20 Νοεμβρίου 2013

6 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την ταινία "Μόνος στο Σπίτι"


Τηλεοπτικά Χριστούγεννα χωρίς "Μόνος στο Σπίτι" είναι σαν Πάσχα χωρίς τον "Ιησού τον Ναζωραίο". Η οικογενειακή ταινία που άνοιξε στον Μακόλεϊ Κάλκιν το δρόμο για τη δημοσιότητα και την αυτοκαταστροφή είναι από τα must των Χριστουγέννων και αν τύχει κάποια χρονιά να μην προβληθεί σε κάποιο κανάλι, απλά νοικιάστε την. Είστε σίγουροι, όμως, ότι ξέρετε τα πάντα γι' αυτήν; Έξι πληροφορίες μπορεί και να σας έχουν ξεφύγει...

1. Όταν ο Κέβιν έμεινε μόνος στο σπίτι, βρίσκει μια βιντεοκασέτα της ασπρόμαυρης ταινίας "Angels with Filthy Souls", την οποία παρακολουθεί τρώγοντας παγωτό. Δεν άντεξε περισσότερο από 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα, καθώς τρόμαξε και ζήτησε τη μαμά του, όταν βγήκαν οι καραμπίνες. Αν έχετε την περιέργεια να μάθετε τι έγινε στη συνέχεια, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αφού τέτοια ταινία δεν υπάρχει. Απλά, γυρίστηκε μια σκηνή ειδικά για τις ανάγκες του "Μόνος στο Σπίτι". 

Εννοείται ότι ανύπαρκτο είναι και το σίκουελ, "Angels with Filthier Souls", που παρακολουθούσε ο Κέβιν καθισμένος στο αναπαυτικό κρεβάτι ενός ξενοδοχείου στο "Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη".

2. Σε κάποια σκηνή, ο Κέβιν βρίσκει στο συρτάρι του αδερφού του, Μπαζ, τη φωτογραφία της κοπέλας του, η οποία του προκάλεσε ανατριχίλες και εκστόμισε την ατάκα "Buzz, your girlfriend... woof!". Όσο και να ψάξετε, αυτή η γυναίκα δεν υπάρχει, γιατί πολύ απλά δεν είναι γυναίκα, αλλά ο γιος του καλλιτεχνικού διευθυντή της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Κρις Κολούμπους δεν ήθελε να στιγματιστεί κάποια γυναίκα ως "άσχημη" για το υπόλοιπο της ζωής της εξ αιτίας της ταινίας κι έτσι σκέφτηκε να ντύσει γυναίκα το μικρό αγόρι, που πήρε και την κατάλληλη πόζα για να τρομάξει όχι μόνο τον Μακόλεϊ Κάλκιν, αλλά και πολλούς μικρούς θεατές. 


3. Ο ρόλος του Χάρι, ο κοντός από τους δυο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας ΜακΚάλιστερ, αρχικά είχε προταθεί στον Ρόμπερτ ντε Νίρο. Εκείνος απέρριψε την πρόταση και ο ρόλος δόθηκε στον Τζόε Πέσι, ο οποίος - εκτός από το "Μόνος στο Σπίτι" - είναι γνωστός και από τρεις ακόμη ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Ρόμπερτ ντε Νίρο ("Raging Bull", "Goodfellas", "Casino"). Βέβαια, ο ντε Νίρο είναι σαφέστατα ψηλότερος από τον Πέσι, οπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία:



4. Σε κάποια σκηνή, ο Χάρι δαγκώνει το δάχτυλο του μικρού διαβολάκου Κέβιν. Έτσι έλεγε το σενάριο, όμως έτσι έγινε και στην πραγματικότητα, αφού ο Τζόε Πέσι κατά λάθος δάγκωσε πραγματικά το δάχτυλο του Μακόλεϊ Κάλκιν και μάλιστα χρειάστηκαν ακόμη και ράμματα!


5. Σε μια άλλη σκηνή, ο ψηλός από τους αφελείς ληστές, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Ντάνιελ Στερν, έρχεται αντιμέτωπος με μια ταραντούλα, την οποία ρίχνει στο πρόσωπό του ο Κέβιν. Εκείνος τρομάζει και βάζει τις φωνές. Στην πραγματικότητα, ο Ντάνιελ Στερν δεν έβγαλε καμιά τσιρίδα όταν γυριζόταν η σκηνή, επειδή υπήρχε ο φόβος να τρομάξει η αράχνη και να εξαφανιστεί. Αργότερα ηχογράφησε την τσιρίδα στο στούντιο και ο ήχος "κόλλησε" με τη σκηνή κατά το μοντάζ. 


6. Η αφορμή για να μείνει ο Κέβιν μόνος στο σπίτι για δεύτερη φορά (στο σίκουελ "Χαμένος στη Νέα Υόρκη") ήταν το Talkboy, ένα γκάτζετ που έπαιζε κασέτες, ηχογραφούσε και αναπαρήγαγε ήχους. Αυτό το Talkboy δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, αλλά είχε επινοηθεί για την ταινία. Ωστόσο, οι μικροί φαν του "Μόνος στο Σπίτι" το λάτρεψαν και ζητούσαν με γράμματά τους να μάθουν πού θα μπορούσαν να το βρουν και να το αγοράσουν. Η εταιρία Tiger Electronics δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και δημιούργησε ένα παρόμοιο, το οποίο διατέθηκε στο εμπόριο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου