22 Ιουνίου 2013

Αυτή είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα, που μάλιστα βοηθάει στο αδυνάτισμα!


Πιστεύει ότι βρήκε το μαγικό συνδυασμό γλυκιάς απόλαυσης και ταυτόχρονης απώλειας βάτους. Ο 25χρονος Ανίς Πόπατ (Aneesh Popat), πτυχιούχος μαθηματικός από το Λονδίνο, τα 'βαλε κάτω, τα μέτρησε καλά απ' όλες τις πλευρές και δημιούργησε την τέλεια σοκολάτα, η οποία διαφημίζεται ως "η πρώτη υγιεινή σοκολάτα του κόσμου".

Σαν σήμερα: 22 Ιουνίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 23 - 29 Ιουνίου 2013


Ουδέν νεώτερο μουσικά την εβδομάδα που πέρασε, αλλά τα τραγούδια "Blurred Lines", "Get Lucky", "Can't Hold Us" και η μπαλάντα "Just Give Me A Reason" της Πινκ παίζουν χωρίς αντίπαλο και κυριαρχούν στα τσαρτ παγκοσμίως. Σημαντική άνοδο σημείωσε το "Treasure" του Μπρούνο Μαρς, που ανέβηκε στην όγδοη θέση και κανείς δεν ξέρει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, αν και προσωπικά το θεωρώ κατώτερο από τα "When I Was Your Man" και "Locked Out Of Heaven", ενώ στο τοπ20 τρύπωσε και η Καναδέζα τραγουδίστρια Αβρίλ Λαβίν, που παραμένει πιστή στους ίδιους ρυθμούς.

21 Ιουνίου 2013

Το ρέψιμο είναι καλύτερο από το σεξ;


Από το δρόμο της αμαρτίας θέλει να προφυλάξει τους μαθητές του το Χριστιανικό Κολέγιο Caloundra στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και για να το πετύχει τους μοίρασε φυλλάδια με προτάσεις για "101 πράγματα να κάνουν αντί να το κάνουν" -το σεξ, αν δεν καταλάβατε. Ορισμένες από τις εναλλακτικές που προτείνουν οι δάσκαλοι του κολεγίου, με άλλα λόγια πράγματα που υποτίθεται ότι είναι απολαυστικότερα από το σεξ, είναι και τα παρακάτω:

Δύο στις τρεις γυναίκες έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών παγκοσμίως, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. Η έρευνα, που φέρει την υπογραφή της δρ. Κάρεν Ντέβρις από το London School of Hygiene & Tropical Medicine, βασίζεται στη σύνθεση 141 προηγούμενων ερευνών από 81 χώρες και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου 1 στις 3 γυναίκες (30%) παγκοσμίως έχει πέσει θέμα κακοποίησης, είτε σωματικής είτε ψυχολογικής.

Η δημοσιογραφική παρακμή στα χρόνια του ίντερνετ (με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ)

Έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι σε περιόδους κρίσης, όταν τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο, οι άνθρωποι βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Ρίχνουν τη συμβατική μάσκα της καθημερινότητας και αφήνουν να φανούν τα πραγματικά τους χαρακτηριστικά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με αφορμή την υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Και το καλά κρυμμένο σάπιο, αναδύθηκε στην επιφάνεια. 

Σαν σήμερα: 21 Ιουνίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 23 - 29 Ιουνίου 2013.


Μικρές είναι οι διαφορές στα ευρωπαϊκά τσαρτ (σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα), με την κυριαρχία του "Blurred Lines" και του "Get Lucky" να είναι αδιαμφισβήτητη, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις ΗΠΑ. Δείξτε προσοχή στο "Papaoutai" του Βέλγου Stromae, που συναντάμε στην έβδομη θέση του γαλλικού τσαρτ και το οποίο θα μπορούσε ν' αποτελέσει το επόμενο χορευτικό χιτ.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 23 - 29 Ιουνίου 2013


Για δεύτερη εβδομάδα το "Blurred Lines" παρέμεινε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το κλάσεις ανώτερο "Get Lucky". Εν τω μεταξύ, από τις τρεις νέες εισόδους στο τοπ20 το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το "Clarity" του Γερμανού μουσικού παραγωγού Zedd,  το οποίο συναντάμε στη 14η θέση

20 Ιουνίου 2013

Πώς μπορείτε να παίξετε κιθάρα και μπάσκετ μαζί (βίντεο)

Την πρώτη του κιθάρα την απέκτησε σε ηλικία 12 ετών. Αμέσως άρχισε να γράφει μουσική και δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησε το πρώτου του άλμπουμ, ενώ ακολούθησε και δεύτερο άλμπουμ τρία χρόνια μετά. Σήμερα, σε ηλικία 19 ετών, ο Μπεν Λαπς από το Οχάιο, μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν τον "Τζάστιν Μπίμπερ της κιθάρας", καθώς τα βίντεο που έχει ανεβάσει στο youtube τον έχουν κάνει διάσημο. Στο βίντεο που θα δείτε, το τελευταίο που ανέβηκε, ο απίθανος αυτός πιτσιρικάς, που χειρίζεται με μεγάλη δεξιοτεχνία την κλασική κιθάρα, παίζει μουσική μαζί με.. μπάσκετ.

Ο άνθρωπος που δεν τρώει μπουκιά και νιώθει πιο υγιής από ποτέ!

Ο Ρομπ Ράινχαρτ...

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό; Η λογική απάντηση θα ήταν πως όχι, όμως αντίθετη άποψη για το θέμα έχει ο 24χρονος Ρομπ Ράινχαρτ (Rob Rhineheart), ο άνθρωπος που προσπαθεί ν' αποδείξει ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και χωρίς φαγητό. Αυτό που κάνει είναι να καταναλώνει τις ουσίες που περιέχονται στις διάφορες τροφές, χωρίς όμως να τρώει, όπως κάνει ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Πρόκειται για μια δική του μέθοδος διατροφής, χημικά επεξεργασμένη και επιστημονικά εγγυημένη όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο μπλογκ του (robrhinehart.com), που την ονομάζει "Soylent".

Σαν σήμερα: 20 Ιουνίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013.

19 Ιουνίου 2013

Οι πρώτες βραζιλιάνικες τηλενουβέλες στην ελληνική τηλεόραση


Με αφορμή τη νέα βραζιλιάνικη σειρά του Alpha, Avenida Brasil, ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο να θυμηθούμε τις πρώτες βραζιλιάνικες τηλενουβέλες που προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν στην ΕΡΤ, αλλά και στο Mega channel, τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.

Σαν σήμερα: 19 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013.

Οι πρώτες επιτυχίες αγαπημένων Ελλήνων τραγουδιστών


Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δικογραφίας και με πολλά χρόνια καριέρας στην πλάτη τους. Θυμάστε, όμως, πότε και με ποια τραγούδια ξεκίνησε αυτή η καριέρα;  Το μικρό αφιέρωμα που ακολουθεί φιλοδοξεί να φρεσκάρει τη μνήμη μας για 10 από τους πιο πετυχημένους Έλληνες τραγουδιστές.

18 Ιουνίου 2013

Η χορευτική μαγεία των μοναχών Σαολίν

Πηγή: Tumblr

Οι μοναχοί Σαολίν και η παράσταση "Σούτρα" (Sutra) του Σίντι Λάρμπι Τσερκαουί επισκέφτηκαν και την Ελλάδα πριν λίγα χρόνια, ενώ ενθουσίασαν και αγαπήθηκαν πολύ από το ελληνικό κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα που προμόταρε την περιοδεία της παράστασης στη Σκοτία πριν λίγους μήνες, αναγραφόταν και το σχόλιο του συντάκτης της εφημερίδας "Έθνος" ότι πρόκειται για "μια εκλεπτυσμένη μορφή τέχνης", που "εκτός από ψυχαγωγία, προσφέρει στο κοινό μια αίσθηση αρμονίας και ηρεμίας".

Ο "χοντρός Χένρι" που απέκτησε ένα σώμα από ατσάλι (βίντεο)

Πηγή: Facebook

Μπορεί οι κριτικοί να επιφύλαξαν χλιαρή υποδοχή στην ταινία, ωστόσο ο "Man of Steel", ή αν προτιμάτε η νέα κινηματογραφική εκδοχή του Σούπερμαν, τα πήγε περίφημα στο αμερικανικό boxoffice πετυχαίνοντας το καλύτερο άνοιγμα για το 2013 -μέχρι σήμερα. Μέσα από την ταινία λάμπει για πρώτη φορά και το άστρο του 30χρονου Άγγλου ηθοποιού Χένρι Κάβιλ, ο οποίος εντυπωσιάζει με το σώμα του -πώς αλλιώς θα ανταποκρινόταν στον τίτλο του έργου- αν και υπήρχε μια εποχή, που η εξωτερική εμφάνιση δεν θύμιζε σε τίποτα τον ήρωα της ταινίας. 

Σαν σήμερα: 18 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013.

16 Ιουνίου 2013

Μια απίστευτα εξοργιστική, σχολική φωτογραφία

Ρατσισμός δεν είναι μόνο η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των αλλοδαπών ή των ανθρώπων άλλης φυλής, αλλά και γενικότερα κάθε συμπεριφορά που χωρίζει τους ανθρώπους με βάση ένα εξωτερικό γνώρισμα, όπως π.χ. μια αναπηρία ή μια σπάνια ασθένεια. Η παρακάτω σχολική φωτογραφία δεν ράγισε την καρδιά μόνο των γονιών του μικρού Μάιλς από τον Καναδά, ενός παιδιού που είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι εξ αιτίας σπάνιας ασθένειας και το οποίο βρέθηκε σε απόσταση... ασφαλείας από τους συμμαθητές του, επειδή έτσι αποφάσισε ο φωτογράφος και η δασκάλα το προσπέρασε ανενόχλητη. Η φωτογραφία αυτή ραγίζει την καρδιά κάθε ανθρώπου που δεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι παιδί.

Η άγνωστη ιστορία του "Happy birthday to you". Το τραγουδάκι γενεθλίων που αποτελεί χρυσωρυχείο για μια δισκογραφική εταιρία.


Όσοι βαριούνται να ευχηθούν "χρόνια πολλά" στα γενέθλια κάποιου φίλου με το ελληνικό τραγουδάκι, που είναι και λίγο μακρύ, καταφεύγουν στο αντίστοιχο, αγγλικό "Happy birthday to you", που είναι πιο απλό και δεν χρειάζεται να μάθεις πολλά λόγια απ' έξω. Τι γνωρίζουμε, όμως, για την ιστορία του και γιατί αποτελεί αντικείμενο νομικής διαμάχης ως προς τα πνευματικά δικαιώματα;

Σαν σήμερα: 16 Ιουνίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 16 - 22 Ιουνίου 2013


Τελικά, το "Blurred Lines" τα κατάφερε και ψαρεύοντας σε "θολά νερά" έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart. Η συνταγή της επιτυχίας; Ένα αδιάφορο τραγούδι, βασισμένο στην επανάληψη του ίδιου μονότονου τέμπο για 4,5 λεπτά κι ένα πάμφθηνο βίντεο-κλιπ, που παράλληλα ήταν αρκετά φθηνιάρικο ώστε να κάνει εντύπωση και να ξεχωρίσει στο youtube. Κάνε κι εσύ μια επιτυχία. Μπορείς! Btw, παρόλο που το "Blurred Lines" βρέθηκε στην πρώτη θέση σχεδόν όλων των τσαρτ του πλανήτη, η Ελλάδα φαίνεται ν' αποτελεί την εξαίρεση μέχρι στιγμής. Προσωπικά, πάντως, ακόμη και το ανεκδιήγητο "Gentleman" του Psy μου φαίνεται απείρως καλύτερο από το συγκεκριμένο κομμάτι

Μια διαφορετική, πιο προσωπική (χωρίς Αλίκη) συνέντευξη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Εμπρός, 25.10.1969

Σπανίως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, την εποχή που ήταν παντρεμένος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, έδινε συνέντευξη που να μην αφορούσε τη σύζυγο του ή το γιο τους, Γιάννη. Μια από αυτές τις σπάνιες συνεντεύξεις δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εμπρός" στις 25 Οκτωβρίου 1969. Αφού περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα πρόσωπα που αγαπούσε πιο πολύ ήταν "η γυναίκα μου και ο γιος μου", ο Δημήτρης αναφέρθηκε ελάχιστα στην οικογένεια του, αλλά σχεδόν όλη η συνέντευξη ήταν αφιερωμένη σε πιο προσωπικά θέματα, με τον ηθοποιό να ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για μια σειρά από θέματα, που αποκάλυπταν πτυχές της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας του.

Τι ακριβώς έλεγε στα ιταλικά ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία "Μοντέρνα Σταχτοπούτα";


Η "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" είναι από τις αγαπημένες μας ελληνικές ταινίες με πρωταγωνιστές το πιο αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου (Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ), η πρώτη που βγήκε στις αίθουσες ενάμισι μήνα μετά το γάμο του ζευγαριού στους Δελφούς, τον Ιανουάριο του 1965.