15 Οκτωβρίου 2013

Ο νόμος που τρέλανε τους κατοίκους της Μαδρίτης και μια σάτιρα στο ίντερνετ με γεύση από Ελλάδα!


Η κοινή λογική λέει ότι ένας άνθρωπος που κοιμάται τα βράδια στα παγκάκια, το κάνει αυτό επειδή έχει μείνει άστεγος και δεν έχει κάποιον άνθρωπο να τον φροντίσει ή να τον φιλοξενήσει προσωρινά. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι που ενδεχομένως να το κάνουν από κάποιους είδους λόξα, όμως ο αριθμός τους είναι τόσο μικρός, που δεν έχει νόημα καν ν' αναφερόμαστε στην περίπτωσή τους. 

Για την κυβέρνηση της περιφέρειας της Μαδρίτης, ωστόσο, δεν έχει σημασία αν ο ένοικος ενός παγκακιού δεν έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αυτός είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο ύψους 750 ευρώ, δηλαδή σαν ο άστεγος να νοίκιαζε ένα πολυτελές διαμέρισμα στην καλύτερη συνοικία της πόλης!
Η απόφαση αυτή "τρέλανε" τους Μαδριλένους, ενώ ορισμένοι τη σατίρισαν στο διαδίκτυο μ' έναν απολαυστικό τρόπο δημοσιεύοντας αγγελία, με την οποία υποτίθεται ότι "νοικιάζεται" ένα παγκάκι (στα ισπανικά "banco", όπως και οι τράπεζες) με την εξής περιγραφή: "Κλασική δομή, ξύλινο και μεταλλικό τελείωμα, σπιτικό στιλ που αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιταλία". 
Με εμβαδό 2 τ.μ. προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των.. 350€/τ.μ., διαθέτει ένα κρεβάτι, μία τουαλέτα (κάπου στο πάρκο), ενώ μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα! Τι άλλο θέλει ένας Ισπανός ζητιάνος; 


Σχετικά θέματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου