7 Αυγούστου 2013

Ποια μέρα και ποια ώρα απολαμβάνουν οι περισσότεροι το κρασί τους;


Κάποιοι εθίζονται με τα στοιχήματα, άλλοι με κάποιο χόμπι, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που τη βρίσκουν με τις έρευνες! Έτσι, μπορεί κανείς να διαβάσει επίσημη έρευνα ακόμη και για το πιο απίθανο πράγμα του κόσμου, όπως π.χ. ποια μέρα και ποια ώρα επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι ν' απολαύσουν ένα ποτηράκι κρασί. Παραδόξως, η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι απρόσμενη, αν φυσικά δεχτούμε ότι οι ερευνητές της αυστραλιανής εταιρίας εμφιάλωσης Cobevco έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Έτσι, λοιπόν, υποστηρίζεται ότι η πλειοψηφία δεν περιμένει μέχρι το σαββατοκύριακο, αλλά αποφασίζει να χαλαρώσει πίνοντας λίγο κρασάκι στο μέσο της εβδομάδας, δηλαδή τις Τετάρτες. Εξάλλου, φαίνεται ότι δεν επιλέγουν να καταναλώσουν το κρασί τους συνοδευτικά με το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά το κάνουν στις 18.53΄ το απόγευμα (της Τετάρτης, για να μην ξεχνιόμαστε). 
Κι επειδή κάθε έρευνα, που σέβεται τον εαυτό της, επιμένει στον εντοπισμό των διαφορών στη συμπεριφορά των δύο φύλων, το ίδιο έπραξαν και οι ερευνητές της Cobevco, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι διαφορές είναι σημαντικές. Οι άνδρες πίνουν το κρασί τους στις 18.40΄, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κάνουν κράτει μέχρι της 19.07΄.
Επίσης, η ίδια έρευνα εντόπισε ότι η κατανάλωση του κρασιού είναι μικρότερη τις Δευτέρες και τις Τρίτες, ίσως επειδή οι περισσότεροι έχουν κάνει κεφάλι μέσα στο σαββατοκύριακο, οπότε προτιμούν ν' απέχουν ένα διήμερο από το αλκοόλ. Κι έτσι λύθηκαν οι απορίες που βασάνιζαν εκατομμύρια φίλους του κρασιού στον πλανήτη. Όποιος βρήκε την έρευνα ενδιαφέρουσα, παρακαλείται να σηκώσει το χέρι του...



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου