7 Οκτωβρίου 2013

Το νέο κατόρθωμα του 51χρονου Γάλλου "Σπάιντερμαν"

Εδώ και τρεις δεκαετίες αναρριχάται μόνος τους, χρησιμοποιώντας απλά τα χέρια και τα πόδια του, στα σημαντικότερα και ψηλότερα κτίρια του πλανήτη: από την Όπερα του Σίδνεϊ μέχρι τον Πύργο του Άιφελ. Πολλές φορές είχε ατυχήματα, πτώσεις και.. σπασμένα κόκαλα. Οι γιατροί έχουν αποφανθεί ότι είναι παραπληγικός και ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 66%, αφού το εσωτερικό του αυτιού του έχει βλάβη, κάτι που του προκαλεί ιλίγγους. Ωστόσο, σε ηλικία 51 ετών, ο Αλαίν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο "Γάλλος Σπάιντερμαν", συνεχίζει να επιδίδεται στο αγαπημένο του, όσο και επικίνδυνο χόμπι, ενώ τελευταίο κατόρθωμά του ήταν η αναρρίχησή του στον πύργο GDF Suez, που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού, La Défense, ύψους 185 μέτρων. Δείτε το καταπληκτικό βίντεο (η αναρρίχηση ξεκινάει μετά το 35΄΄):

Οι αυτοκρατορίες του ίντερνετ σ' ένα χάρτη

Δυο ερευνητές του Oxford Internet Institute, οι Μαρκ Γκράχαμ και Στέφανο ντε Σταμπάτα, δημιούργησαν ένα χάρτη διαφορετικό από τους συνηθισμένους, όπου απεικονίζονται οι "αυτοκρατορίες του Ίντερνετ". Τα χρώματα του χάρτη ποικίλλουν ανάλογα με την ιστοσελίδα που είναι δημοφιλέστερη στο κάθε κράτος. Δύο είναι οι σελίδες που κυριαρχούν, η Google και το Facebook, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα, καθώς είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα σε 62 χώρες, ενώ το δημιούργημα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ παίρνει κεφάλι σε 50 κράτη (με την Google να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στα 36 από αυτά). 

6 Οκτωβρίου 2013

Είναι προκλητικό το γυμνό γυναικείο στήθος στην τηλεόραση το πρωί;

Θα σας σόκαρε μια τέτοια εικόνα στην ελληνική τηλεόραση στις 8.48΄ το πρωί;

Η πιο κοινή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού. Κλειδί για την θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση, που προϋποθέτει - εκτός από τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις - και την αυτοεξέταση της κάθε γυναίκας ψαχουλεύοντας μόνη της το στήθος της. Πώς όμως γίνεται αυτό σωστά; Η βρετανίδα παρουσιάστρια Λορέιν Κέλι προέβαλε ένα σχετικό θέμα στην πρωινή της εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ITV με τη βοήθεια ενός μοντέλου, που εμφανίστηκε τόπλες στην τηλεόραση και προκάλεσε συζητήσεις και αρνητικές αντιδράσεις στη βρετανική τουιτόσφαιρα. 

Mega - ANT1, όπως λέμε... Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Η ποδοσφαιροποίηση της ελληνικής τηλεόρασης στο ίντερνετ


Η πρώτη ποδοσφαιροποίηση της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης έγινε στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν ξεκίνησαν οι μεταγραφές των τηλεαστέρων. Πρώτος που άνοιξε το χορό ήταν ο τότε ΣΚΑΪ, που ξόδεψε αμύθητα ποσά για να μαζέψει τα πιο πετυχημένα ονόματα της τηλεοπτικής πραγματικότητας της εποχής, από τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Βάσια Τριφύλλη μέχρι την.. Ελένη Πετρουλάκη. 

Η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνόρων κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέρα προς μέρα μέσα σε 7 λεπτά.


"EmperorTigerstar" είναι το ψευδώνυμο ενός τύπου, που έχει μανία με τους ιστορικούς χάρτες, σε σημείο να περνάει ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργώντας σχετικά βίντεο, στα οποία αποτυπώνει την ιστορία σε χάρτες και στη συνέχεια τ' ανεβάζει στο youtube. Τα βίντεο που δημιουργεί είναι δύο κατηγοριών: τα στατικά, όπου απλά δείχνει τα σύνορα των κρατών και παραπλεύρως εξηγεί τι είχε συμβεί [π.χ. σχετικά με τη Μικρασιατική Εκστρατεία, που την ονομάζει "ελληνο-τουρκικό πόλεμο" (Greek-Turkish War)] και τα κινούμενα, όπου η αλλαγή των συνόρων αποτυπώνεται πιο παραστατικά. 

5 Οκτωβρίου 2013

Σαν σήμερα: 5 Οκτωβρίου


Μια ημέρα σημαντική τόσο για τα Βαλκάνια υπήρξε αρκετές φορές στο παρελθόν η 5η Οκτωβρίου. Εξάλλου, σαν σήμερα το 1955 ξεκίνησε η "εποχή Καραμανλή" στην ελληνική ιστορία, ενώ το 1962, ο Γεώργιος Παπανδρέου εκφώνησε μια από τις ιστορικές ομιλίες του, κατά την οποία διατύπωσε μια από τις πιο γνωστές φράσεις του. 

4 Οκτωβρίου 2013

Τούρτες που.. δύσκολα θα έπιανες το μαχαίρι να τις κόψεις


Οπτικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα... γλυκό αριστούργημα. Ενδεχομένως και η γεύση του να αποτελεί απόλαυση για τον ουρανίσκο. Πόσο εύκολα όμως θα έπαιρνες το μαχαίρι για να κόψεις αυτήν την τούρτα γενεθλίων, που αναπαριστά ένα χαριτωμένο αρκουδάκι; Ονομάζεται "Rilakkuma", που στα ελληνικά σημαίνει κάτι σαν "αρκούδα που χαλαρώνει" και θα το βρείτε μόνο σ' ένα ιαπωνικό εστιατόριο. Επομένως, πρακτικά δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούμε σύντομα μπροστά στο δίλημμα "να το κόψει κανείς ή να μην το κόψει". 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 6 - 12 Οκτωβρίου 2013


Χωρίς σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε το παγκόσμιο τοπ20 singles chart. Πρώτη παρέμεινε για έκτη εβδομάδα η Κέιτι Πέρι με το "Roar", ενώ οι μοναδικές δύο νέες είσοδοι προέρχονται από ένα νοτιοκορεατικό συγκρότημα, που κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστεί από τη "χρυσή εικοσάδα" την επόμενη εβδομάδα.

Τα τσαρτ της εβδομάδας σε Ευρώπη και Αμερική: 6 - 12 Οκτωβρίου 2013


Εβδομάδα ανατροπών στο αμερικανικό τοπ10. Η Λούρντε τα κατάφερε και κατέκτησε το αμερικανικό κοινό με το τραγούδι-έκπληξη της χρονιάς, το "Royals", που βρέθηκε στο νούμερο ένα του Billboard Hot100, ενώ στην όγδοη θέση σκαρφάλωσαν οι Νορβηγοί Ylvis, που κατάφεραν να γίνουν διάσημοι χάρη στο σατιρικό τραγουδάκι τους, με το οποίο αναρωτιούνται για τον ήχο που βγάζει η αλεπού
Εν τω μεταξύ, Βρετανοί και Γερμανοί έχουν παραδοθεί στον Τζέισον Ντερούλο που θέλει να του μιλήσουμε "βρώμικα", ενώ στη Γαλλία, μετά από ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, ο Βέλγος Stromae ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του εγχώριου τσαρτ.

6 τραγούδια για τον Οκτώβριο


Είναι μελαγχολικός μήνας ο Οκτώβριος. Αρχίζουν οι βροχές, τα φύλλα πέφτουν, πέφτει σημαντικά και η θερμοκρασία, το καλοκαίρι αποτελεί πλέον μια ανάμνηση. Αυτή η μελαγχολική ατμόσφαιρα περνάει και στα περισσότερα από τα - λίγα ούτως ή άλλως - τραγούδια, που γράφτηκαν για κάποιον Οκτώβρη, αν και ορισμένα ελληνικά κομμάτια στέκονται και στο σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, που έλαβε χώρα το συγκεκριμένο μήνα, τον πόλεμο κατά της φασιστικής Ιταλίας.

3 Οκτωβρίου 2013

7 πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να κάνετε με λίγη βότκα


Η βότκα χτυπάει στο κεφάλι, ευθύνεται για πολλαπλά χανγκόβερ χωρίς προηγούμενο σ' όσους είναι ευαίσθητοι στο αλκοόλ, ζεσταίνει τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, αλλά και μπορεί να κάνει την ζωή μας πολύ πιο εύκολη απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε, χρησιμοποιώντας τη ως καθαριστικό, αλλά και σαν μυστικό ομορφιάς! Διαβάστε πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Σαν σήμερα: 3 Οκτωβρίου


Ημέρα δηλώσεων, κειμένων και σημαντικών γεγονότων για την ευρωπαϊκή ιστορία υπήρξε η 3η Οκτωβρίου κατά τον 20ο αιώνα.

Τα εγκλήματα του Γιάγκου (Τζακ) Αντεροβγάλτη στον ελληνικό τύπο

Το 1888, τα μέσα επικοινωνίας ήταν ακόμη πολύ φτωχά, ώστε οι ελληνικές εφημερίδες της εποχής δημοσίευαν ελάχιστες ειδήσεις από το εξωτερικό, βάσει των τηλεγραφημάτων των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ κυρίως ενδιαφέρονταν για τις πολιτικές εξελίξεις, τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά και για την ζωή των Ευρωπαίων βασιλιάδων. Τα κοινωνικά θέματα, όπως π.χ. στυγερά εγκλήματα, που διαπράττονταν σε άλλες χώρες, άφηναν μάλλον αδιάφορους τους συντάκτες των ελληνικών εφημερίδων. Εξαίρεση αποτελούσε η "Ακρόπολις", που είχε ειδικό απεσταλμένο στο Λονδίνο και ο οποίος σε τακτά διαστήματα μετέδιδε όλες τις εξελίξεις από τη Μ. Βρετανία, όπως για παράδειγμα όλες τις πληροφορίες για τη δράση του διασημότερου σίριαλ κίλερ όλων των εποχών, του Τζακ του Αντεροβγάλτη, που στα ελληνικά είχε μεταφραστεί ως.. Γιάγκος - έτσι έγινε γνωστός στην Ελλάδα των τελών του 19ου αιώνα!

Οι πιο σέξι ηγέτες του πλανήτη - Ψηλά ο Παπούλιας, μόλις που περνάει τη βάση ο Σαμαράς


Υπάρχουν εκείνοι - η πλειοψηφία - που ξεφυλλίζουν τα λάιφ-στάιλ περιοδικά για να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους σταρ, προερχόμενους κυρίως από το χώρο του θεάματος, ενώ το αγαπημένο τους τεύχος της χρονιάς, είναι εκείνο όπου το αγαπημένο τους περιοδικό ανακηρύσσει τους πιο σέξι σταρ της χρονιάς. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που είναι τόσο παθιασμένοι με την πολιτική, ώστε εκστασιάζονται όχι από τους κοιλιακούς του Τσάνινγκ Τάτουμ ή την κορμάρα της Τζένιφερ Άνιστον, αλλά από τη γοητεία κάποιου αρχηγού κράτους.

2 Οκτωβρίου 2013

Οι 21 καλύτερες ασπρόμαυρες ελληνικές κωμωδίες


Οι ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου δέχονταν σφοδρότατες επιθέσεις από τους κριτικούς της εποχής, όμως κάνοντας έναν απολογισμό διαπιστώνει κανείς ότι τελικά πολλές απ' αυτές εξακολουθούν να έχουν απήχηση, όταν προβάλλονται στην τηλεόραση. Περιορίζοντας το αφιέρωμα μόνο σε ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες και μάλιστα μόνο σε κωμωδίες, ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να φτιάξω μια μικρή λίστα με 10 ή 20 ταινίες. Κατέληξα στο μαγικό αριθμό "21", όμως αρκετές είναι ακόμα οι ταινίες που θ' άξιζαν να μνημονευτούν. Κριτήριο για την επιλογή των 21 ήταν κυρίως η διαφορετική πρόταση των συγκεκριμένων, αγαπημένων, ελληνικών ταινιών.

Όσον αφορά το κρασί, το μέγεθος μετράει


Αν σας αρέσει ν' απολαμβάνετε το κρασί σας σε κολωνάτο ποτήρι, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς κινδυνεύεται να καταναλώσετε σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ απ' ό,τι αν το απολαμβάνατε σ' ένα πιο συνηθισμένο. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς, βάσει έρευνας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Substance Use and Misuse".

1 Οκτωβρίου 2013

Οι χειρότερες τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται στη Νορβηγία;


Μπορεί η ελληνική τηλεόραση να περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια και τα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών να μην διακρίνονται για την ποικιλία ή έστω τις νέες ιδέες τους, ωστόσο υπάρΜουν και πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα, η νορβηγική κρατική τηλεόραση (NRK) αξίζει το βραβείο των πιο βαρετών ιδεών στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία.

Σαν σήμερα: 1 Οκτωβρίου


Η έκδοση της πρώτης καθημερινής ελληνικής εφημερίδας, μια δήλωση του Ελευθερίου Βενιζέλου που καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις, το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ελλάδα, αλλά κι ένα πολύ σημαντικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας έγιναν σαν σήμερα, 1η Οκτωβρίου.