9 Μαρτίου 2013

Οι αρνητικές επιδράσεις από την αλλαγή της ώρας στον οργανισμό μας και πώς μπορούμε να τις εξαλείψουμε


Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου μετακινούμε μία ώρα μπροστά τους δείκτες των ρολογιών ("θερινή ώρα"), μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε θα επιστρέψουμε στην "κανονική" ώρα. Γιατί γίνεται αυτό; Για εξοικονόμηση ενέργειας τους θερινούς μήνες. Άλλωστε, η εφαρμογή του μέτρου εδραιώθηκε παγκοσμίως τη δεκαετία του '70 εξ αιτίας της πετρελαϊκής κρίσης, που είχε εκδηλωθεί εκείνη την εποχή, παρόλο που πειραματικές εφαρμογές είχαν αρχίσει να γίνονται πολλά χρόνια νωρίτερα. Όμως, έρευνες δείχνουν ότι η αλλαγή της ώρας - ειδικά όταν οι δείκτες του ρολογιού πάνε μία ώρα μπροστά - έχει πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ είναι υπεύθυνη για αύξηση των θανάτων από διάφορες αιτίες.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 10 - 16 Μαρτίου 2013


Ένα γυναικείο, ιαπωνικό συγκρότημα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως, ενώ πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για το πρώτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Atoms For Peace, που βρέθηκε στην τρίτη θέση. Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε το σάουντρακ της ταινίας "Les Miserables", αλλά και το "21" της Αντέλ, που επανεμφανίστηκε στο τοπ10, αφού προηγουμένως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο συγκεκριμένο τσαρτ.. 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 10 - 16 Μαρτίου 2013


Στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ επέστρεψε το "Thrift Shop", ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε το "Skyfall" της Αντέλ, που ανέβηκε οκτώ θέσεις και βρέθηκε ενδέκατο, παρόλο που βρίσκεται στο τσαρτ για 22 ολόκληρες εβδομάδες. Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται ο Μπρούνο Μαρς, η Ριάνα, η Πινκ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που βλέπουν δύο φορές το όνομα τους στο τοπ20. 

Είναι αφγανικής καταγωγής ένα από τα πιο αγαπημένα μικρασιατικά τραγούδια;

Αν και αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν, Έλληνες και Τούρκοι μαλώνουμε συχνά διεκδικώντας την πατρότητα ορισμένων κοινών στοιχείων στις παραδόσεις των δύο λαών, από τον μπακλαβά και τα κουλούρια Θεσσαλονίκης μέχρι ορισμένους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, δηλαδή κάποια έχουν ελληνικές ρίζες και κάποια τουρκικές, αλλά δεν ξέρουμε ποιο κατάγεται από πού - ούτε και έχει σημασία εδώ που τα λέμε. Μήπως, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πιο ανατολικά, προς... Αφγανιστάν;

Σαν σήμερα: 9 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013.

8 Μαρτίου 2013

Γιατί οι γκέι είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών;


"Ο γκέι κολλητός μου...", είναι μια φράση που ακούμε συχνά από το στόμα μιας γυναίκας, ενώ συνοδεύεται από μελιστάλαχτα λόγια θαυμασμού, που σχεδόν ποτέ δεν θα την ακούσεις να τα λέει για την κολλητή της. Τι συμβαίνει τέλος πάντων; Γιατί οι γυναίκες και οι γκέι (άνδρες) είναι B.F.F.;

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και του Ισραήλ


Κι ενώ ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον αργεί ακόμα, ολοένα και περισσότερες χώρες αποφασίζουν ή ανακοινώνουν τα τραγούδια με τα οποία θα εκπροσωπηθούν τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμοε. Τα περισσότερα τραγούδια είναι μέτρια, μερικά όμως καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά. Άραγε τα τραγούδια της Βρετανίας (που χάρη στη Γιουροβίζιον μάθαμε ότι η επίσημη ονομασία της είναι Ηνωμένο Βασίλειο), της Ισπανίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και τους Ισραήλ ανήκουν στην πρώτη ή στη δεύτερη κατηγορία;

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 10 - 16 Μαρτίου 2013.



Εξαιρετικό ξεκίνημα για ένα εξαιρετικό τραγούδι στο βρετανικό τοπ10, καθώς οι άγνωστοι Bastille έφτασαν στο νούμερο δύο με μια επική, μουσική "Πομπηία". Στην κορυφή βρέθηκε το "Mirrors" του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που σημειώνει επιτυχία και στο γερμανικό τσαρτ. Οι Γερμανοί, πάντως, μένουν πιστοί στο "Scream & Shout", όπως και οι Γάλλοι ραπάρουν με τους Macklemore και Ράιαν Λούις και το "Thrift Shop". 

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 10 - 16 Μαρτίου 2013


Χωρίς ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε το αμερικανικό τοπ20 της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου. Οι μοναδικές νέες είσοδοι έρχονται από το "Heart Attack" της Ντέμι Λοβάτο και το "Radioactive" των άγνωστων στη χώρα μας Imagine Dragon. 

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς γυναίκες;


Ας υποθέσουμε ότι γινόταν ξαφνικά μια εισβολή εξωγήινων, που έρχονταν στη Γη όχι για να καταλάβουν τον πλανήτη και να μας εξοντώσουν όλους, αλλά για να κλέψουν τις γυναίκες και να τις μεταφέρουν στον πλανήτη τους για πάντα. Στο κάτω-κάτω τι να τους κάνουν τους άνδρες, οι γυναίκες μόνο μπορούν να κυφορήσουν. Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα ήταν ένας κόσμος, στον οποίο θα ζούσαν μόνο άνδρες;

"Η Ρόζι που καρφώνει", το διασημότερο φεμινιστικό πόστερ και η... καθόλου φεμινιστική προϊστορία του. Πώς ένα σύμβολο πολεμικής προπαγάνδας έγινε παγκόσμιο σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης!


Μ' ένα φακιόλι στα μαλλιά και με σηκωμένα τα μανίκια, η νεαρή εργάτρια κραδαίνει τα μπράτσα της και παροτρύνει τις άλλες γυναίκες, "Μπορούμε να το κάνουμε!". Πρόκειται για μια από τις διάσημες αφίσες, που έχει υιοθετηθεί σε διάφορες εκδοχές από τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, ως ένα φεμινιστικό σύμβολο. Η αρχική, όμως, πρόθεση του J. Howard Miller, που τη σχεδίασε, δεν ήταν ακριβώς αυτή, αλλά είχε έναν καθαρό προπαγανδιστικό χαρακτήρα μέσα στη δίνη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Σαν σήμερα: 8 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013. Μια λέξη ("σ' αγαπώ") κι ένα λουλούδι αρκούν για να εκφράσουμε την αγάπη μας στις γυναίκες που γιορτάζουν σήμερα: μάνες, σύζυγοι, ερωμένες, φίλες. Αλλά, σημασία έχει και να το εννοούμε και να το δείχνουμε καθημερινά με τη συμπεριφορά μας και όχι απλά μια μέρα το χρόνο από υποχρέωση.

7 Μαρτίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν τρεις, αλλά οκτώ ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ αυτών και τρεις ελληνικές παραγωγές - δύο ντοκιμαντέρ ("Black Box" και "Κατερίνα Γώγου") και μία ταινία-μυστήριο ("Μια νύχτα στην Αθήνα"), για την οποία δεν έγινε ειδική δημοσιογραφική προβολή. Κατά τα λοιπά, οι θεατές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σ' ένα ταξίδι στη χώρα του "Οζ", σ' ένα ρωσικό πολεμικό δράμα ("Το πρόσωπο της ομίχλης") που μας γυρνάει στη Σοβιετική Ένωση και στο 1942, στο ψυχολογικό θρίλερ "Παρενέργειες", σε μια αναδρομή στη Γαλλία των αρχών της δεκαετίας του '70 ("Μετά το Μάη") και στο "Paperboy", που δεν ενθουσίασε τους κριτικούς.

Τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, αλλά προηγουμένως είχαν φάει.. άκυρο - και κάποιοι τραγουδιστές χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο!


Πολλές φορές έχουμε ακούσει για ρόλους σε σίριαλ ή ταινίες, που κάποιοι ηθοποιοί τους αρνήθηκαν χάνοντας την ευκαιρία της ζωής τους και κάνοντας ένα ακούσιο δώρο σε συναδέλφους τους, κυρίως ανερχόμενους, οι οποίοι είναι και οι λιγότερο ακατάδεκτοι. Ε, λοιπόν, τέτοια παιχνίδια της μοίρας δεν γίνονται μόνο στην ηθοποιία, αλλά και στο τραγούδι. Οι δημιουργοί ενός κομματιού "τρώνε πόρτα" από υπερβολικά επιλεκτικούς και χωρίς ένστικτο - ή απλά πολυάσχολους - αστέρες της μουσικής σκηνής και απευθύνονται σε άλλους τραγουδιστές, οι οποίοι το "απογειώνουν". Κάπως έτσι, άλλωστε, χτίστηκε η καριέρα της Μπρίτινεϊ Σπίαρς, της Ριάνα κ.ά. 

"Οι αδερφές το κάνουν για τον εαυτό τους"! Το τραγούδι-ύμνος των φεμινιστριών!


Αν αναζητήσουμε στην ποπ μουσική σκηνή ένα τραγούδι σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, το το πιο φεμινιστικό τραγούδι όλων των εποχών, θα καταλήγαμε στο "Sisters Are Doin' It", συνεργασία των Eurythmics με μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες φωνές, την Αρέθα Φράνκλιν. Το τραγούδι , που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "Be Yourself Tonight" (έτος κυκλοφορίας, 1985), έγραψαν η Άννι Λένοξ, που πολλές φορές έχει βγει μπροστά υποστηρίζοντας δημοσίως το φεμινιστικό κίνημα, και ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, το έτερο μέλος του συγκροτήματος.

Σαν σήμερα: 7 Μαρτίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013. Εσείς θα τσικνίσετε απόψε ή σας... τσικνίζουν άλλοι;

6 Μαρτίου 2013

Οι άνδρες με χιούμορ είναι σέξι ή... οι σέξι άνδρες έχουν χιούμορ;

Πόσο σέξι είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ σ' αυτήν τη φωτογραφία;

Θυμίζει πολύ το ερώτημα-γρίφος, αν η κότα έκανε τ' αβγό ή το αβγό την κότα. Αν και σπάνια ένας άντρας θα παραδεχτεί ότι ελκύεται από μια γυναίκα επειδή είναι αστεία, αντιθέτως πολλές είναι οι γυναίκες που επιμένουν ότι ένα από τα προσόντα που εκτιμούν στον άνδρα είναι το χιούμορ του. Άλλωστε, μια έρευνα του 2000 επιβεβαίωνε αυτό ακριβώς υποστηρίζοντας ότι το χιούμορ αυξάνει την ελκυστικότητα ενός ατόμου. Εν τω μεταξύ, μία πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Στίρλινγκ, έρχεται ν' ανατρέψει αυτήν την πεποίθηση εκτιμώντας ότι δεν είναι το χιούμορ που κάνει έναν άνθρωπο σέξι, αλλά οι σέξι είναι εκείνοι που έχουν χιούμορ!

Το σεξ μας κάνει εξυπνότερους - και είναι αντίδοτο στη γεροντική άνοια!


Στις παρέες μας το λέμε - κι αν δεν το λέμε, μπορούμε να το αντιληφθούμε. Το σεξ μας χαρίζει ενέργεια όχι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική. Ξελαμπικάρουμε, με άλλα λόγια. Και τώρα, μια έρευνα από την Ιταλία έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, αλλά και να προσθέσει μια νέα διάσταση. Όντως, το σεξ μας κάνει εξυπνότερους, όμως μόνο όταν το κάνουμε με καινούριο σύντροφο.

Μελίνα Μερκούρη: Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη στις 6 Μαρτίου 1994, εν είδει αφιερώματος ανατρέχουμε στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Γεννήθηκα Ελληνίδα" και διαβάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα τη γυναίκα-σύμβολο.

Η δολοφονία του Γεωργίου Α΄

ΠΑΤΡΙΣ, 07.03.1913

H δολοφονία του Γεωργίου του Α' αποτελεί σημαντικό, κομβικό γεγονός στην ιστορία του ελληνικού κράτους, αφ' ενός γιατί είναι σπάνιο το να δολοφονείται ο ανώτατος άρχοντας ενός κράτους - σε μια εποχή, όπου οι φωνές κατά του βασιλικού θεσμού ήταν ακόμη αδύναμες - και αφετέρου διότι η συγκεκριμένη δολοφονία επηρέασε εμμέσως τις πολιτικές εξελίξεις και καθόρισε το μέλλον της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια με την άνοδο στο θρόνο του γιου του Κωνσταντίνου, ο οποίος μπορεί να ήταν καλός στρατιωτικός, όμως δεν είχε τα προσόντα ενός αρχηγού κράτους.

Σαν σήμερα: 6 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013.

"Ένα σιδηρούν παραπέτασμα έχει πέσει διά μέσου της ευρωπαϊκής ηπείρου". Η ιστορική ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, το Μάρτιο του 1946.

Στις 5 Μαρτίου 1946, οκτώ μήνες μετά την ήττα του στις βρετανικές εκλογές, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ βρέθηκε στο Κολέγιο Ουεστμίνστερ στο Φάλον του Μισούρι, όπου παρευρισκόταν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Χάρι Τρούμαν. Η ομιλία εκείνη έμεινε στην ιστορία τόσο γιατί περιέγραφε ξεκάθαρα την ανάδυση των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιας δύναμης αντικαθιστώντας τη φθίνουσα Βρετανική Αυτοκρατορία, όσο κι επειδή λέχθηκε για πρώτη φορά ο όρος "σιδηρούν παραπέτασμα" ("iron curtain"), που περιέγραφε τις λεπτές ισορροπίες τρόμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο λόγος αυτός είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σε μία αποστροφή του λόγου του ο Τσόρτσιλ αναφέρθηκε στην ελευθερία της Ελλάδας "ν' αποφασίσει το μέλλον της", αν και τη διαπίστωση αυτή αναιρούσε η αμέσως επόμενη επισήμανση του, ότι οι ελληνικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν υπό την αμερικανική επίβλεψη. Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της ιστορικής εκείνης ομιλίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

5 Μαρτίου 2013

Το κορίτσι χωρίς μύτη και μάτια, που δεν το βάζει κάτω

Η Κάσιντι Χούπερ, όπως είναι σήμερα, λίγο πριν την τελική εγχείρηση που θα της χαρίσει μια μύτη για πρώτη φορά. (Πηγή: wbtv.com)

Της αρέσει να διαβάζει και να τραγουδάει, ενώ φιλοδοξεί να γίνει ραδιοφωνική παραγωγός. Η 16χρονη Κάσιντι Χούπερ από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, που γεννήθηκε χωρίς μάτια και χωρίς μύτη, αποτελεί μια μοναδική απόδειξη της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι να υπερβούν ακόμη και τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Η στείρωση προκαλεί καρκίνο στα γκόλντεν ριτρίβερ;


Μια από τις πιο αγαπημένες ράτσες σκύλων είναι τα γκόλντεν ριτρίβερ. Χρειάζονται, όμως, ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτα στον καρκίνο ή σε αρθριτικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη καθηγητών του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κίνδυνος να υποφέρουν από τις δύο αυτές ασθένειες διπλασιάζεται ή ακόμα και τριπλασιάζεται, σε περίπτωση που το σκυλί είναι στειρωμένο.

Σαν σήμερα: 5 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013.

4 Μαρτίου 2013

Πώς ο τρόπος που κοιμάστε με το σύντροφο σου προδίδει την ποιότητα της σχέσης σας.


Αν και δεν έχουν γίνει πολλές σχετικές έρευνες, δεν είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που εκτιμούν ότι η στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου εκφράζουν περισσότερα για την προσωπικότητα μας, απ' όσο φανταζόμαστε. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι κατά τον ύπνο εκπέμπουμε με τη γλώσσα του σώματος και μηνύματα για την ποιότητα της σχέσης μας με τον/την σύντροφο μας.

Οι φαν του Τζάστιν Μπίμπερ σε παράκρουση, "απειλούν" 15χρονη μέσω τουίτερ!


Ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ έχει από τους πιο αφοσιωμένους φαν, απ' όλους τους σταρ του πλανήτη (μαζί με τη Lady Gaga), το καταλάβαμε όταν ορισμένοι απ' αυτούς έπεσαν θύμα μιας τραγικής φάρσας που ήθελε τον τραγουδιστή να πάσχει από καρκίνο, με αποτέλεσμα να κουρευτούν γουλί για... συμπαράσταση. Τώρα, δεν έχουν παρασυρθεί από κάποια φάρσα, αλλά έχουν εξοργιστεί με μία κοπέλα, η οποία έχει δεχτεί απειλές ακόμη και για την ζωή της. Ποιο ήταν το "έγκλημα" της; Ότι.. της άρεσε το άλμπουμ του αγαπημένου τους ειδώλου!

Η πρώτη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και το προφητικό σχόλιο της εφημερίδας ήδη από την περίοδο των γυρισμάτων!


Η πρώτη ταινία στην όποια έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν "Το ποντικάκι" της εταιρίας "Ανζερβός" σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και Γιώργου Ασημακόπουλου, που έκανε πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου 1954 στους κινηματογράφους Έσπερος, Ρεξ και Σταρ. Η υπόθεση της ταινίας, που ελάχιστες φορές έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, είχε ως εξής:

Σαν σήμερα: 4 Μαρτίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013.

Οι 7 φυλές των Ελλήνων σελέμπριτι.

Στη σόου μπιζ υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες: οι σταρ, εκείνοι δηλαδή που με τη δουλειά και τη χαρισματική προσωπικότητα τους μαγνητίζουν τους θαυμαστές τους, που τους ακολουθούν πιστά επί σειρά ετών (αν όχι δεκαετιών), και η δεύτερη κατηγορία είναι όλοι οι άλλοι, οι ευσχήμως αποκαλούμενοι "σελέμπριτι". Θα ήταν καταχρηστικό να αποκαλέσουμε τους σελέμπριτι "διάσημους", επομένως καλά κάνουμε και χρησιμοποιούμε τον αγγλικό αυτό όρο. Γιατί συνήθως οι άνθρωποι που εντάσσονται σ' αυτήν την κατηγορία είναι γνωστοί για τους λάθος λόγους - μια φήμη που θα εξαφανιστεί με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Με τη σειρά τους, οι σελέμπριτι χωρίζονται σε διαφορετικές φυλές, ανάλογα με το λόγο που τους έκαναν κατ' αρχήν περιζήτητους στα περιοδικά και στις ψυχαγωγικές εκπομπές της τηλεόρασης, αλλά και εξ αιτίας των οποίων παραμένουν στον αφρό της gossip επικαιρότητας.

3 Μαρτίου 2013

Αναδρομή σε (πολύ) παλαιότερες αθηναϊκές Αποκριές μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων

Μια φορά κι έναν καιρό, οι Αποκριές γιορτάζονταν πολύ διαφορετικά στην Αθήνα. Τη δεκαετία του 1880, η πόλη γνώρισε αλματώδη πληθυσμιακή και οικονομική ανάπτυξη με την εκδήλωση του πρώτου μαζικού κινήματος αστυφιλίας. Τα χρόνια γύρω στο 1900 ο εορτασμός της Αποκριάς γινόταν με παρελάσεις αρμάτων, κομφετί και σερπαντίνες στους κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι ηλεκτροφωτίστηκαν για πρώτη φορά την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς του 1903. Αργότερα, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τον πρώτο λόγο είχαν οι χοροί της "υψηλής κοινωνίας", ενώ οι πιο περίεργες Αποκριές της ιστορίας του ελληνικού κράτους ήταν αναμφίβολα εκείνες της εποχής του εμφυλίου, όταν όλα ήταν χωρισμένα σε "Αριστερά" και σε "Δεξιά". Ας κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο παρελθόν, μέσα από δημοσιεύματα παλαιών εφημερίδων.

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια της Ουγγαρίας, της Αρμενίας, της Γεωργίας, της Εσθονίας και της Ρωσίας.


Άλλη μια πεντάδα τραγουδιών που θα ακούσουμε στους δύο ημιτελικούς της Γιουροβίζιον τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμοε της Σουηδίας, όμως μέχρι στιγμής τα τραγούδια συναγωνίζονται για το χειρότερο βαθμό. Πολλές μπαλάντες, πολλές λιτές εμφανίσεις επί σκηνής και πολλά αδιάφορα τραγούδια συνθέτουν το μέχρι στιγμής σκηνικό. Μην παρακολουθήσετε μόνοι σας τη φετινή Γιουροβίζιον, γιατί σίγουρα θα σας πάρει ο ύπνος πριν από τη μέση και θα πάει χαμένη η βραδιά.

Σαν σήμερα: 3 Μαρτίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013.