7 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα στις 20 καλύτερες χώρες για νέες μητέρες στον κόσμο


Αν διστάζετε ν' αποκτήσετε οικογένεια, αλλά κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις φοβούμενοι την οικονομική κρίση, ίσως θα πρέπει να ξεπεράσετε τις φοβίες σας. Η Ελλάδα θεωρείται μια από τις καλύτερες χώρες για μητέρες και βρέφη, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα για το 2013, που ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός "Save The Children" εν όψει της γιορτής της μητέρας. 

Τα σλιπ που υπόσχονται ότι θ' αλλάξουν τον κόσμο! (βίντεο)

Πηγή: Leslipfrancais.fr

Πολλές φορές, το περιτύλιγμα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με το περιεχόμενο, όχι μόνο από άποψη εμφάνισης, αλλά και... μυρωδιάς. Πρώτες και καλύτερες το κατάλαβαν αυτό οι εταιρίες προφυλακτικών, που έφτιαξαν "σκουφάκια" με διάφορες γεύσεις και αρώματα, αφού το λάστιχο δεν έχει και την πιο σέξι γεύση ή μυρωδιά. Όμως, τα προφυλακτικά συνήθως δεν φοριούνται περισσότερο από ένα τέταρτο. Τι γίνεται στο υπόλοιπο της ημέρας;

Τα "γατόψαρα" κι ο ψεύτικος έρωτας στα χρόνια του facebook.


Έχετε παρακολουθήσει το "Catfish" στο MTV; Είναι ένα μάλλον τραγελαφικό ριάλιτι (made in USA φυσικά), όπου αγόρια και κορίτσια, που νομίζουν ότι έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους μέσω Facebook συνομιλώντας επί χρόνια με αγνώστους χωρίς να τους έχουν συναντήσει ποτέ live ή έστω να τους έχουν δει στην κάμερα (εκτός από τη φωτογραφία του προφίλ), απευθύνονται στον παρουσιαστή Νιβ Σούλμαν, ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει αυτό που (όχι απλά αφελώς, αλλά) ηλιθιωδώς δεν έχουν κάνει οι ίδιοι. Να ψάξει δηλαδή, αν ο άγνωστος ή η άγνωστη του Facebook, είναι αυτό που δηλώνουν και δείχνουν με τις φωτογραφίες του προφίλ τους ή όχι. Στη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων ισχύει το δεύτερο.

Σαν σήμερα: 7 Μαΐου


Σήμερα είναι Τρίτη, 7 Μαΐου 2013. Δηλαδή σήμερα ευχόμαστε καλό μήνα;

Οι αινιγματικές ατάκες του αινιγματικού Τζούλιο Αντρεότι

Πηγή: Nonciclopedia

"Il Divo" ή "Belzebù"; Ο Τζούλιο Αντρεότι έχει συνδέσει τ' όνομα του με την ιστορία της μεταπολεμικής Ιταλίας μέχρι την κατάρρευση της πρώτης ιταλικής Δημοκρατίας το 1994 μέσα στη δίνη σκανδάλων και ύποπτων διασυνδέσεων μεταξύ πολιτικών και μαφιόζων, όπως άλλωστε κατηγορήθηκε και ο ίδιος ο Αντρεότι. Και μπορεί τελικά για ορισμένες από τις κατηγορίες να καταδικάστηκε πρωτόδικα και να αθωώθηκε σε δεύτερο ή και τρίτο βαθμό, ενώ άλλες να παραγράφηκαν και να μην εκδικάστηκαν ποτέ, ακόμη και μετά το θάνατο του ο Αντρεότι εξακολουθεί να θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. 

6 Μαΐου 2013

60 ξένα τραγούδια για replay.


Τα αυτιά μας βομβαρδίζονται καθημερινά με εκατοντάδες τραγούδια, άλλες φορές από επιλογή μας (π.χ. στο αυτοκίνητο, όταν οδηγούμε) κι άλλες πάλι φορές όχι (π.χ. σ' ένα καφέ). Με πολλά ενθουσιαζόμαστε, όμως λίγα απ' αυτά αντέχουμε να τ' ακούμε ξανά και ξανά, ίσως όχι καθημερινά, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν τα ακούσαμε για πρώτη φορά ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός. Είναι τα "τραγούδια του replay", όπως τα ονομάζω, που όταν τ' ακούς μια φορά θέλεις να τ' ακούσεις και δεύτερη -ορισμένα ίσως και τρίτη- χωρίς να τα βαριέσαι.

Σαν σήμερα: 6 Μαΐου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013.

5 Μαΐου 2013

Ο κατακλυσμός του Νώε έγινε στην Ιρλανδία το 2345 π.Χ.;


Δεν γνωρίζω αν στην Ιρλανδία έχουν υπόψη την παροιμία "Στον καταραμένο τόπο το μήνα Μάη βρέχει", γεγονός πάντως είναι ότι στο "πράσινο Έριν", όπως ονομάζεται το νησί από τους ποιητές, οι βροχές είναι μάλλον ρουτίνα, ειδικά τη χρονιά που διανύουμε. Και ενώ οι Ιρλανδοί καταριούνται τον κακό τους τον καιρό, μια εκπομπή του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης της χώρας ("Secret’s of the Irish Landscape", RTÉ One), αποκαλύπτει ότι κατά το μακρινό παρελθόν στην Ιρλανδία έβρεχε επί... 20 συνεχόμενα χρόνια.

Η πρωτότυπη Ανάσταση που τελικά.. δεν ήταν!


Όπως συμβαίνει και με κάθε ταινία που έχεις δει δεκάδες φορές στην ζωή σου και ξέρεις το τέλος, έτσι και η Ανάσταση, αποτελεί ένα είδος ετήσιας ρουτίνας. Μια φορά το χρόνο, κάποιο Σαββατόβραδο του Απριλίου ή ελάχιστες φορές, όπως φέτος, στις αρχές Μαΐου, φοράμε τα καλά μας, κρατούμε τις λαμπάδες μας στο χέρι και δίνουμε ραντεβού με τους υπόλοιπους ενορίτες στο προαύλιο της εκκλησίας, να λάβουμε το "άγιο φως", να ακούσουμε τον παπά να ψέλνει "Χριστός Ανέστη" και αμέσως μετά, θαρρείς και είμαστε όλοι συνενοημένοι, κάνουμε μεταβολή και είτε γυρνούμε πίσω στο σπίτι είτε τρέχουμε να "λιώσουμε" σε κάποιο κλαμπάκι με το που θ' ακουστούν οι πρώτες κροτίδες. Αυτές είναι, άλλωστε, και το "άλλοθι" μας για να την κάνουμε μ' ελαφρά προς απογοήτευση των παπάδων - οι κροτίδες, αλλά και η μαγειρίτσα που μας περιμένει στο τραπέζι ύστερα από τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας, κι ας μη νηστέψαμε.

Σαν σήμερα: 5 Μαΐου


Σήμερα είναι Κυριακή, 5 Μαΐου 2013. Κάτι τρέχει μ' αυτήν την ημερομηνία: εθνικές γιορτές σε τεράστιο αριθμό κρατών, μαύρες επέτειοι στην ελληνική ιστορία... Να φταίνε τα δύο πεντάρια;

4 Μαΐου 2013

Αναδρομή στα Καλλιστεία της δεκαετίας του '70

Μετά το αφιέρωμα στους δύο πρώτους διαγωνισμούς ομορφιάς στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, αλλά και την αναδρομή στα Καλλιστεία των δεκαετιών '50 και '60, ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στο παρελθόν των ελληνικών Καλλιστείων με μια σύντομη αναδρομή στις εστεμμένες της δεκαετίας του '70 (μέχρι και το 1980). Τι θα δούμε; Γνωστές ηθοποιούς να κερδίζουν τίτλους, την πρώτη "ηχηρή" διαμαρτυρία εστεμμένης για την απόφαση των κριτών, αλλά και τη Δήμητρα Γαλάνη να τραγουδά μια χρονιά στα Καλλιστεία -το φανταζόσασταν ποτέ αυτό;

Σαν σήμερα: 4 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλο) Σάββατο, 4 Μαΐου 2013.

3 Μαΐου 2013

Η πραγματική ιστορία πίσω από το βιβλίο "Όσα παίρνει ο άνεμος"

Ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, αλλά και η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών, το "Όσα παίρνει ο άνεμος" προκάλεσε αίσθηση στην εποχή του, αναπλάθοντας μια ρομαντική εικόνα ενός αιματηρού και αδυσώπητου εμφυλίου πολέμου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα. Ποια ήταν όμως η πραγματική ιστορία πίσω από αυτό; 

Τέλος πάντων, υπάρχει κάτι που να μην έχουν αντιγράψει οι Κινέζοι;


Τα κινέζικα προϊόντα, από ρούχα μέχρι παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο φανταστείτε, έχουν βγάλει την κακή φήμη ότι είναι φθηνότερες απομιμήσεις αντίστοιχων προϊόντων που κατασκευάζονται στη Δύση. Απ' ό,τι φαίνεται, από τη Δύση αντλούν την έμπνευση τους -σε βαθμό παρεξηγήσεως- ακόμη και τα πόστερ κινεζικών ταινιών, τα οποία μοιάζουν καταπληκτικά με αντίστοιχα ταινιών του Χόλιγουντ. Βέβαια, στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, η αντιγραφή είναι υπερβολικά ακριβής.

Σαν σήμερα: 3 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλη) Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013.

2 Μαΐου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 5 - 11 Μαΐου 2013.


Δυο Γάλλοι, ο Guy-Manuel de Homem-Christo και ο Thomas Bangalter, ή αλλιώς οι Daft Punk, κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά τσαρτ, ενώ έχουν "εισβάλει" στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ μ' ένα ιδιαίτερο, χορευτικό τραγούδι.- και αγγλικό στίχο εννοείται.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 5 - 11 Μαΐου 2013


Παγιωμένο μοιάζει το τοπ8 του αμερικάνικου τσαρτ, με το ντουέτο των Πινκ και Νέιτ Ρούες να παραμένει στην πρώτη θέση. Μεγάλη πτώση για το "Gentleman" του Psy, που υποχώρησε -αναμενόμενα- στην εικοστή τέταρτη θέση κι επομένως βρέθηκε εκτός τοπ20. Αντίθετα, θεαματική άνοδος τόσο για το "#thatPOWER", που οι Αμερικανοί ανακάλυψαν λίγο καθυστερημένα σε σχέση με τους Ευρωπαίους, όσο και για το "The Way", της Αριάνα Γκράντε, το νέο wannabe teen idol των Αμερικανών, που επανακάμπτει στο τοπ10.

Το πιο υποτιμημένο τραγούδι της Άννας Βίσση


Δεν αμφισβητείται ότι η Άννα Βίσση είναι η κορυφαία ποπ τραγουδίστρια των τελευταίων 30 ετών. Αμέτρητα από τα τραγούδια της έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία, ενώ πολλά από αυτά εξακολουθούν να συγκινούν τους θαυμαστές της, αλλά και να τς σιγοτραγουδούν και αρκετοί "πολέμιοι". Ωστόσο, δεν έχουν σημειώσει όλα τα τραγούδια την ίδια επιτυχία και πάντως υπάρχουν και αρκετά που δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν - άλλα δικαίως και άλλα από.. ανεξήγητο λόγο. 

Είναι ΑΥΤΗ η μητέρα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον;

Πηγή: OK Magazine

Το μυστήριο γύρω από τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον -ήταν ή όχι ο βιολογικός τους πατέρας- έχει πάρει μυθικές διαστάσεις, σε βαθμό, που ό,τι και να ακούσουμε ή να διαβάσουμε σχετικό, δεν θα το πιστέψουμε εύκολα. Εδώ τα μίντια έφτασαν στο σημείο ν' αμφισβητήσουν ακόμη και τη.. μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του "βασιλιά της ποπ", του Πρινς Μάικλ και της Πάρις. Είναι ή όχι μητέρα τους η πρώην νοσοκόμα Ντέμπι Ρόου; 

Πώς έκαναν Ανάσταση τα κανάλια στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πανταζής, Δημητρίου, σάτιρα και... Γιουροβίζιον!


Τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διοργάνωναν ειδικές ψυχαγωγικές εκπομπές για το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ώστε να κρατήσουν συντροφιά σε όσους τηλεθεατές επιθυμούσαν ν' απολαύσουν τη μαγειρίτσα τους ακούγοντας πετυχημένα τραγούδια της εποχής και βλέποντας σατιρικά σκετς. Άλλωστε, τα περισσότερα ψυχαγωγικά προγράμματα είχαν σατιρικό περιεχόμενο, ένα είδος που ευδοκιμεί και σήμερα, αλλά όχι την περίοδο των εορτών. Μάλιστα, μια χρονιά οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν Ανάσταση και Γιουροβίζιον, μιας και ο διαγωνισμός είχε συμπέσει με το Ορθόδοξο Μ. Σάββατο, με τη διαφορά ότι τα τραγούδια είχαν ακουστεί... πριν το "Χριστός Ανέστη".

Σαν σήμερα: 2 Μαΐου


Σήμερα είναι (Μεγάλη) Πέμπτη 2 Μαΐου 2013. Όλα στο κόκκινο.

Ο άνθρωπος που καίει τις θερμίδες χωρίς γυμναστική (φωτογραφίες)

Αυτό που διακρίνει έναν καλλιτέχνη και τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους... κοινούς θνητούς είναι η δημιουργική φαντασία, δηλαδή η ικανότητα να αφήνει άφωνο το θεατή, παρασύροντας τον με μαγικό τρόπο σε μια σχεδόν παιχνιδιάρικη όσο και σοβαρή ισορροπία μεταξύ του αληθινού και του ιδεατού.

1 Μαΐου 2013

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται σε βίντεο κλιπ τραγουδιού, που μιλάει για "βρώμικο σεξ".


Το τραγούδι κυκλοφόρησε στη Σουηδία το Δεκέμβριο του 2011, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κι έγινε πολλές φορές πλατινένιο. Είναι το μοναδικό τραγούδι του RnB συγκροτήματος Ansiktet, που έχει σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Άραγε, ένα μέρος αυτής οφείλεται και στο προκλητικό - για πολλούς- βίντεο κλιπ, με τους τραγουδιστές του συγκροτήματος να "σταυρώνονται" φορώντας στο κεφάλι αγκάθινο στεφάνι, με τα σώματα γυμνά και λαδωμένα, ενώ οι στίχοι του τραγουδιού υπονοούν το σεξ;

1894: Η πρώτη σοσιαλιστική πρωτομαγιά στην Ελλάδα - Τα αιτήματα, οι ειρωνείες και η περιέργεια: "Τι είναι ο σοσιαλισμός μαμά;"

Ο πρώτος "σοσιαλιστικός", όπως τον αποκαλούσαν οι εφημερίδες της εποχής, εορτασμός της πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, αυτό που σήμερα ονομάζεται "εργατική πρωτομαγιά", έγινε το 1892. Ωστόσο, η είδηση είχε περάσει αδιάφορα από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας, καθώς η χώρα ζούσε στον "πυρετό" των εκλογών της 3ης Μαΐου, που δεν άφηναν χώρο για νεοπαγείς πολιτικές κινήσεις, πέρα των δύο κυριότερων αντιπάλων, του τρικουπικού και του διληγιαννικού κόμματος.

Σαν σήμερα: 1 Μαΐου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013 - μόνο που φέτος δεν είναι ούτε αργία ούτε απεργία.

4 ποιήματα για το Μάιο και την Άνοιξη


Ο Μάιος δεν είναι μόνο ο μήνας των λουλουδιών, αλλά και ο κατεξοχήν μήνας του ρομαντισμού και της ποιητικής έμπνευσης. Δεν είναι λίγα τα ποιήματα που γράφτηκαν ειδικά για το μήνα Μάιο ή που ενδεχομένως ν' αναφέρονται έμμεσα σ' αυτόν. Ακολουθεί μια μικρή συλλογή τεσσάρων ποιημάτων από εκπροσώπους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής (Παλαμά, Δροσίνη, Πολέμη), καθώς και από τον Πέτρο Βασιλικό (ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου).