1 Αυγούστου 2013

Ισπανοί επιστήμονες δείχνουν το δρόμο: Πώς να ξορκίσετε την μαυρίλα της οικονομικής κρίσης (βίντεο)

Στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Ισπανία, οι εργαζόμενοι του ερευνητικού κέντρου Centro de Investigación Príncipe Felipe της πόλης Βαλένθια ένιωσαν για τα καλά τις παρενέργειες της κρίσης. Αν και το συγκεκριμένο ίδρυμα επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς ασχολείται με ιατρικές έρευνες πάνω στον καρκίνο, στη νόσο Αλτσχάιμερ και στη νόσο Πάρκινσον, σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους -11 σε σύνολο 240- απολύθηκαν το 2011, ενώ οι υπόλοιποι είδαν τους μισθούς να μειώνονται από 4 έως 15 τοις εκατό. Πόσο εύκολο είναι να εργαστεί κάποιος σ' ένα τέτοιο περιβάλλον με αβέβαιο ακόμη και το δικό του εργασιακό μέλλον; Πολύ δύσκολο, αρκεί να μην το βάλει κάτω και να βρει έναν τρόπο να αλλάξει το μαύρο σε ουράνιο τόξο.
Ένας διαγωνισμός lip sync αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία για τους εργαζόμενους επιστήμονες να ξεχάσουν τις δύσκολες συνθήκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να το διασκεδάσουν τρελά. Φόρεσαν αστεία κουστούμια, πολύχρωμες περούκες και πάνω απ' όλα οπλίστηκαν με κέφι και έμπνευση και γύρισαν ένα δικό τους βίντεο-κλιπ του τραγουδιού "Good Time", που τραγουδάει η Κάρλι Ρέι Τζέπσεν με τους Όουλ Σίτι. Ποιος είπε ότι οι επιστήμονες είναι σοβαροί και αγέλαστι άνθρωποι, που δεν ξέρουν να περνούν καλά; 
Μάλιστα, η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε, καθώς συγκέντρωσε τα περισσότερα views στο youtube κι έτσι, όπως προέβλεπαν οι όροι του διαγωνισμού, οι εργαζόμενοι του Centro de Investigación Príncipe Felipe κέρδισαν το πρώτο βραβείο αξίας 3.000 ευρώ.
Νομίζω ότι ανεξάρτητα από την αφορμή των συγκεκριμένων Ισπανών εργαζομένων -ένας διαγωνισμός στο ίντερνετ- αποτελεί εξαιρετική ιδέα για ν' αντισταθεί κανείς στην κατήφεια, την ανασφάλεια και τη μαυρίλα της οικονομικής κρίσης και της προοπτικής της ανεργίας. Δεν χρειάζεται ν' αναλωνόμαστε σε ομφαλοσκοπήσεις και σ' ένα ανεξάντλητο blame game, αλλά μπορούμε να ξορκίσουμε το κακό συνεχίζοντας να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά, όπως και οι Ισπανοί επιστήμονες. Απολαύστε τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου