2 Δεκεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί τουλάχιστον 1500 φορές!


Ονομάζεται Χένρι Ερλ. Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1949 στο Λέξιγκτον του Κεντάκι και είναι ένα είδος "σελέμπριτι" των φυλακισμένων, αφού έχει συλληφθεί αμέτρητες φορές. Σύμφωνα με τη Wikipedia - ναι, ο τύπος έχει δική του σελίδα! - ο 64χρονος άνεργος άνδρας έχει συλληφθεί τουλάχιστον 1.350 φορές, όμως σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheSmokingGun ο αριθμός αυτός υπερβαίνει τις 1500!

Η πρώτη φορά που ο Χένρι Ερλ συνελήφθη ήταν το καλοκαίρι του 1970, σε ηλικία 20 ετών, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας συνελήφθη ακόμη 33 φορές. Στα 80s ο αριθμός συλλήψεων εκτοξεύτηκε σε τουλάχιστον 230, ενώ... πολλαπλασιάστηκε στη συνέχεια. Τα περισσότερα αδικήματα έχουν σχέση με παραβίαση της τάξης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. 
Τα 64α γενέθλια του τα γιόρτασε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ενώ η πιο πρόσφατη σύλληψή του έγινε στις 27 Νοεμβρίου, παραμονή της αμερικανικής Ημέρας των Ευχαριστιών, με αποτέλεσμα να περάσει όλο το εορταστικό τριήμερο φυλακισμένος, μέχρι να δικαστεί και να του επιβληθεί η... κανονική ποινή. Πιθανότατα, ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση θα ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, αφού, όπως λέει και μια παροιμία", "τα βουνά είναι συνηθισμένα στα χιόνια". Έτσι και ο Ερλ, που το επίθετο του σημαίνει "κόμης" - ο "κόμης των φυλακών" θα μπορούσε να πει κανείς" - έχει περάσει περίπου 6000 μέρες της ζωής του υπό κράτηση.
Εδώ μπορείτε να δείτε κι ένα κολάζ από ορισμένα mugshots του ανθρώπου με τις περισσότερες συλλήψεις, που κάτι μας λέει ότι δύσκολα θα κόψει την κακή αυτή συνήθεια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου