13 Απριλίου 2013

Πώς είχε σχολιάσει το ναυάγιο του Τιτανικού ο Γεώργιος Σουρής συγκρίνοντας το με τους ελληνικούς "Τιτανικούς"

Το ναυάγιο του Τιτανικού στις 15 Απριλίου 1912 δεν πέρασε απαρατήρητο από την πένα του Γεώργιου Σουρή, ο οποίος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της σατιρικής του εφημερίδας " Ο Ρωμηός" - ημ/νία του τεύχους είναι η 14η.04.1912, επειδή στην Ελλάδα ίσχυε ακόμα το παλαιό ημερολόγιο, αλλιώς δώδεκα μέρες μετά το ναυάγιο του υπερωκεανείου. 

Ο αρχηγός κράτους που έκλεισε τη σελίδα του στο facebook απογοητευμένος από τα σχόλια των πολιτών.


Συνήθως, οι πολιτικοί σ' όλον τον κόσμο - πολύ περισσότερο οι αρχηγοί των κρατών - θέλουν να δείξουν ότι είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρούν να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους τους μέσω των σόσιαλ μίντια, όπως το Facebook. Εξαίρεση στον κανόνα φαίνεται πως αποτελεί ο πρόεδρος της πιο άμεσης δημοκρατίας του κόσμου, της Ελβετίας, ο οποίος άνοιξε μεν σελίδα στο facebook τον Ιανουάριο και τέσσερις μήνες μετά την έκλεισε δηλώνοντας απογοητευμένος από το επίπεδο των συζητήσεων.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 14 - 20 Απριλίου 2013


Για δεύτερη εβδομάδα η Πινκ και ο Νέιτ Ρας ψάχνουν "μια εξήγηση" από την κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ, ενώ ο Μπρούνο Μαρς κάθεται στο πιάνο και θυμάται μια παλιά σχέση. "Ασυγκράτητοι" οι Μάκλμορ και Ράιαν Λούις βλέπουν δύο τραγούδια τους στο τοπ10, ενώ πολλές νέες εισόδους κι επανεισόδους έχουμε στις θέσεις 11 έως 20. 

Έλληνες τραγουδιστές που εκπροσώπησαν άλλες χώρες στη Γιουροβίζιον


Μπορεί η πρώτη εμφάνιση της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον να έγινε το 1974 με τη Μαρινέλλα και το τραγούδι "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου", όμως ήδη τέσσερις Έλληνες τραγουδιστές είχαν συμμετάσχει σε πέντε προηγούμενους διαγωνισμούς εκπροσωπώντας διάφορες ευρωπαϊκές χώρες - με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία. Ας τους θυμηθούμε κι ας ακούσουμε τα τραγούδια τους.

Σαν σήμερα: 13 Απριλίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 13 Απριλίου 2013.

12 Απριλίου 2013

Γιατί φταρνιζόμαστε με κλειστά μάτια;


Ίσως έχετε ακούσει την εξήγηση που δίνουν πολλοί στο ερώτημα γιατί κλείνουμε τα μάτια μας, κάθε φορά που φταρνιζόμαστε: να μην μας βγουν τα μάτια. Λέγεται ότι η ταχύτητα εκτόνωσης του φταρνίσματος είναι τόσο μεγάλη, που οι βολβοί των ματιών μπορούν να παρασυρθούν και να πεταχτούν έξω. 

Το σουηδικό τραγούδι που ενθουσίασε την Κέιτι Πέρι


Ορισμένοι από τους συμπατριώτες την έχουν αποκαλέσει "Ριάνα της Σουηδίας" - ένας μάλλον υπερβολικός χαρακτηρισμός. Γεγονός πάντως είναι ότι η 27χρονη Elliphant (ή Ellinor Olovsdotter, όπως είναι το πραγματικό της όνομα) κατάφερε να συναρπάσει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της αμερικανικής ποπ μουσικής σκηνής, την Κέιτι Πέρι. 

Γκράφιτι... αριστουργήματα!


Είναι πολύ παρεξηγημένα και θεωρούνται σχεδόν περιθωριακά, όμως τα γκράφιτι μπορούν όντως να αποτελέσουν εξαιρετικά έργα τέχνης. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Ζηλεύω!

Σαν σήμερα: 12 Απριλίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013.

Τα σόσιαλ μίντια σκοτώνουν τον έρωτα;


Πολλές φορές ακούμε από ζευγάρια που περνούν ελάχιστο χρόνο μαζί στο σπίτι, να εξομολογούνται ότι αυτή ακριβώς η αραιά και που επικοινωνία αποτελεί το μυστικό της ευτυχίας τους. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν δυο άνθρωποι μαζί, τόσο επιτείνεται η φθορά και η σχέση τερματίζεται - ή έστω ξενερώνει - πρόωρα. Και δεν είναι απλά μια εμπειρική διαπίστωση, αλλά και το συμπέρασμα έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που προειδοποιεί ότι η φθορά μιας σχέσης μπορεί να επιταχυνθεί και από την τακτική εξ αποστάσεως επικοινωνία μέσω του ίντερνετ - από μέιλ μέχρι ανταλλαγή μηνυμάτων στο facebook.

11 Απριλίου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 14 - 20 Απριλίου 2013.


Οι Βρετανοί επιμένουν... βρετανικά και σε κλαμπ ήχους, οι Γάλλοι ραπάρουν και έχουν ξετρελαθεί με τους Μάκλμορ και Ράιαν Λούις, ενώ οι Γερμανοί φαίνονται υπερβολικά σταθεροί στις μουσικές τους προτιμήσεις έχοντας φάει κόλλημα με τον Βρετανό Passenger, αλλά και με το "Scream & Shout" των Will.i.am. και Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 14 - 20 Απριλίου 2013


Προβλέψιμο είναι τις τελευταίες εβδομάδες το τοπ10 του αμερικάνικου τσαρτ και υπακούοντας στον κανόνα αυτό, μόνο έκπληξη δεν δημιουργεί η άνοδος στην πρώτη θέση της μπαλάντας "When I Was Your Man" του Μπρούνο Μαρς. Κι επειδή - με εξαίρεση την παρένθεση του "Harlem Shake", που ήδη βρίσκεται σε πτωτική τροχιά - τους τελευταίους μήνες οι μόνοι καλλιτέχνες που αγγίζουν κορυφή στις ΗΠΑ είναι ο Μπρούνο Μαρς και το ντουέτο Μάκλμορ και Ράιαν Λούις, το πιθανότερο είναι ότι η νέα επιτυχία του Μαρς θα απειληθεί τις επόμενες εβδομάδες μάλλον από το "Can't Hold Us" του ραπ ντουέτου. Άλλωστε, το τραγούδι σημείωσε σημαντικότατη άνοδο και βρέθηκε στην έβδομη θέση του τσαρτ από τη 15η που βρισκόταν πριν μια εβδομάδα. 

Μέσι vs Ρομπότ σημειώσατε Χ (βίντεο)


Ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής μας - παρά τις παιδικές γκρίνιες του Κριστιάνο Ρονάλντο - και ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Θα μπορούσε άραγε να κερδίσει ακόμη και το πιο εξελιγμένο ρομπότ τερματοφύλακα; 

Υπό απαγόρευση το αλάτι στην πρωτεύουσα το Μεξικό


Την προσοχή των πολιτών σε θέματα υγείας θέλει να επιστήσει η δημοτική αρχή της Πόλης του Μεξικό και αποφάσισε την απόσυρση των αλατιέρων από όλα τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα καφέ της μεξικανικής πρωτεύουσας. Το κεντρικό σύνθημα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας του Μέξικο Σίτι είναι "Λιγότερο αλάτι, περισσότερη υγεία". 

Όταν οι πυροσβέστες φορούσαν... φίμωτρα για προστασία από τον καπνό (φωτογραφία)

Στη χώρα μας, τα πρώτα σοβαρά μέτρα προστασίας των πυροσβεστών από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκαλείται στον τόπο μιας πυρκαγιάς άρχισαν να λαμβάνονται το 1912. Εκείνη τη χρονιά, για πρώτη φορά οι Έλληνες πυροσβέστες εξοπλίστηκαν με... φίμωτρα, τα οποία κάλυπταν την περιοχή της μύτης και του στόματος, χωρίς πλέον να διατρέχουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Στις 8 Απριλίου 1912, η εφημερίδα "Πατρίς" δημοσίευε στο πρωτοσέλιδο της για πρώτη φορά μια φωτογραφία πυροσβεστών που πόζαραν στο φακό φορώντας το νέο τους εξάρτημα. Η όλη εικόνα μοιάζει σήμερα άκρως σουρεαλιστική.

Σαν σήμερα: 11 Απριλίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013.

Πώς θα πείσεις τη σύντροφο σου να μην φοράει σουτιέν


Οι περισσότεροι άνδρες μπορεί να βρίσκουν σέξι την κίνηση, όταν ξεκουμπώνουν το σουτιέν της συντρόφου τους, όμως τους εξιτάρει ακόμη περισσότερο η ιδέα ότι εκείνη - ή μια οποιαδήποτε άλλη σέξι γυναίκα - δεν φοράει τίποτα κάτω από την μπλούζα της. Αντίθετα, οι περισσότερες γυναίκες παραμένουν πιστές στο στηθόδεσμο θεωρώντας ότι αν μη τι άλλο τις προστατεύει από τους πόνους της πλάτης. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

10 Απριλίου 2013

Είναι αυτό το πιο άσχημο αυτοκίνητο όλων των εποχών (ή μήπως είναι το πιο γαμάτο;)


Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στο εμπόριο. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει το 2014 επ' ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων της Λαμποργκίνι. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει περιζήτητο. Ωστόσο, το Lamborghini Veneno χρίστηκε ήδη από την αμερικάνικη ιστοσελίδα για αυτοκίνητα Edmunds.com ως "το πιο άσχημο αυτοκίνητο όλων των εποχών". 

Οι μεγαλύτεροι τεμπέληδες (φωτογραφίες)


Τι είναι η τεμπελιά; Τρόπος ζωής ή συνέπεια του γρήγορου ρυθμούς ζωής και του άγχους, που μας κάνουν ορισμένες στιγμές να θέλουμε να χαλαρώσουμε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο; Στις παρακάτω φωτογραφίες, πάντως, οι άνθρωποι διεκδικούν μια θέση στην κατηγορία των πιο τεμπέληδων του κόσμου. Νομίζεις ότι μπορείς να τους ξεπεράσεις;

Οι τελευταίες στιγμές του Χαρίλαου Τρικούπη

Το Άστυ, 10.04.1896

Στις 10 Απριλίου 1896, μία ημέρα πριν την κηδεία του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος πέθανε στις Κάννες (30 Μαρτίου), όπου είχε αυτοεξοριστεί μετά την εκλογική αποτυχία του 1895, η εφημερίδα "Το Άστυ" δημοσίευσε ένα χρονικό με τις τελευταίες στιγμές του σπουδαίου πολιτικού άντρα, όπως τις είχε καταγράψει στις σημειώσεις του, ο λοχαγός του πυροβολικού Κωνσταντίνος Τρικούπης, ξάδερφος του εκλιπόντος, που τον επισκέφτηκε μαζί με την πολυαγαπημένη του αδερφή Σοφία τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Η αφήγηση της εφημερίδας ήταν σε τρίτο πρόσωπο.

Σαν σήμερα: 10 Απριλίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013.

9 Απριλίου 2013

Η πρωθυπουργός που έγινε... παιχνίδι για σκύλους


Τι γίνεται όταν ο σκύλος βαριέται να παίζει με το πατάκι της εξώπορτας ή όταν έχει ξεσκίσει όλα τα παλιά παπούτσια του σπιτιού; Δώστε του να παίξει με τον πρωθυπουργό! Μπορεί να τον δαγκώσει, να τον γλείψει, να τον ρίξει στη λάσπη κλπ. χωρίς να κινδυνεύετε με πρόστιμο. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά για την ομόλογο του στην Αυστραλία, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία έγινε παιχνίδι για σκύλους.

Μ' αυτά τα τραγούδια κάνουν πάρτι για το θάνατο της Θάτσερ οι Βρετανοί που την αντιπαθούσαν


Η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της σύγχρονης Βρετανίας, η γυναίκα που συνέχισε να διχάζει  τους Βρετανούς και μετά την απόσυρση της από το πολιτικό προσκήνιο, η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε και δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που.. κάνουν πάρτι. Δεν είναι λίγα τα τραγούδια που γράφτηκαν εναντίον της τόσο κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της όσο και τα επόμενα χρόνια, ενώ ορισμένα έφτασαν στο σημείο να εύχονται το θάνατο της Θάτσερ. Κι επειδή πολλοί Βρετανοί προγραμματίζουν μακάβρια πάρτι την ημέρα της κηδείας της, όσοι δεν έχουν ξεκινήσει ήδη να γιορτάζουν, αυτά είναι τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το playlist της ημέρας - τα περισσότερα είναι της underground και αναρχοπάνκ μουσικής σκηνής.

Σαν σήμερα: 9 Απριλίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 9 Απριλίου 2013. Nine ή nein; 

Το τραγούδι που... ευχόταν το θάνατο της Θάτσερ! - "Όταν θα σε βάλουν στη γη, θα στέκομαι στον τάφο σου και θα πατώ το χώμα"!


Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα στη Μ. Βρετανία έχοντας αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, οι οποίοι δεν έδειξαν να στενοχωριούνται ιδιαίτερα από την είδηση του θανάτου της. Άραγε ένας από αυτούς θα είναι και ο Έλβις Κοστέλο; Ήδη από το 1989, ο Άγγλος τραγουδιστής (που οι περισσότεροι στην Ελλάδα τον γνωρίζουν από την επανεκτέλεση του "She", όπως ακούστηκε στο σάουντρακ της ταινίας "Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ") είχε ηχογραφήσει ένα τραγούδι, με το οποίο ονειρευόταν τη στιγμή που η Θάτσερ θα... πέθαινε.  

8 Απριλίου 2013

Ο άνδρας που ξεπέρασε την Ελένη Λουκά σε "χτυπήματα" την ώρα των ειδήσεων!


Το τελευταίο τρεντ της ελληνικής τηλεόρασης είναι η Ελένη Λουκά να ξεπετάγεται ανά τακτά διαστήματα και από το πουθενά στους τηλεοπτικούς δέκτες όσων παρακολουθούν το δελτίο ειδήσεων του Mega, την ώρα που οι ρεπόρτερ πασχίζουν να μεταδώσουν τις πληροφορίες του ρεπορτάζ. Η "καλτ" τηλεπερσόνα επιδιώκει να πάρει το μικρόφωνο στα χέρια της για να κάνει το κήρυγμα της. Αντίθετα, ο άνδρας που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες δεν θέλει να μιλήσει στην κάμερα, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο - απανωτές συμπτώσεις ή καλά οργανωμένο σχέδιο; - καταφέρνει να βρίσκεται συχνά στο φόντο κάποιου τηλεοπτικού πλάνου - και μάλιστα φορώντας σχεδόν πάντα την ίδια λευκή μπλούζα! Είναι η απόλυτη κινούμενη φωτοβόμβα!

Η αλήθεια της ζωής με καρκίνο αποτυπωμένη σε φωτογραφίες. Ένα δυνατό μήνυμα ζωής μέσα από μια θλιβερή ιστορία αγάπης.


"Την πρώτη στιγμή που είδαν την Τζένιφερ ήξερα. Ήξερα ότι ήταν η μία. Ήξερα, ακριβώς όπως ο πατέρας μου όταν το χειμώνα του 1951 τραγουδούσε στις αδερφές του, μετά από την πρώτη συνάντηση με τη μητέρα μου, "Τη βρήκα"". Ο 39χρονος Άντζελο Μερεντίνο περιγράφει τη γνωριμία του με την Τζένιφερ - τυχαία έξω από έναν κινηματογράφο - στο Κλίβελαντ του Οχάιο το 2005, όμως η ιστορία τους δεν είναι απλά ακόμη μία ιστορία αγάπης. Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής και εξοικείωσης με αυτόν τον "μπαμπούλα", που πολλοί φοβούνται ακόμη και να προφέρουν το όνομα του, τον καρκίνο. 

Η ομιλία της Μάργκαρετ Θάτσερ, που της χάρισε τον τίτλο "Σιδηρά Κυρία"


Χαρακτηρίστηκε ως η "Σιδηρά Κυρία" της βρετανικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής, ένας χαρακτηρισμός που προηγουμένως είχε αποδοθεί σε μια άλλη γυναίκα πρωθυπουργό, την Γκόλντα Μέιρ του Ισραήλ. Ελάχιστοι γνωρίζουν πότε, πώς και με ποια αφορμή η Μάργκαρετ Θάτσερ απέκτησε αυτό το παρατσούκλι, για το οποίο η ίδια αισθανόταν περήφανη.

Σαν σήμερα: 8 Απριλίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013.

Η μητρική αγάπη έχει όρια; Γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχτούν ότι δεν αγαπούσαν τα παιδιά τους!


Οι μητέρες έχουν ξεσηκωθεί και είναι έτοιμες να παραδεχτούν ότι δεν αγαπούν τα παιδιά τους ή ότι τα βλέπουν ανταγωνιστικά, ακόμη και σαν εχθρούς; Ο θεσμός της οικογένειας έχει αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε η απόλυτη ειλικρίνεια, όσο κι αν ακούγεται οδυνηρή, αποτελεί τη νέα νόρμα, ή μήπως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα; Μια σειρά από άρθρα/προσωπικές μαρτυρίες γυναικών, που έχουν παραδεχτεί δημόσια πόσο δεν αγαπούν - ή δεν αγάπησαν κάποια στιγμή - τα παιδιά τους, θέτουν τον προβληματισμό. Η απάντηση ίσως να κρύβεται στις γραμμές που ακολουθούν.

7 Απριλίου 2013

5 διαφορετικές μουσικές προτάσεις από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Κρύβεται εδώ η επόμενη ραδιοφωνική επιτυχία;


Αν βαρεθήκατε ν' ακούτε όλα τα ίδια και τα ίδια στο ραδιόφωνο, αν ψάχνετε μια πιο ευρωπαϊκή ματιά στη μουσική, αυτό το αφιέρωμα ίσως να σας ενδιαφέρει. Πέντε τραγούδια από διαφορετικά μουσικά στυλ - μόνο τα δύο από αυτά με αγγλικούς στίχους - σας περιμένουν να τα ακούσετε και να τα αγαπήσετε ή να τα.. μισήσετε.

Ένα θέατρο σκιών.... πραγματικό έργο τέχνης!

Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό το κεφάλι είναι στην πραγματικότητα... χέρια;

Όταν ήμασταν παιδιά, όλοι λίγο πολύ παίζαμε με τις σκιές των χεριών μας στον τοίχο φτιάχνοντας από απλά σχέδια μέχρι κάποιο κουνελάκι, σκυλάκι ή ίσως κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό - όσοι είχαν μεγαλύτερη ικανότητα στο παιχνίδι σκιών. Πέρα, όμως, από τους ερασιτέχνες, υπάρχουν και οι επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι στήνουν ολόκληρες εντυπωσιακότατες παραστάσεις Η Priyanka Rungta από την Ινδία είναι σκηνοθέτης και παραγωγός του παρακάτω, ιδιαίτερα εντυπωσιακού βίντεο με τίτλο "Let Calcutta Surprise You", στο οποίο ενώνουν τα... χέρια του μια σειρά από καλλιτέχνες δημιουργώντας ένα μοναδικό, εντυπωσιακότατο αριστούργημα. Θα τρίβετε τα μάτια σας:

Σαν σήμερα: 7 Απριλίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 7 Απριλίου 2013.