10 Δεκεμβρίου 2013

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία "Mrs. Doubtfire".


Η "Κυρία Νταπφάιρ" είναι μια από τις αγαπημένες κωμωδίες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '90 και μια ταινία που χαρακτήρισε όσο καμία άλλη - περισσότερο ακόμη κι από το κλασικό "Καλημέρα, Βιετνάμ" - τον πρωταγωνιστή της, Ρόμπιν Γουίλιαμς. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζατε και ενδεχομένως ούτε καν μπορούσατε να φανταστείτε σχετικά με την ταινία αυτή.


1. Το σενάριο της ταινίας αρχικά προοριζόταν για ενδεχόμενη κινηματογραφική μεταφορά της πολύ πετυχημένης σειράς "Home Improver" με τον Τιμ Άλεν, που στην ελληνική τηλεόραση είχε προβληθεί τη δεκαετία του '90 με τον τίτλο "Ο Μαστροχαλαστής". Ωστόσο, η ιδέα του να ντυθεί γυναίκα δεν άρεσε στον Άλεν, ο οποίος δεν θεωρούσε ότι έπρεπε η σειρά να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

2. Οι παραγωγοί της ταινίας απέλυσαν το σεναριογράφο, όταν διάβασαν το όχι και τόσο χαρούμενο τέλος, μιας και ο Ντάνιελ δεν ξαναέσμιγε με την πρώην σύζυγό του Μιράντα, παρόλο που οι σχέσεις τους έγιναν πλέον φιλικές. Ωστόσο, όταν διάβασαν την πιο χαρούμενη εκδοχή του νέου σεναριογράφου, σύμφωνα με τις εντολές που του είχαν δώσει, το μετάνιωσαν και επέστρεψαν στην αρχική ιδέα. Ποιος είπε ότι happy end υπάρχει μόνο όταν οι πρωταγωνιστές παντρεύονται ή σμίγουν;

3. Η μεταμόρφωση του Ρόμπιν Γουίλιαμς σε "κυρία Νταπφάιρ" ήταν καταπληκτική, αλλά απαιτούνταν πολλές ώρες προετοιμασίας για να πραγματοποιηθεί. Πόσες; τεσσεράμισι ολόκληρες ώρες. Άξιζε τον κόπο, βέβαια, αφού η εμπορική επιτυχία ήταν τεράστια, ενώ η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ για το καλύτερο μέικ απ. 

4. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας ήταν η περίφημη κρέμα στο πρόσωπο του Ντάνιελ, όταν δέχτηκε την απροειδοποίητη επίσκεψη μιας κοινωνικής λειτουργού, η οποία όμως αναζητούσε την.. κυρία Νταπφάιρ. Σε κάποια στιγμή, η κρέμα άρχισε να λιώνει και μάλιστα ένα κομμάτι έπεσε στο τσάι που έπινε η λειτουργός. Αυτό το ξεκαρδιστικό συμβάν έγινε τυχαία, εξ αιτίας των δυνατών φώτων του στούντιο. Ο Γουίλιαμς αυτοσχεδίασε και το τελικό αποτέλεσμα το είδαμε στη μεγάλη οθόνη.

5. Θέλοντας να τστάρει πόσο πειστικός φαινόταν ως ηλικιωμένη Σκοτσέζα γυναίκα, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς  επισκέφτηκε ένα sex shop ντυμένος ως "κυρία Νταπφάιρ". Ο υπάλληλος ήταν έτοιμος να πουλήσει στη γυναίκα, που έβλεπε μπροστά του, ένα ερωτικό βοήθημα, μέχρι που κάποια στιγμή κατάλαβε ποιος πραγματικά ήταν μπροστά του. Γέλασε και ρώτησε τον ηθοποιό, "Τι κάνετε εδώ;". Το τεστ ήταν θετικό, ενώ ο Γουίλιαμς δεν αγόρασε τελικά το ερωτικό βοήθημα, όπως τουλάχιστον ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reddit, όπου εξομολογήθηκε και το περιστατικό αυτό.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου