώς γίνεται ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα και πήραν μαθήματα κακού πολιτικού πολιτισμού. 

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Ομπάμα; Όπως δήλωσε στον οκτάχρονο, δεν είναι άλλο από τα μπρόκολα. Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι "Στην οικογένεια μου, όποτε μαγείρευαν λαχανικά, ήταν πάντα βρασμένα", ενώ πρόσθεσε ότι τα υγιεινά φαγητά μπορούν να έχουν και καλή γεύση. Τι καταλαβαίνει ένας μέσος άνθρωπος από τη δήλωση αυτή; Ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας το παράδειγμα της συζύγου του, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να δώσει ένα μάθημα σωστής διατροφής στα παιδιά μέσω του λιλιπούτειου "δημοσιογράφου", που του είχε θέσει την κατάλληλη ερώτηση.
Πού είναι το πρόβλημα; Ότι οι λεπτολόγοι Ρεπουμπλικανοί, που για το μόνο για το οποίο δεν έχουν επιτεθεί εναντίον του Ομπάμα είναι για το αν ροχαλίζει τα βράδια, ανέλυσαν υπερβολικά πολύ τη συγκεκριμένη δήλωση συγκρίνοντάς τη με παλαιότερες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου και έβγαλαν το συμπέρασμα: "Ο Ομπάμα λέει ψέματα"! Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Ομπάμα είχε αναφέρει τα νάτσος ως ένα από τα αγαπημένα του φαγητά, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων προεδρικών εκλογών, μια ιστοσελίδα, η Scholastic.com, που επίσης απευθύνεται σε παιδιά, είχε αναφέρει ως αγαπημένα φαγητά του προέδρου το τσίλι, τις τηγανητές πατάτες και τις χοιρινές μπριζόλες. 
Από την άλλη, πάντως, δεν αποκλείεται ένας βασικός λόγος που ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ξεσπάθωσαν -ή βρήκαν απλά το πρόσχημα να το κάνουν- εναντίον του Ομπάμα να είναι το γεγονός ότι κατά σύμπτωση τα μπρόκολα ήταν το φαγητό που απεχθανόταν ένας Ρεπουμπλικανός, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Μπους (ο μεγαλύτερος). Ή πολύ απλά, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μετεξελιχθεί σε γκρινιάρηδες, γέρους λευκούς, που δεν καταλαβαίνουν την αξία του να κάνει ένας ενήλικας -και μάλιστα ο πρόεδρος μιας χώρας- μαθήματα καλής διατροφής σε παιδιά 8 ετών. 
Τελικά, υπάρχει χώρα με χαμηλότερο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης απ' ό,τι στην Ελλάδα και πρόκειται για τις ΗΠΑ, τη χώρα των πολλών ευκαιριών, αλλά και των τρελών παραλογισμών.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου