19 Αυγούστου 2013

Όταν χτυπάει η ζέστη... η τρέλα πάει ψυγείο!


Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά μέχρι τον καταψύκτη του γειτονικού σουπερμάρκετ, ειδικά όταν ο ήλιος χτυπάει κατακούτελα στο μέσο του καλοκαιριού. Το νέο, εκκεντρικό όσο και αφελές τρεντ ξεκίνησε από την Ιαπωνία, την χώρα απ' όπου ξεκινούν οι περισσότερες εκκεντρικότητες τη σημερινή εποχή, όμως σύντομα διαδόθηκε στην Άπω Ανατολή και έφτασε ακόμη και σε ορισμένες χώρες της Δύσης. 

Ένας τύπος ζεσταινόταν πολύ και αντί ν' αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό ή έστω να κατευθυνθεί στο κοντινότερο συντριβάνι για να δροσιστεί, σκέφτηκε πιο αποτελεσματικό να χωθεί σ' έναν καταψύκτη παγωτατζίδικου. Κι επειδή θεώρησε την ιδέα του καταπληκτική, έβαλε κάποιο φίλο του να τον φωτογραφίσει. Η φωτογραφία ανέβηκε στο τουίτερ, όπου όμως παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. 
Ωστόσο, είχε ήδη γίνει ένας ψιλοχαμός και φυσικά βρέθηκαν γρήγορα και οι μιμητές από διάφορα σημεία του πλανήτη, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν στα παγωτατζίδικα, αλλά κατέλαβαν ψυγεία ή καταψύκτες και σε σουπερμάρκετ. Θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι πρόκειται για παγκόσμια μανία, αλλά ένα ψιλοσούσουρο έχει γίνει - κυρίως στις ασιατικές χώρες, αλλά όχι μόνο.
Αυτός είναι ο πρώτος διδάξας....


... και αυτοί ορισμένοι από τους μιμητές του:








Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου