11 Μαΐου 2013

Το αποχαιρετιστήριο τραγούδι του 18χρονου που βρίσκεται στα τελικά στάδια καρκίνου των οστών.


Άφωνοι έχουν μείνει οι Αμερικανοί από το παράδειγμα του Ζακ Σομπίετς (Zack Sobiech), του 18χρονου ήρωα από τη Μινεσότα, ο οποίος αγωνίζεται σκληρά κατά μιας σπάνιας, θανατηφόρας μορφής καρκίνου, ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θάρρους για όλον τον κόσμο. 

Είναι αυτή η καλύτερη και οικονομικότερη δίαιτα;


Για να χάσουμε κιλά το μυστικό είναι να ζούμε μια ανιαρή και ρουτινιάρικη ζωή, όπου κάθε μέρα θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα σε βαθμό αηδίας; Ναι, υποστηρίζουν ερευνητές  από τα Πανεπιστήμια του Μπάφαλο και του Βερμόντ, σύμφωνα με μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.

"Η Ιστορία μιας μητέρας" - Ένα συγκινητικό παραμύθι του Άντερσεν για την αγάπη της μάνας.

Πηγή: visithcandersen.dk

Ένα από τα λιγότερο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν -στην Ελλάδα τουλάχιστον- είναι η "Ιστορία μιας μητέρας" ("Historien om en moder"), που εκδόθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1847. Πρόκειται για μια πολύ θλιμμένη ιστορία για τον αγώνα μιας μητέρας που υφίσταται αδιαμαρτύρητα τα πάντα, αρκεί να προφτάσει το Χάρο που άρπαξε το άρρωστο παιδάκι της. Θα τα καταφέρει;

Σαν σήμερα: 11 Μαΐου


Σήμερα είναι Σάββατο, 11 Μαΐου 2013.

10 Μαΐου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 12 - 18 Μαΐου 2013

'
Για έκτη εβδομάδα παρέμεινε στην κορυφή η power μπαλάντα "Just Give Me A Reason", ενώ σταθερά στο τοπ10 συναντούμε τους Daft Punk, Μακλμορ και Ράιαν Λούις (με δύο τραγούδια), το "Mirrors" του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, το "Stay" της Ριάνα, αλλά και το πιο χορευτικό "Feel This Moment" της Κριστίνα Αγκιλέρα. Γενικά, τα πράγματα δείχνουν μάλλον σταθεροποιημένα και κατασταλαγμένα στο παγκόσμιο σινγκλ τσαρτ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η σημαντική άνοδος το alternative ροκ τραγούδι "Let Her Go" του Βρετανού Passenger, στην πρώτη επιτυχία της δεκαετούς καριέρας του.

Πώς μπορείς να δεις την αντανάκλαση του αεροπλάνου στα σύννεφα, ενώ ταξιδεύεις! (φωτογραφίες)

Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα οπτικά φαινόμενα, που όμως λίγοι έχουν τη δυνατότητα ν' απολαύσουν. Πώς μπορείτε να δείτε τον αντικατοπτρισμό (καθρέφτισμα) του αεροπλάνου στα σύννεφα, την ώρα που εσείς ταξιδεύετε μέσα σ' αυτό ως επιβάτης, και μάλιστα να περιβάλλεται από ένα κυκλικό ουράνιο τόξο. 

Τα 5 μυστικά της haute cuisine από τον διασημότερο σεφ του κόσμου

Πηγή: Facebook

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους σεφ παγκοσμίως είναι ο Αλαίν Ντουκάς, ο πρώτος σεφ που είχε το προνόμιο να δει τρία από τα (συνολικά τριάντα) εστιατόρια του σε τρεις διαφορετικές πόλεις του πλανήτη να κερδίζουν από τρία αστέρια Μισελέν το καθένα -η ανώτατη τιμητική διάκριση. Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα "Le Nouvel Observateur", o Ντουκάς μοιράζεται τα πέντε μυστικά της επιτυχίας του.

Τα Σκιαδικά: Η πρώτη μαθητική εξέγερση στην Ελλάδα - Τα έκτροπα με την Αστυνομία και το άρθρο της εφημερίδας που αναπολούσε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας


Η πρώτη μαθητική εξέγερση στη νεοελληνική ιστορία, την οποία η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" (13.05.1859) χαρακτήρισε κάπως υπερβολικά ως "μικρά επανάστασι", εκδηλώθηκε το διήμερο 10 και 11 Μαΐου 1859. Από τους ιστορικούς αξιολογείται ως η απαρχή των γεγονότων που οδήγησαν τελικά στην έξωση του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862, παρόλο που ο σκοπός και το πνεύμα της εξέγερσης δεν είχε αντιδυναστικό χαρακτήρα - κάθε άλλο μάλιστα. Τα γεγονότα εκείνου του διημέρου έχουν μείνει στην ιστορία ως "Σκιαδικά" από τα ψάθινα κάπελα της Σίφνου, τα σκιάδια, που φορούσαν οι μαθητές στο κεφάλι τους, στολισμένα με γαλανόλευκες κορδέλες. 

Σαν σήμερα: 10 Μαΐου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013.

9 Μαΐου 2013

Είπαν... περί φιλίας


Η φιλία είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Πολλοί συγγραφείς, καλλιτέχνες, άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχουν σχολιάσει με δυο λέξεις το βαθύτερο νόημα της φιλίας, όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται. Ενδεχομένως να συμφωνείτε με όλες ή και να διαφωνείτε με μερικές, αυτές πάντως είναι ορισμένες απόψεις περί φιλίας.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 12 - 18 Μαΐου 2013.


Η γαλλική "εισβολή" -έστω και με αγγλικό στίχο- διευρύνεται στο βρετανικό τσαρτ, καθώς παραμένουν στην κορυφή οι Duff Punk με το "Get Lucky", ενώ στην έκτη θέση ντεμπουτάρει ο Νταβίντ Γκετά παρέα με τους Ne-Yo και Akon. 
Εν τω μεταξύ, στο γερμανικό τσαρτ αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η δύναμη της διαφήμισης, καθώς στην κορυφή βρέθηκε το άγνωστο ακόμη και στις ΗΠΑ "Safe and Sound" του συγκροτήματος Capital Cities, το οποίο ακούγεται στη διαφήμιση της Vodafone. 

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 12 - 18 Μαΐου 2013


Αυτό που περιμέναμε να συμβεί από την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αυτήν που διανύουμε. Οι Μάκλμορ και Ράιαν Λούις έγραψαν ιστορία ως το πρώτο ντουέτο, του οποίου τα δύο πρώτα singles έγιναν νούμερο ένα τραγούδια στο Billboard Hot 100, καθώς το τραγούδι τους "Can't Hold Us" εκτόπισε από την κορυφή την Πινκ και τον Νέιτ Ρους. Να σημειωθεί ότι εξαιρετικά εξακολουθεί να τα πηγαίνει και το "Thrift Shop" που βρίσκεται στην έκτη θέση του τσαρτ. Δυνατά στην πεντάδα παραμένουν, τέλος, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με το -υπερτιμημένο κατά τη γνώμη μου- "Mirrors", αλλά και η Ριάννα, στην οποία πηγαίνουν οι μπαλάντες. 

Σαν σήμερα: 9 Μαΐου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 9 Μαΐου 2013, μια μέρα βαμμένη με αίμα.

Οι ανατριχιαστικές ατάκες των παιδιών. Όταν τα μικρά αθώα πλασματάκια, γίνονται μικροί διάβολοι!


Τα παιδιά λένε αλήθειες, μέσα στην αθωότητα τους, όμως, λένε και ανατριχιαστικά πράγματα ή τουλάχιστον λένε πράγματα, που μπορούν να κάνουν κάποιον ευαίσθητο ή ανυποψίαστο γονιό ν' ανατριχιάσει. Σε σχετικό topic της ιστοσελίδας Reddit, γονείς, συγγενείς, φίλοι κλπ. μοιράζονται τέτοιες περίεργες ατάκες μικρών παιδιών, που τους σήκωσε την τρίχα κάγκελο. 

Τα αγαπημένα μουστάκια των Τούρκων


Μπορεί το πρότυπο του άντρα μετροσέξουαλ να επιβάλλει ριζική αποτρίχωση σ' όλο το σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, στην Τουρκία οι άνδρες στην πλειοψηφία τους επιμένουν στο παραδοσιακό μουστάκι. Μάλιστα, στη γειτονική χώρα οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν "χρυσές" δουλειές, αφού χιλιάδες άνδρες, όχι μόνο Τούρκοι αλλά και τουρίστες από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την πρόοδο της επιστήμης, που έχει καταρρίψει το ρητό ότι "μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται".

8 Μαΐου 2013

Τραγουδιστές που έγιναν διάσημοι μέσω ίντερνετ


Στην εποχή του ίντερνετ και των σόσιαλ μίντια, έχουν ανατραπεί οι παραδοσιακοί τρόποι με τους οποίους μπορούσε ένας τραγουδιστής να γίνει διάσημος. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ισχυρό ατζέντη, εκτός ίσως από τη μαμά σου, ή διασυνδέσεις στη μουσική βιομηχανία, για να γίνεις "είδωλο". Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιο ταλέντο, να έχεις γκελ στο ευρύ κοινό, αλλά και λίγη τύχη, να δει ο σωστός άνθρωπος τα βίντεο σου -ή ν' ακούσει απλά τα τραγούδια σου- στο σωστό timing.

Μια καλή ελληνική ταινία... Υπάρχει;


Δεν ήμουν ανάμεσα στο πλήθος που τον περασμένο Νοέμβριο έσπευσε στους κινηματογράφους να παρακολουθήσει το "Αν.." του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Όχι ότι δεν εκτιμώ τον Παπακαλιάτη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω πάρει με πολύ κακό μάτι τις ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Έχω διακρίνει πολλές φιλότιμες προσπάθειες, όμως ρε παιδί μου, θεωρώ ότι οι περισσότερες είναι ατελείς, θέλουν να πουν πάρα πολλές ιστορίες σε δεδομένο χρόνο, με αποτέλεσμα η αφήγηση να είναι άνιση και ελλιπής, ενώ οι περισσότερες κάπου κάνουν κοιλιά, με άλλα λόγια με παίρνει ο ύπνος ή -στην καλύτερη περίπτωση- αρχίζω το χασμουρητό. 

Σαν σήμερα: 8 Μαΐου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

7 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα στις 20 καλύτερες χώρες για νέες μητέρες στον κόσμο


Αν διστάζετε ν' αποκτήσετε οικογένεια, αλλά κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις φοβούμενοι την οικονομική κρίση, ίσως θα πρέπει να ξεπεράσετε τις φοβίες σας. Η Ελλάδα θεωρείται μια από τις καλύτερες χώρες για μητέρες και βρέφη, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα για το 2013, που ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός "Save The Children" εν όψει της γιορτής της μητέρας. 

Τα σλιπ που υπόσχονται ότι θ' αλλάξουν τον κόσμο! (βίντεο)

Πηγή: Leslipfrancais.fr

Πολλές φορές, το περιτύλιγμα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με το περιεχόμενο, όχι μόνο από άποψη εμφάνισης, αλλά και... μυρωδιάς. Πρώτες και καλύτερες το κατάλαβαν αυτό οι εταιρίες προφυλακτικών, που έφτιαξαν "σκουφάκια" με διάφορες γεύσεις και αρώματα, αφού το λάστιχο δεν έχει και την πιο σέξι γεύση ή μυρωδιά. Όμως, τα προφυλακτικά συνήθως δεν φοριούνται περισσότερο από ένα τέταρτο. Τι γίνεται στο υπόλοιπο της ημέρας;

Τα "γατόψαρα" κι ο ψεύτικος έρωτας στα χρόνια του facebook.


Έχετε παρακολουθήσει το "Catfish" στο MTV; Είναι ένα μάλλον τραγελαφικό ριάλιτι (made in USA φυσικά), όπου αγόρια και κορίτσια, που νομίζουν ότι έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους μέσω Facebook συνομιλώντας επί χρόνια με αγνώστους χωρίς να τους έχουν συναντήσει ποτέ live ή έστω να τους έχουν δει στην κάμερα (εκτός από τη φωτογραφία του προφίλ), απευθύνονται στον παρουσιαστή Νιβ Σούλμαν, ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει αυτό που (όχι απλά αφελώς, αλλά) ηλιθιωδώς δεν έχουν κάνει οι ίδιοι. Να ψάξει δηλαδή, αν ο άγνωστος ή η άγνωστη του Facebook, είναι αυτό που δηλώνουν και δείχνουν με τις φωτογραφίες του προφίλ τους ή όχι. Στη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων ισχύει το δεύτερο.

Σαν σήμερα: 7 Μαΐου


Σήμερα είναι Τρίτη, 7 Μαΐου 2013. Δηλαδή σήμερα ευχόμαστε καλό μήνα;

Οι αινιγματικές ατάκες του αινιγματικού Τζούλιο Αντρεότι

Πηγή: Nonciclopedia

"Il Divo" ή "Belzebù"; Ο Τζούλιο Αντρεότι έχει συνδέσει τ' όνομα του με την ιστορία της μεταπολεμικής Ιταλίας μέχρι την κατάρρευση της πρώτης ιταλικής Δημοκρατίας το 1994 μέσα στη δίνη σκανδάλων και ύποπτων διασυνδέσεων μεταξύ πολιτικών και μαφιόζων, όπως άλλωστε κατηγορήθηκε και ο ίδιος ο Αντρεότι. Και μπορεί τελικά για ορισμένες από τις κατηγορίες να καταδικάστηκε πρωτόδικα και να αθωώθηκε σε δεύτερο ή και τρίτο βαθμό, ενώ άλλες να παραγράφηκαν και να μην εκδικάστηκαν ποτέ, ακόμη και μετά το θάνατο του ο Αντρεότι εξακολουθεί να θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. 

6 Μαΐου 2013

60 ξένα τραγούδια για replay.


Τα αυτιά μας βομβαρδίζονται καθημερινά με εκατοντάδες τραγούδια, άλλες φορές από επιλογή μας (π.χ. στο αυτοκίνητο, όταν οδηγούμε) κι άλλες πάλι φορές όχι (π.χ. σ' ένα καφέ). Με πολλά ενθουσιαζόμαστε, όμως λίγα απ' αυτά αντέχουμε να τ' ακούμε ξανά και ξανά, ίσως όχι καθημερινά, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν τα ακούσαμε για πρώτη φορά ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός. Είναι τα "τραγούδια του replay", όπως τα ονομάζω, που όταν τ' ακούς μια φορά θέλεις να τ' ακούσεις και δεύτερη -ορισμένα ίσως και τρίτη- χωρίς να τα βαριέσαι.

Σαν σήμερα: 6 Μαΐου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013.

5 Μαΐου 2013

Ο κατακλυσμός του Νώε έγινε στην Ιρλανδία το 2345 π.Χ.;


Δεν γνωρίζω αν στην Ιρλανδία έχουν υπόψη την παροιμία "Στον καταραμένο τόπο το μήνα Μάη βρέχει", γεγονός πάντως είναι ότι στο "πράσινο Έριν", όπως ονομάζεται το νησί από τους ποιητές, οι βροχές είναι μάλλον ρουτίνα, ειδικά τη χρονιά που διανύουμε. Και ενώ οι Ιρλανδοί καταριούνται τον κακό τους τον καιρό, μια εκπομπή του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης της χώρας ("Secret’s of the Irish Landscape", RTÉ One), αποκαλύπτει ότι κατά το μακρινό παρελθόν στην Ιρλανδία έβρεχε επί... 20 συνεχόμενα χρόνια.

Η πρωτότυπη Ανάσταση που τελικά.. δεν ήταν!


Όπως συμβαίνει και με κάθε ταινία που έχεις δει δεκάδες φορές στην ζωή σου και ξέρεις το τέλος, έτσι και η Ανάσταση, αποτελεί ένα είδος ετήσιας ρουτίνας. Μια φορά το χρόνο, κάποιο Σαββατόβραδο του Απριλίου ή ελάχιστες φορές, όπως φέτος, στις αρχές Μαΐου, φοράμε τα καλά μας, κρατούμε τις λαμπάδες μας στο χέρι και δίνουμε ραντεβού με τους υπόλοιπους ενορίτες στο προαύλιο της εκκλησίας, να λάβουμε το "άγιο φως", να ακούσουμε τον παπά να ψέλνει "Χριστός Ανέστη" και αμέσως μετά, θαρρείς και είμαστε όλοι συνενοημένοι, κάνουμε μεταβολή και είτε γυρνούμε πίσω στο σπίτι είτε τρέχουμε να "λιώσουμε" σε κάποιο κλαμπάκι με το που θ' ακουστούν οι πρώτες κροτίδες. Αυτές είναι, άλλωστε, και το "άλλοθι" μας για να την κάνουμε μ' ελαφρά προς απογοήτευση των παπάδων - οι κροτίδες, αλλά και η μαγειρίτσα που μας περιμένει στο τραπέζι ύστερα από τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας, κι ας μη νηστέψαμε.

Σαν σήμερα: 5 Μαΐου


Σήμερα είναι Κυριακή, 5 Μαΐου 2013. Κάτι τρέχει μ' αυτήν την ημερομηνία: εθνικές γιορτές σε τεράστιο αριθμό κρατών, μαύρες επέτειοι στην ελληνική ιστορία... Να φταίνε τα δύο πεντάρια;