18 Νοεμβρίου 2013

Το νεογέννητο μωρό, που επέστρεψε στην ζωή, ύστερα από 10 ώρες που όλοι το θεωρούσαν νεκρό


Συγκλονίζει το μικρό "θαύμα" που έγινε στην πόλη Κιμπντό, πρωτεύουσα της πολιτείας Τσοκό της Κολομβίας, όταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι επανήλθε στην ζωή δέκα ώρες αφότου ανακηρύχθηκε νεκρό. Είναι η ιστορία της Μιλάγκρος ("θαύματα"), όπως διόλου τυχαία αποφάσισαν να βαφτίσουν το μωρό οι δυο γονείς, οι οποίοι μέσα σε δέκα ώρες έζησαν εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα (ύστερα από 27 εβδομάδες κύησης) τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου. Μόλις 35 λεπτά με τον τοκετό, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν νεκρό. Ύστερα από τρεις ώρες παραμονής στο μαιευτήριο, στάλθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, όπου παρέμεινε επί επτά ώρες μέσα σ' ένα κουτί. 
Κάποια στιγμή, στο νεκροτομείο έφτασε ο πατέρας, για να παραλάβει το άψυχο σώμα του παιδιού του, όπως τουλάχιστο νόμιζε ο ίδιος. Μόνο που το κοριτσάκι δεν ήταν νεκρό. Κάποιες μικρές κινήσεις και απαλές κραυγές αποτελούσαν ενδείξεις ζωής. Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν να στείλουν με ειδική πτήση το κοριτσάκι σε νοσοκομείο της Μπογκοτά, ώστε να λάβει ειδική ιατρική φροντίδα για τους πνεύμονές του, που δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένοι, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που εμφανίζεται μόλις στο 1% των νεογέννητων. 
Γιατί όμως οι γιατροί βιάστηκαν να βγάλουν πιστοποιητικό θανάτου; Κάποιες φορές ο καρδιακός παλμός του νεογέννητου δεν είναι εύκολα αντιληπτός από τους γιατρούς και αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση, καθώς δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ίχνος σφυγμού. Όταν τύλιξαν το μωρό στα σεντόνια, η ζέστη που εισέπραξε λειτούργησε αναζωογονητικά για εκείνο, με αποτέλεσμα να "επιστρέψει" στην ζωή.

πηγή: Semana


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου