3 Οκτωβρίου 2013

7 πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να κάνετε με λίγη βότκα


Η βότκα χτυπάει στο κεφάλι, ευθύνεται για πολλαπλά χανγκόβερ χωρίς προηγούμενο σ' όσους είναι ευαίσθητοι στο αλκοόλ, ζεσταίνει τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, αλλά και μπορεί να κάνει την ζωή μας πολύ πιο εύκολη απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε, χρησιμοποιώντας τη ως καθαριστικό, αλλά και σαν μυστικό ομορφιάς! Διαβάστε πώς μπορεί να γίνει αυτό.


1. Σύμφωνα με τη MayoClinic, η προσθήκη λίγης βότκας στο σαμπουάν βοηθάει στη μείωση του σχηματισμού υπολειμμάτων, στον πιο καλό καθαρισμό των μαλλιών και στην αύξηση του όγκου. Ένα κουταλάκι της σούπας είναι αρκετό για ένα μπουκάλι σαμπουάν. 

2. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ευαισθησία στον κισσό και βγάζουν εξανθήματα εξ αιτίας μιας ουσίας, που περιέχεται στο φυτό αυτό και ονομάζεται ουροσχιόλη. Αν τρίψετε λίγη βότκα στο εξάνθημα, αυτό θα καταπραϋνθεί σημαντικά, σύμφωνα με τους ειδικούς της MayoClinic.

3. Το αλκοόλ, που περιέχεται στη βότκα, είναι στυπτικό. Προσθέτοντας λίγη βότκα την ώρα που πλένετε το πρόσωπο πριν τον ύπνο, μειώνονται δραστικά οι πόροι του δέρματος.

4. Η βότκα είναι ένας εναλλακτικό μέσο για να καθαρίσετε τ' αγαπημένα σας κοσμήματα. ή οποιοδήποτε άλλο γυάλινο αντικείμενο, αρκεί να περιέχει κρυσταλλικούς πολύτιμους λίθους. Πώς γίνεται αυτό; Το αλκοόλ της βότκας έχει την ικανότητα να διασπά τη βρωμιά και να καθαρίζει τις ρωγμές των διαμαντιών και γενικότερα των πολύτιμων λίθων.

5. Η βότκα αποτελεί γενικότερα ένα καλό καθαριστικό και το κυριότερο δεν αφήνει μυρωδιά. Έτσι, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φρεσκάρετε τα ρούχα - ψεκάζοντάς τα - την ώρα που κρέμονται στον καθαρό αέρα.

6. Εάν η βότκα δεν περιέχει ζάχαρη, τότε αποτελεί κι ένα πρώτης τάξεως εντομοαπωθητικό. Αρκεί να προσθέσετε μικρή ποσότητα σ' ένα μπουκαλάκι με αλόε βέρα, βασιλικό και λεβάντα. Το μείγμα δεν είναι τοξικό, επομένως δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο.

7. Αν μια επιφάνεια έχει πιάσει μούχλα, απλά ψεκάστε τη με λίγη βότκα. Οι σπόροι της μούχλας θα χαλαρώσουν κι θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να την αφαιρέσετε στη συνέχεια.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου