4 Μαΐου 2013

Αναδρομή στα Καλλιστεία της δεκαετίας του '70

Μετά το αφιέρωμα στους δύο πρώτους διαγωνισμούς ομορφιάς στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, αλλά και την αναδρομή στα Καλλιστεία των δεκαετιών '50 και '60, ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στο παρελθόν των ελληνικών Καλλιστείων με μια σύντομη αναδρομή στις εστεμμένες της δεκαετίας του '70 (μέχρι και το 1980). Τι θα δούμε; Γνωστές ηθοποιούς να κερδίζουν τίτλους, την πρώτη "ηχηρή" διαμαρτυρία εστεμμένης για την απόφαση των κριτών, αλλά και τη Δήμητρα Γαλάνη να τραγουδά μια χρονιά στα Καλλιστεία -το φανταζόσασταν ποτέ αυτό;

Σαν σήμερα: 4 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλο) Σάββατο, 4 Μαΐου 2013.

3 Μαΐου 2013

Η πραγματική ιστορία πίσω από το βιβλίο "Όσα παίρνει ο άνεμος"

Ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, αλλά και η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών, το "Όσα παίρνει ο άνεμος" προκάλεσε αίσθηση στην εποχή του, αναπλάθοντας μια ρομαντική εικόνα ενός αιματηρού και αδυσώπητου εμφυλίου πολέμου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα. Ποια ήταν όμως η πραγματική ιστορία πίσω από αυτό; 

Τέλος πάντων, υπάρχει κάτι που να μην έχουν αντιγράψει οι Κινέζοι;


Τα κινέζικα προϊόντα, από ρούχα μέχρι παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο φανταστείτε, έχουν βγάλει την κακή φήμη ότι είναι φθηνότερες απομιμήσεις αντίστοιχων προϊόντων που κατασκευάζονται στη Δύση. Απ' ό,τι φαίνεται, από τη Δύση αντλούν την έμπνευση τους -σε βαθμό παρεξηγήσεως- ακόμη και τα πόστερ κινεζικών ταινιών, τα οποία μοιάζουν καταπληκτικά με αντίστοιχα ταινιών του Χόλιγουντ. Βέβαια, στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, η αντιγραφή είναι υπερβολικά ακριβής.

Σαν σήμερα: 3 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλη) Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013.

2 Μαΐου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 5 - 11 Μαΐου 2013.


Δυο Γάλλοι, ο Guy-Manuel de Homem-Christo και ο Thomas Bangalter, ή αλλιώς οι Daft Punk, κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά τσαρτ, ενώ έχουν "εισβάλει" στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ μ' ένα ιδιαίτερο, χορευτικό τραγούδι.- και αγγλικό στίχο εννοείται.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 5 - 11 Μαΐου 2013


Παγιωμένο μοιάζει το τοπ8 του αμερικάνικου τσαρτ, με το ντουέτο των Πινκ και Νέιτ Ρούες να παραμένει στην πρώτη θέση. Μεγάλη πτώση για το "Gentleman" του Psy, που υποχώρησε -αναμενόμενα- στην εικοστή τέταρτη θέση κι επομένως βρέθηκε εκτός τοπ20. Αντίθετα, θεαματική άνοδος τόσο για το "#thatPOWER", που οι Αμερικανοί ανακάλυψαν λίγο καθυστερημένα σε σχέση με τους Ευρωπαίους, όσο και για το "The Way", της Αριάνα Γκράντε, το νέο wannabe teen idol των Αμερικανών, που επανακάμπτει στο τοπ10.

Το πιο υποτιμημένο τραγούδι της Άννας Βίσση


Δεν αμφισβητείται ότι η Άννα Βίσση είναι η κορυφαία ποπ τραγουδίστρια των τελευταίων 30 ετών. Αμέτρητα από τα τραγούδια της έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία, ενώ πολλά από αυτά εξακολουθούν να συγκινούν τους θαυμαστές της, αλλά και να τς σιγοτραγουδούν και αρκετοί "πολέμιοι". Ωστόσο, δεν έχουν σημειώσει όλα τα τραγούδια την ίδια επιτυχία και πάντως υπάρχουν και αρκετά που δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν - άλλα δικαίως και άλλα από.. ανεξήγητο λόγο. 

Είναι ΑΥΤΗ η μητέρα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον;

Πηγή: OK Magazine

Το μυστήριο γύρω από τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον -ήταν ή όχι ο βιολογικός τους πατέρας- έχει πάρει μυθικές διαστάσεις, σε βαθμό, που ό,τι και να ακούσουμε ή να διαβάσουμε σχετικό, δεν θα το πιστέψουμε εύκολα. Εδώ τα μίντια έφτασαν στο σημείο ν' αμφισβητήσουν ακόμη και τη.. μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του "βασιλιά της ποπ", του Πρινς Μάικλ και της Πάρις. Είναι ή όχι μητέρα τους η πρώην νοσοκόμα Ντέμπι Ρόου; 

Πώς έκαναν Ανάσταση τα κανάλια στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πανταζής, Δημητρίου, σάτιρα και... Γιουροβίζιον!


Τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διοργάνωναν ειδικές ψυχαγωγικές εκπομπές για το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ώστε να κρατήσουν συντροφιά σε όσους τηλεθεατές επιθυμούσαν ν' απολαύσουν τη μαγειρίτσα τους ακούγοντας πετυχημένα τραγούδια της εποχής και βλέποντας σατιρικά σκετς. Άλλωστε, τα περισσότερα ψυχαγωγικά προγράμματα είχαν σατιρικό περιεχόμενο, ένα είδος που ευδοκιμεί και σήμερα, αλλά όχι την περίοδο των εορτών. Μάλιστα, μια χρονιά οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν Ανάσταση και Γιουροβίζιον, μιας και ο διαγωνισμός είχε συμπέσει με το Ορθόδοξο Μ. Σάββατο, με τη διαφορά ότι τα τραγούδια είχαν ακουστεί... πριν το "Χριστός Ανέστη".

Σαν σήμερα: 2 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλη) Πέμπτη 2 Μαΐου 2013. Όλα στο κόκκινο.

Ο άνθρωπος που καίει τις θερμίδες χωρίς γυμναστική (φωτογραφίες)

Αυτό που διακρίνει έναν καλλιτέχνη και τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους... κοινούς θνητούς είναι η δημιουργική φαντασία, δηλαδή η ικανότητα να αφήνει άφωνο το θεατή, παρασύροντας τον με μαγικό τρόπο σε μια σχεδόν παιχνιδιάρικη όσο και σοβαρή ισορροπία μεταξύ του αληθινού και του ιδεατού.

1 Μαΐου 2013

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται σε βίντεο κλιπ τραγουδιού, που μιλάει για "βρώμικο σεξ".


Το τραγούδι κυκλοφόρησε στη Σουηδία το Δεκέμβριο του 2011, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κι έγινε πολλές φορές πλατινένιο. Είναι το μοναδικό τραγούδι του RnB συγκροτήματος Ansiktet, που έχει σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Άραγε, ένα μέρος αυτής οφείλεται και στο προκλητικό - για πολλούς- βίντεο κλιπ, με τους τραγουδιστές του συγκροτήματος να "σταυρώνονται" φορώντας στο κεφάλι αγκάθινο στεφάνι, με τα σώματα γυμνά και λαδωμένα, ενώ οι στίχοι του τραγουδιού υπονοούν το σεξ;

1894: Η πρώτη σοσιαλιστική πρωτομαγιά στην Ελλάδα - Τα αιτήματα, οι ειρωνείες και η περιέργεια: "Τι είναι ο σοσιαλισμός μαμά;"

Ο πρώτος "σοσιαλιστικός", όπως τον αποκαλούσαν οι εφημερίδες της εποχής, εορτασμός της πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, αυτό που σήμερα ονομάζεται "εργατική πρωτομαγιά", έγινε το 1892. Ωστόσο, η είδηση είχε περάσει αδιάφορα από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας, καθώς η χώρα ζούσε στον "πυρετό" των εκλογών της 3ης Μαΐου, που δεν άφηναν χώρο για νεοπαγείς πολιτικές κινήσεις, πέρα των δύο κυριότερων αντιπάλων, του τρικουπικού και του διληγιαννικού κόμματος.

Σαν σήμερα: 1 Μαΐου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013 - μόνο που φέτος δεν είναι ούτε αργία ούτε απεργία.

4 ποιήματα για το Μάιο και την Άνοιξη


Ο Μάιος δεν είναι μόνο ο μήνας των λουλουδιών, αλλά και ο κατεξοχήν μήνας του ρομαντισμού και της ποιητικής έμπνευσης. Δεν είναι λίγα τα ποιήματα που γράφτηκαν ειδικά για το μήνα Μάιο ή που ενδεχομένως ν' αναφέρονται έμμεσα σ' αυτόν. Ακολουθεί μια μικρή συλλογή τεσσάρων ποιημάτων από εκπροσώπους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής (Παλαμά, Δροσίνη, Πολέμη), καθώς και από τον Πέτρο Βασιλικό (ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου). 

30 Απριλίου 2013

Dead man eating. Τα τελευταία γεύματα διάσημων θανατοποινιτών.


Υπάρχουν ορισμένα νομικά συστήματα, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι με "δρακόντιες ποινές" πατάσσεται η εγκληματικότητα -άσχετα αν στην πράξη αυτό δεν επιβεβαιώνεται- ή ότι τιμωρείται "δίκαια" ο δράστης κάποιας απάνθρωπης εγκληματικής πράξης -αλλά ουσιαστικά πέφτουμε σαν κοινωνία στο επίπεδο του, αν βέβαια η δικαιοσύνη απονεμήθηκε σωστά και δεν έγινε κάποιο δικαστικό λάθος. Στα περισσότερα από αυτά έχει επικρατήσει η παράδοση, ώστε η τελευταία μέρα ενός θανατοποινίτη να είναι μια μέρα εκπλήρωσης ευχών. Κι επειδή η κοινωνία μας είναι αρκούντως ματεριαλιστική και φαγητολάγνα, μια από τις "χάρες" προς τους μελλοθανάτους περιλαμβάνει και το τελευταίο τους γεύμα, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να φάνε ό,τι επιθυμούν για τελευταία φορά. 

Ο εθισμός στο τζανκ φουντ ξεκινάει από την εμβρυική ηλικία


Ξέραμε ότι οι κακές συνήθειες της εγκύου κατά τη διάρκεια της κυοφορίας, όπως π.χ. το κάπνισμα, έχουν επιδράσεις στην υγεία του εμβρύου ή στις συνήθειες που αυτό θ' αναπτύξει, όταν με το καλό γεννηθεί και αναπτυχθεί ως άνθρωπος πλέον. Απ' ό,τι φαίνεται το πρόχειρο φαγητό δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας.

Η εξομολόγηση της Νία Βαρντάλος για την υιοθεσία της κόρης της (αποσπάσματα από το βιβλίο της)


Την προσωπική της εμπειρία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να υιοθετήσει την κόρη της εξομολογείται η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος, στο βιβλίο της με τίτλο "Instant Mom", που κυκλοφόρησε στη βόρειο Αμερική στις 2 Απριλίου από τις εκδόσεις HarperOne. Η Βαρντάλος εξομολογείται πώς πριν από 5 χρόνια και ύστερα από μια δεκαετία ανεπιτυχών προσπαθειών με το σύζυγο της (επίσης ηθοποιό, Ίαν Γκόμεζ) ν' αποκτήσουν παιδί, έγινε μητέρα κυριολεκτικά από τη μια στιγμή στην άλλη, υιοθετώντας την Ιλάρια, ένα κοριτσάκι 3 περίπου ετών.

Σαν σήμερα: 30 Απριλίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 30 Απριλίου 2013.

Το ελληνικό εστιατόριο που περιλαμβάνεται στα 100 καλύτερα παγκοσμίως!


Δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα ελληνικό εστιατόριο να περιλαμβάνεται στα 100 καλύτερα του κόσμου, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την ετήσια λίστα του έγκυρου βρετανικού περιοδικού Restaurant, που καθορίζεται από 900 ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται leaders στο χώρο των εστιατορίων.

29 Απριλίου 2013

Μπορεί αυτό το αγόρι από τις Φιλιππίνες να γίνει ο επόμενος Τζάστιν Μπίμπερ;

Πηγή: Facebook

Τα σύνορα της χώρας του έχει ξεπεράσει ένας πολύ-πολύ νεαρός Φιλιππινέζος, που από πολλούς συμπατριώτες του -και όχι μόνο- αποκαλείται ως ο "νέος Τζάστιν Μπίμπερ", χάρη σ' ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube και έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες views από ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο μέσα σε μία εβδομάδα. 

Ένας πολύ ταλαντούχος 9χρονος οδηγός Φεράρι ή απλά ένας παντελώς ασυνείδητος πατέρας; (βίντεο)


Αν διεκδικείτε τον καθόλου αξιοζήλευτο τίτλο του χειρότερου γονιού στον κόσμο, δύο πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν πρώτον, να βάλετε τον 9χρονο γιο σας να οδηγήσει Φεράρι, με συνοδηγό ένα άλλο παιδί της ηλικίας του, και δεύτερον να τον βιντεοσκοπήσετε, αλλά και ν' ανεβάσετε το βίντεο στο youtube. Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Κι όμως, συνέβη στην Ινδία, με τον πατέρα του αγοριού να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση των κανόνων του Νεανικού Δικαίου και του ινδικού Κ.Ο.Κ.

Βοηθήστε την Ισλανδία να αλλάξει όνομα!


Οι Ισλανδοί θέλουν ν' αλλάξουν όνομα στη χώρα τους; Χμμ.. Όχι, ακριβώς, απλά σκέφτηκαν έναν πανέξυπνο τρόπο για να φρεσκάρουν την εικόνα της - άγνωστης στον πολύ κόσμο - χώρας τους και παράλληλα να προσελκύσουν τουρισμό, εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια, άμεση δημοκρατία του ίντερνετ.

Η πολιορκία και η Έξοδος του Μεσολογγίου όπως περιγράφτηκε σε αμερικάνικη εφημερίδα της εποχής.


Η πολιορκία και η άλωση του Μεσολογγίου, μετά την ηρωική Έξοδο των κατοίκων του την Κυριακή των Βαΐων (10 Απριλίου) 1826, απασχόλησε τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό τύπο της εποχής, που δημοσίευσε ανταποκρίσεις από τα γεγονότα στην Ελλάδα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές εφημερίδες, οι πληροφορίες δημοσιεύονταν με μεγάλη καθυστέρηση, αναπαράγοντας ουσιαστικά τις ειδήσεις των ευρωπαϊκών εφημερίδων, όταν αυτές έφταναν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού με κάποιο πλοίο, κυρίως από την Αγγλία.

Σαν σήμερα: 29 Απριλίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013.

28 Απριλίου 2013

Ο πιο κουλ ρεπόρτερ (βίντεο)


Ο καλός ρεπόρτερ πρέπει να είναι έτοιμος για ν' αντιμετωπίσει έγκαιρα κάθε απρόοπτο, που ενδεχομένως να συμβεί την ώρα που βρίσκεται ζωντανά σ' εθνικό δίκτυο, ακόμη κι αν η παρενόχληση θα ήταν καλοδεχούμενη σε άλλη περίπτωση.

Μπορεί ο κακός ύπνος να επηρεάσει τους όρχεις στους άνδρες;


Θα μπορούσε η κακή ποιότητα του ύπνου να επηρεάσει το μέγεθος των όρχεων; Ναι, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Epidemiology, κάνοντας τους άνδρες μάλλον να... χάσουν τον ύπνο τους.

Σαν σήμερα: 28 Απριλίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 28 Απριλίου 2013.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 28 Απριλίου - 4 Μαΐου 2013


Για τέταρτη βδομάδα παρέμεινε στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ η "θυμωμένη" μπαλάντα "Give Me A Reason", που τραγουδάει η Πινκ μαζί με τον Νέιτ Ρούες, τον τραγουδιστή των fun, ενώ άλμα σημείωσαν οι Μακλμορ και Ράιαν Λούις με το "Can't Hold Us", αλλά και ο Psy, που στο νέο του μουσικό "χτύπημα" δηλώνει "Gentleman". Μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κορυφή;

Όταν αγαπημένες πρωταγωνίστριες του σινεμά μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους από κάποιο αξέχαστο Πάσχα

Ένα από τα καλύτερα Πάσχα της ζωής τους κλήθηκαν να θυμηθούν πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου το 1969, τις οποίες και μοιράστηκαν με τους αναγνώστες της εφημερίδας "Εμπρός" στο φύλλο της 12ης Απριλίου (Μ. Σάββατο). Μεταξύ αυτών ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, η Έλενα Ναθαναήλ, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Γκέλυ Μαυροπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη, που είχαν κάτι διαφορετικό να θυμηθούν: το πρώτο Πάσχα του γάμου, κάποιο Πάσχα των παιδικών χρόνων, ένας Επιτάφιος στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στους ουρανοξύστες, μια Ανάσταση με ελιές και ταραμά, ένα Πάσχα σε κάποιο ελληνικό νησί, μακριά από τις υποχρεώσεις των στούντιο. Ας δούμε τι είχαν να θυμηθούν οι αγαπημένες πρωταγωνίστριες....