9 Σεπτεμβρίου 2013

Υπερβολικά διακριτικός ή απλά ο μεγαλύτερος ηλίθιος όλων των εποχών;


Στις 23 Αυγούστου, ένας 25χρονος Ιάπωνας ξεκίνησε από την πόλη Σεντάι για να συμμετάσχει σ' έναν πανεθνικό διαγωνισμό τράπουλας, που διεξαγόταν 1.400 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην πόλη Κιτακιούσου. Πράγματι, έφτασε, έπαιξε και μετά από δυο μέρες ετοιμάστηκε να πάρει το δρόμο του γυρισμού, όμως είχε την ατυχία να πέσει θύμα ληστείας. Ό,τι είχε και δεν είχε, από το πορτοφόλι μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, κλάπηκαν και ο φίλος μας δεν ήξερε τι να κάνει. 

Ένας μέσος άνθρωπος θα πήγαινε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει τη ληστεία και να ζητήσει κάποια βοήθεια, ενώ δεν θα παρέλειπε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά την οικογένεια και τους φίλους του, να μην ανησυχούν. Ο 25χρονος της ιστορίας μας, όμως, δεν ήταν ο μέσος άνθρωπος και προτίμησε να παραμείνει ταπί και ψύχραιμος διασχίζοντας όλη σχεδόν τη χώρα μέχρι να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του. Επί έντεκα ημέρες περπατούσε, κάνοντας έκπληξη στη, ανήσυχη μητέρα του, που εν τω μεταξύ είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, αφού ο γιος της ήταν εξαφανισμένος. 
Γιατί ο νεαρός δεν πήγε στην αστυνομία; Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι απλά δεν ήθελε να γίνει πολλή φασαρία γύρω από το περιστατικό της ληστείας, αφού είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Πώς επέζησε τις έντεκα αυτές μέρες του ταξιδιού του; Στο ένα του παπούτσι είχε κρυμμένα 20.000 γιέν (μόλις 20 δολάρια), με τα οποία αγόρασε ψωμί και νερό, χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να εξηγήσει τι του συνέβη τουλάχιστον στον αρτοπώλη ή τον όποιον έμπορο - αν υποθέσουμε ότι δεν συνάντησε κάποιον αστυνομικό ή έστω άλλον άνθρωπο αυτές τις έντεκα μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου