16 Νοεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος που έχασε 12 κιλά σε μία μόνο μέρα (αλλά τα ξαναπήρε μέσα σε 2 ώρες).

πηγή: Facebook

Ο 28χρονος Ross Edgley είναι αθλητής και αθλητικός επιστήμονας, όμως το εγχείρημά του να χάσει 12 κιλά μέσα σε 24 ώρες ήταν μάλλον αντιεπιστημονικό. Η πρόθεσή του ήταν να δείξει στους ανθρώπους που αγωνιούν για τα κιλά τους ότι δεν πρέπει να είναι "σκλάβοι της ζυγαριάς" και να ανεβάσουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησής τους. Μην τρελαθούμε όμως.. Όπως και ο ίδιος παραδέχεται, τα κιλά που έχασε δεν ήταν λίπος αλλά νερό και μάλιστα, αν και χρειάστηκαν 24 ώρες για να τα χάσει, τα ξαναπήρε μέσα σ' ένα δίωρο. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους ενός ανθρώπου είναι νερό - περίπου το 50 με 70%. Πριν ξεκινήσει το επικίνδυνο εγχείρημά του, ο Ρος ζύγιζε 95 κιλά, εκ των τα 47-48 ήταν νερό. Έτσι, προκειμένου να χάσει πολύ βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να χάσει πολλά υγρά, δηλαδή να ιδρώσει όσο δεν παίρνει, αλλά και να μην προσλάβει νέα υγρά ο οργανισμός του. Ωστόσο, ο οργανισμός όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή ωφέλεια, αφού το πρόβλημα είναι το συσσωρευμένο λίπος και όχι τα υγρά, αλλά τέθηκε και σε κίνδυνο, καθώς διαταράχθηκε η ισορροπία του. Μην επιχειρήσετε να μιμηθείτε, γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε στο νοσοκομείο.
Η επιχείρηση μαζικής απώλειας βάρους ξεκίνησε κάποιο βράδυ στις 9, όταν ο Ρος έφαγε πίτσα, πατατάκια και σαλάτα, προτού ζυγιστεί, βουρτσίσει τα δόντια, φορέσει τις πυζάμες του και πέσει για ύπνο. Στο ημερολόγιό του έχει σημειώσει ότι ξύπνησε το άλλο πρωί στις 10.30΄ - που πρακτικά σημαίνει ότι κοιμήθηκε κάπου 13 ώρες! - και ξεκίνησε η επιχείρηση απώλειας υγρών, που θα διαρκούσε μέχρι τις 9 το βράδυ. Ουσιαστικά, δηλαδή, τα 12 κιλά τα έχασε σε κάτι λιγότερο από 11 ώρες. 
Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ένα πολύ καυτό μπάνιο σπα διάρκειας επτά λεπτών - τόσο άντεξε - ενώ παράλληλα κατανάλωσε 100 ml νερό με διουρητικά. Ήταν η μοναδική πρόσληψη νερού που θα έκανε μέχρι να συμπληρωθεί το 24ωρο, απαραίτητο αντιστάθμισμα στις εξαιρετικά καυτές συνθήκες του μπάνιου, όπου ο Ρος ένιωθε σαν "μαγειρεμένος αστακός σε σπα". Εξάλλου, τα διουρητικά θα τον βοηθούσαν να επισκεφτεί καμιά εικοσαριά φορές την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χάσει ακόμη περισσότερα υγρά στην πορεία. 
Στις 11.30΄ πήρε το πρωινό του, που δεν είχε καμία σχέση με τα συνηθισμένα, αλλά ο ίδιος το χαρακτηρίζει "σπιτικό, πράσινο φαγητό για μωρά". Περιελάμβανε σκόνη από πράσινα χορταρικά, πρωτεΐνη από τυρόγαλα και γιαούρτι. Ήταν δηλαδή ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός ν' ανταπεξέλθει στη δοκιμασία των επόμενων ωρών. Την ίδια στιγμή, το πρωινό περιείχε μικρή ποσότητα νερού και υδατανθράκων κι έτσι ο Ρος δεν αύξησε το βάρος του ούτε στο ελάχιστο. 
Στις 2 το μεσημέρι ήρθε η ώρα της γυμναστικής. Ο Ρος έκανε διάδρομο επί 45 λεπτά χωρίς να βάλει σταγόνα νερού στο στόμα του, όσο απελπισμένα κι αν το ήθελε. Αν και συνήθως ευχαριστιέται το χρόνο του στο γυμναστήριο, αυτή τη φορά είχε βιώσει τα 45 χειρότερα λεπτά της ζωής του στον κατά τ' άλλα αγαπημένο του χώρο. Αφού τελείωσε το μαρτύριο αυτό, ανέβηκε στη ζυγαριά και αυτή έδειξε ότι είχε ήδη χάσει 6 κιλά, δηλαδή τα μισά από το συνολικό του στόχο. 
Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ο Ρος έκανε καυτά μπάνια σπα και έτρωγε την "πράσινη παιδική τροφή", που είχε ετοιμάσει το πρωί, ενώ προσπάθησε να φάει και μια στεγνή μπριζόλα, η οποία όμως δύσκολα κατέβαινε στο αφυδατωμένο του στόμα. Όταν ζυγίστηκε στις 18.30΄, διαπίστωσε ότι είχε χάσει άλλα 3 κιλά. Τώρα ήταν η ώρα για την τελική φάση του πειράματός του.
Στις 19.30΄, αφού κατανάλωσε 150 mg καφεΐνης, χάρη στην οποία στάνιαρε λιγάκι, κατευθύνθηκε και πάλι στο διάδρομο, μόνο που αυτήν τη φορά δεν άντεξε περισσότερα από 30 λεπτά, μέχρι που τα πόδια του δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα. Μετά δυσκολίας έβγαλε τα ρούχα του και μπήκε στη σάουνα, όπου παρέμεινε μέχρι τις 20.30΄. Όταν βγήκε, ο Ρος αισθανόταν ο μισός εαυτός του σε σχέση με όταν ξεκινούσε το ριψοκίνδυνο πείραμά του, ενώ ο οργανισμός δεν είχε άλλον ιδρώτα να βγάλει. Στις 9 το βράδυ ανέβηκε την ζυγαριά για τελευταία φορά και ναι.. ο στόχος του είχε πραγματοποιηθεί, αφού έχασε περίπου 12 κιλά μέσα σε 24 ώρες - από 94.7 κιλά, τώρα ζύγιζε 83.4.
Το πρώτο πράγμα που έκανε, αφού άλλωστε είχε συμπληρωθεί το μαρτυρικό 24ωρο του, ήταν να τρέξει στην τσάντα του και να βγάλει ένα τετράλιτρο μπουκάλι νερού, που περιείχε πολυβιταμίνες και ηλεκτρολύτες, ενώ όλοι στο γυμναστήριο τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα. Ο ίδιος ο Ρος χαρακτηρίζει την εμπειρία του "φρικτή" και δεν προτίθεται να την επαναλάβει ποτέ - ούτε τη συστήνει στους άλλους - αλλά εκτιμά ότι πέτυχε να καταδείξει πως το δεν πρέπει να εξαρτόμαστε τόσο πολύ από την ζυγαριά, αφού το βάρος μας είναι συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων. "Μην αφήσετε ποτέ τη δίαιτα ή την αυτοπεποίθησή σας να κυβερνάται από την ζυγαριά" είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει. 
Ω, καλά τώρα... εκτός που έκανε κάτι τόσο επικίνδυνο για την υγεία του, ο τύπος ξεχνάει ότι ο ίδιος είναι γυμνασμένος, επομένως έχει ούτως ή άλλως ελάχιστο λίπος αποθηκευμένο στον οργανισμό του. Δώδεκα ώρες μετά το τέλος της παραπάνω δίαιτας φωτογραφήθηκε όπως τον έβλεπε πιο κάτω, ενώ ανέβασε τη φωτογραφία στο προφίλ του στο fb (facebook.com/rossedgleywriter). Ποιος είπαμε ότι έχει ανάγκη να χάσει 12 κιλά;



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου