15 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαιοελληνικά αγάλματα ντυμένα σαν χίπστερ (φωτογραφίες)

Κάποιοι θα τον θεωρήσουν ασεβή, άλλοι πάλι θα υποκλιθούν στην καλλιτεχνική πρωτοπορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι θα μείνουν αδιάφοροι από την ιδέα του 28χρονου Γάλλου καλλιτέχνη Λεό Καγιάρ (Léo Caillard), ο οποίος έντυσε σαν σύγχρονους χίπστερ ορισμένα από τα σπουδαιότερα, αρχαιοελληνικά αγάλματα.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο Καγιάρ επισκέφτηκε το μουσείο του Λούβρου. Βλέποντας τα αγάλματα, σκέφτηκε ότι οι πόζες τους ήταν αρκετά.. χίπστερ και ότι το μόνο που τους έλειπε ήταν να φορούν τ' αντίστοιχα ρούχα. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC. Έτσι, σκέφτηκε να εκμοντερνίσει τα αγάλματα και τα κάνει "πιο κουλ", σαν να ζούσαν στη σημερινή εποχή.
Φυσικά, θα ήταν δύσκολο να επιχειρήσει κάτι τέτοια πάνω στα πρωτότυπα αγάλματα κι έτσι έκανε κάτι διαφορετικό. Τα φωτογράφισε και χάρη στις μαγικές ιδιότητες του photoshop τα έκανε ώστε να μοιάζουν με σύγχρονους χίπστερ. Δεν ήταν εύκολη δουλειά, καθώς για κάθε φωτογραφία απαιτήθηκε δουλειά τριών εβδομάδων. Η συλλογή του Καγιάρ ονομάζεται "Hipster in Stone" και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει εννιά αρχαία αγάλματα της κλασσικής εποχής, ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει το εγχείρημά του και σε άλλα αγάλματα - ο ίδιος κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 - από την αρχαιότητα μέχρι το 17ο αιώνα. Πάντως, η συλλογή με τη σημερινή της μορφή θα εκτεθεί τους προσεχείς μήνες σε γκαλερί στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.
Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή του Καγιάρ, καθώς και άλλες δουλειές του καλλιτέχνη, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.leocaillard.com, ενώ μια μικρή ιδέα από την "Hipster in Stone" μπορείτε να δείτε εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου