16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Αμερικανοί θέλουν να μείνουν για πάντα πενηντάρηδες!


Τη φράση "μένουμε πάντα παιδιά", που έλεγε το παλιό τραγουδάκι της δεκαετίας του 1960, αλλά και τη γενική παραδοχή των περισσότερων Ελλήνων ότι "τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά" φαίνεται ότι δεν τις συμμερίζονται οι Αμερικανοί. Σε μεγάλη διαδικτυακή έρευνα δείγματος 2.252 ενήλικων Αμερικανών όλων των ηλικιών, διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο αγαπημένη ηλικία των κατοίκων της άλλης μεριάς του Ατλαντικού είναι τα 50 ή κάπου εκεί γύρω.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν ο χρόνος να σταματήσει στα 53, ενώ για τους άνδρες η ποθητή ηλικία είναι τα 47. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν κατά ηλικιακές ομάδες, όμως μη νομίζετε ότι οι νεότεροι θα ήθελαν να παραμείνουν και τόσο νέοι! Η πλειοψηφία των ατόμων μεταξύ 18 και 36 ετών δήλωσαν ότι θεωρούν ως ιδανική ηλικία τα 36, ενώ οι μεταξύ 37 και 48 θα ήθελαν ο χρόνος να σταματούσε στα 49. Αντίθετα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι της ηλιακής ομάδας 49 με 67 θα ήταν περισσότερο ευχαριστημένοι αν σταματούσαν να μεγαλώνουν μετά τα 55 τους, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εύχονταν να είχαν μείνει για πάντα 67. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν δέκα χρόνια, σε σχετική έρευνα που είχε διενεργηθεί, τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Τότε, η ποθητή ηλικία των περισσότερων Αμερικανών ήταν τα 41. Είναι άραγε τα 50 τα νέα 40 ή ακόμη και.. 35; Γεγονός είναι ότι στη σημερινή εποχή των ανέσεων και των ιατρικών επαναστάσεων, τα 50 μοιάζουν για πολλούς η καλύτερη ηλικία ν' απολαύσουν την ζωή. Έχουν το σπίτι τους, μια οικογένεια, παιδιά όχι πολύ μικρά, ενδεχομένως να έχουν και εγγόνια, ενώ παράλληλα νιώθουν αρκετά ώριμοι και έμπειροι, χωρίς να χρειάζεται ν' ανησυχούν για την υγεία τους, όσο οι παλιότερες γενιές. 
Εσείς σε ποια ηλικία θα θέλατε να σταματούσε ο χρόνος;



Σχετικά θέματα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου