17 Ιουλίου 2013

Το ενοίκιο για το δωμάτιο της φωτογραφίας είναι... ΠΟΣΟ:;

Πηγή: The Local.ch

Το δωμάτιο της φωτογραφίας δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στη Γενεύη. Αν ήταν στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι ότι θα έμενε ανοίκιαστο για πολύ καιρό. Έχει εμβαδόν μόλις 5 τετραγωνικά μέτρα, όμως το ενοίκιο που πληρώνει κάθε μήνα ο εκμισθωτής του ανέρχεται σε... 550 ελβετικά φράγκα. ή 444 ευρώ!

Μην βιαστείτε να πείτε, "ε, καλά... στην Ελβετία, που οι περισσότεροι είναι πλούσιοι, μπορεί να είναι και χαμηλή η τιμή του". Σύμφωνα με τη νομοθεσία του καντονιού της Γενεύης, ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί καν να θεωρηθεί δωμάτιο, καθώς το εμβαδόν του δεν ξεπερνάει τα 5 τ.μ. Νομικά πρόκειται για ένα "μισό δωμάτιο". 
Η εφημερίδα Tribune de Genève επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του πανάκριβου αυτού χώρου, ο οποίος δήλωσε ότι το διαμέρισμα νοικιάζεται από μια νεαρή γυναίκα, η οποία μάλιστα "είναι σύμφωνη με το ενοίκιο και πολύ ευχαριστημένη με την κατάσταση". Σ' όλες τις χώρες οι ιδιοκτήτες τα ίδια λένε τελικά! Και βέβαια, ο συγκεκριμένος διευκρίνισε ότι η νοικάρισσα του έχει πρόσβαση στην κουζίνα και στην τουαλέτα του σπιτιού! Πάλι, καλά, που δεν την υποχρεώνει να μένει κλεισμένη σε 5 τ.μ. απ' το πρωί ως το βράδυ. Αυτό θα πει... large -και κερδοσκόπος- τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου