27 Νοεμβρίου 2013

Η συνταγή για το "σάντουιτς της αγάπης", που ετοιμάζει διάσημη παρουσιάστρια στο σύντροφό της.

oprah.com

Η Όπρα Ουίνφρεϊ είναι η διασημότερη τηλεπαρουσιάστρια στον πλανήτη. Πολλές φορές μοιράζει με τις θαυμάστριές της προσωπικά μυστικά μέσα από το περιοδικό της, που έχει τον τίτλο "Ο, The Oprah Magazine". Σ' ένα παλιότερο τεύχος, η Όπρα αποκάλυψε τη συνταγή για το διάσημο για το "love sandwich" (σάντουιτς της αγάπης), που ετοιμάζει η ίδια στον αγαπημένο της Στένταμ Γκράχαμ. Είναι γρήγορο και εύκολο, ενώ τα περισσότερα υλικά υπάρχουν στην κουζίνα όλων μας - κι ένα δυο που ίσως δεν μπορούμε να βρούμε ούτε στο σουπερμάρκετ, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι ανάλογο. Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι... Μήπως πλέον θα πρέπει να λέμε ότι ο έρωτας περνάει από το "σάντουιτς της αγάπης"; 


ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας.ψιλοκομμένα. φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 φέτες ψωμί επτά σιτηρών 
½ κουταλάκι του γλυκού.ελαιόλαδο 
2 κουταλάκια του γλυκού.μαγιονέζα 
2 μεγάλα φύλλα βασιλικού 
1 φέτα τυρί Τζακ με πιπέρι 
4 ουγκιές (περ. 113 γραμμ.) λεπτές φέτες καπνιστό στήθος γαλοπούλας 
3 λεπτές φέτες αβοκάντο 
3 λεπτές φέτες ντομάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Απλώνουμε 1 κουτ. μαγιονέζα σε κάθε φέτα ψωμί και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο βασιλικού.
Απλώνουμε το τυρί, τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο και την τομάτα σε μια φέτα ψωμί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα, όπου έχουμε απλώσει τη μαγιονέζα (και η οποία φυσικά κοιτάει προς τα μέσα).
Βάζουμε το σάντουιτς σε ειδική συσκευή (τοστέρια), την οποία έχουμε ορίσει σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί, δηλαδή περίπου 3-4 λεπτά.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου